ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ

 

- SP2

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε την άκρως υπερπροοδευτική πυρίτιδα SP2, όπου απευθύνεται μόνον στους πάρα πολύ έμπειρους και στους εξίσου επιδέξιους ιδιογομωτές!

 

 

Η πυρίτιδα SP2 παράγεται από την Γαλλική Vectan και υπάγεται στην κατηγορία των προωθητικών υλικών που απευθύνονται στα ραβδωτά κυνηγετικά όπλα, όπου εισάγει, χρησιμοποιεί και διανέμει η Ιταλική εταιρεία Nobel Sport.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πυρίτιδα σε σχήμα ακανόνιστων τετραγωνοποιημένων και ενδεχομένως στρογγυλοποιημένων φυλλιδίων, όπου βασίζεται κατά κύριο λόγο στην νιτροκυτταρίνη και ίσως να διαθέτει και κάποια ποσοστά νιτρογλυκερίνης για περισσότερη σταθερότητα, ως προς τις διάφορες μεταβαλλόμενες κλιματολογικές αλλαγές και πιθανότατα για να επιτρέψει την ομαλότερη ανάφλεξή της!

Η SP2 δεν είναι καθόλου ευκολοδούλευτη πυρίτιδα και φυσικά απευθύνετε μόνον στους πάρα πολύ έμπειρους και στους εξίσου επιδέξιους χρήστες του αντικειμένου της ιδιογόμωσης, ακριβώς λόγο των βαρύτατων και των άκρως εξειδικευμένων γομώσεων...όπου ο εκάστοτε ιδιογομωτής θα χρειαστεί ενδεχομένως να συνθέσει, ώστε να μπορέσει να συναρμολογήσει σωστά και ασφαλή κυνηγετικά φυσίγγια!

Όσο αναφορά τις πρακτικές της ογκομετρήσεις, θα πρέπει να επαληθεύουμε μία προς μία όλες τις δοσολογίες μας, χρησιμοποιώντας πάντα την αντίστοιχη ζυγαριά ακριβείας και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι πράττουμε, όπως και για τον ακριβή τρόπο κατά τον οποίον το πράττουμε!!!

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα SP2 σε κανονικές φώτο και υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro με διαφορετικές λήψεις, ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Magnum & Super Magnum

Το φάσμα χρήσης της εν λόγο πυρίτιδας εντός των κυνηγετικών τερέν, επικεντρώνεται στα καθεαυτού υδρόβια επιτρεπόμενα θηράματα, όπως λόγου χάρη είναι οι πάπιες και οι χήνες!

Το εύρος γομώσεων όπου ο ιδιογομωτής θα μπορέσει να συνθέσει με την εν λόγο πυρίτιδα, ξεκινούν από τις γομώσεις των 52~56gr χρησιμοποιώντας τους κάλυκες 12/76 Magnum και φτάνουν στις γομώσεις των 62~65gr...χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους κάλυκες 12/89 χιλιοστών Super Magnum!!!

Εξυπακούεται βεβαίως ότι στα παραπάνω range γομώσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνον χοντρά ή πολύ χοντρά νούμερα σκαγιών, όπως λόγου χάρη τα BB ή τα μηδενικά!

Σημείωση: Για λόγους ασφαλείας και μόνον, δεν θα αναφερθούμε σε κάποιο setup, ώστε να μπορέσουμε να προφυλάξουμε τους λιγότερο έμπειρους συναδέλφους μας.

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Το καψύλλιο 688 είναι το ελάχιστο καψύλλιο ως προς την δύναμη ανάφλεξης όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά την προκειμένη περίπτωση
  • Τα καψύλλια 616 Silver & Gold είναι επίσης ενδεδειγμένα για σχετικά σωστή χρήση
  • Το καψύλλιο UEE-G ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί με εφάμιλλο τρόπο, όπως και τα παραπάνω καψύλλια





. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .






Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!