ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ

 

- M92S

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά την τροποποιημένη μονοβασική πυρίτιδα M92S, όπου η χημική της σύσταση βασίζεται κυρίως στην νιτρογλυκερίνη και παράλληλα κατατάσσετε στις υπερπροοδευτικές πυρίτιδες!

 

 

Η πυρίτιδα M92S δημιουργήθηκε από την Ιταλική εταιρεία Baschieri & Pellagri, με σκοπό να την εδραιώσει στην κατηγορία των υπερπροοδευτικών προωθητικών υλικών!

Πρόκειται για μια μονοβασική πυρίτιδα με σχήμα κοπής σε τετράγωνα φυλλαράκια, όπου βασίζεται κατά κύριο λόγο στην νιτροκυτταρίνη και παράλληλα τροποποιείται η σύστασή της, αφού δέχεται και κάποια ποσοστά νιτρογλυκερίνης περί το 12% με αποτέλεσμα να αποκαλείται ως τροποποιημένη μονοβασική πυρίτιδα! Αυτό βεβαίως μπορούμε να το διαπιστώσουμε και αρκετά εύκολα από την χαρακτηριστική οσμή της πυρίτιδας, όπου τείνει να δείχνει τάσεις οσμής προς την ακετόνη, γεγονός όπου προσδίδει το ποσοστό νιτρογλυκερίνης στη σύνθεσή της.

Τέλος κατά την πρακτική της ογκομέτρηση, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα, είτε λόγο κάποιων συσσωματώσεων, είτε λόγο του ποσοστού νιτρογλυκερίνης όπου τείνει να δώσει κολλητική τάση στα φυλλαράκια της εν λόγο πυρίτιδας και με άμεσο αποτέλεσμα να κολλούν επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού μας! Εμείς προτείνουμε πάντα το ζύγισμα όλων των συγκεκριμένων δοσολογιών, μία προς μία στο χέρι και μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής ζυγαριάς ακριβείας.

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Τροποποιημένη μονοβασική πυρίτιδα
  • Σχήμα σε τετράγωνα φυλλαράκια
  • Σκούρο πράσινο χρώμα [υπάρχει διχρωμία]
  • Μέγεθος: 1.40 x 1.40 x 0.13 χιλιοστά
  • Φαινομενική μάζα γραμμάρια/dm³: 560
  • Cal/gr: 1000
  • Συσκευασίες 1 κιλό και 20 κιλά

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα M92S σε κανονικές φώτο [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro με διαφορετικές λήψεις, ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Η πυρίτιδα M92S χαρακτηρίζεται από την σταθερότητά της, στις διάφορες μεταβαλλόμενες κλιματολογικές αλλαγές και παράλληλα μας επιτρέπει να συνθέσουμε τα δικά μας setup, για τα μεγαλύτερα επιτρεπόμενα θηράματα της κυνηγετικής ρυθμιστικής απόφασης!

Με την χρήση ενός σωστού και ταυτόχρονα αρκετά εξισορροπημένου setup, είναι απίθανο να αντιμετωπίσουμε κάποιο εμφανές πρόβλημα...ακόμη και όσο αναφορά τις σχετικά αυξημένες συνθήκες υγρασίας ή την σχετικά χαμηλή θέση του ηλίου, κατά την ανατολή και κατά την δύση!

Στις σχετικά χαμηλότερες χειμερινές θερμοκρασίες...ακόμη και υπό το μηδέν, η εν λόγο πυρίτιδα θα μας δώσει άριστα βλητικά αποτελέσματα και οι επιδόσεις της δεν αναμένεται ότι θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό από την υψηλή υγρασία του περιβάλλοντος ή από τις δυσμενείς κυνηγετικές συνθήκες...όπου ενδέχεται να επικρατούν εντός των κυνηγετικών τερέν!

Η πυρίτιδα M92S, μπορεί κάλλιστα να υπερκαλύψει το κυνηγετικό εύρος της φάσας, του λαγού και των υδροβίων, αρκεί να γνωρίζουμε εις βάθος τι setup θα πρέπει να συναρμολογήσουμε για κάθε εξαιρετική περίπτωση, πως και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα πρέπει να το πράξουμε και παράλληλα τα πραγματικά όρια του setup μας, του όπλου μας και των δικών μας πρακτικών δυνατοτήτων.

Τέλος ενδείκνυται ακόμη και για την δημιουργία κάποιων setup σε στήσιμο κόντρα δόσης....για τις πραγματικά σπάνιες κυνηγετικά περιπτώσεις, όπου ενδεχομένως να χρειαστούμε εκείνο το κάτι παραπάνω...χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε σε γομώσεις Magnum!

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Το καψύλλιο 616 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες με σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες ή επίσης με σχετικά γεμάτα setup
  • Το καψύλλιο CX2000 είναι το πλέον ενδεδειγμένο καψύλλιο για γενική χρήση
  • Στις αρνητικές θερμοκρασίες ή στα setup χαμηλότερης γόμωσης ενδέχεται να χρειαστεί το καψύλλιο 688

 

Ενδεικτικά setup

Αφού παραλείψουμε τους κάλυκες Magnum και τις βαρύτερες γομώσεις για ευνόητους λόγους και για καθεαυτού λόγους ασφαλείας...ως προς τους νεότερους ιδιογομωτές, θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το πρακτικό range της πυρίτιδας M92S για τους κλασικούς κάλυκες των 70 χιλιοστών ύψους στο Cal.12.

Σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις διάφορες πρακτικές δοκιμές, η προοδευτικότητα της εν λόγο πυρίτιδας θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 36~37gr για τα μεσαία σκάγια [N.6~Ν.7] και περί τα 37~42gr για τα χοντρά σκάγια [N.1~Ν.5].

Η ογκομετρία της πυρίτιδας M92S, θα μας επιτρέψει την χρήση ενός κανονικού κάλυκα 12/70, με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά, εφόσον πρόκειται για τις σχετικά βαρύτερες γομώσεις. Όσο αναφορά τις ελαφρύτερες γομώσεις, ενδέχεται να χρειαστούμε τον απόλυτο καλυκοκόφτη και να συνθέσουμε το αντίστοιχο σχετικό setup, χρησιμοποιώντας κάλυκες των 67.40 χιλιοστών!

Όσο αναφορά το δικό μας setup, υπογραμμίζουμε ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος, να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρος από το χείλος του κάλυκα περί τα 11 [*] χιλιοστά και φυσικά να κρατηθεί το σχετικό κοστολόγιο σε χαμηλά επίπεδα!

M92S - 12/67.40 - 1.95x39gr/N.5 - Z2M-15 - * - Τρίτο Στάδιο/I2S Idiogomosi - 56.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

Σημείωση Ν.1: Επιλέξαμε εσκεμμένα ένα από τα ελαφρύτερα setup όπου θα μπορούσαμε να συνθέσουμε, ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε σχετικά χαμηλά τις πιέσεις και παράλληλα να μην δείξουμε τάσεις βαρύτερων setup ή εάν προτιμάτε...μαγκνουμίτιδας!

Σημείωση Ν.2: Η πυρίτιδα M92S χρειάζεται διαφορετική και σχετικά ανώτερη στατική πίεση, κατά την μέτρηση ελεύθερου χώρου από το χείλος του κάλυκα, σε σχέση με τις υπόλοιπες μονοβασικές και μη συμπιέσιμες πυρίτιδες.

 

Ορίστε κύριοι το δικό μας ελαφρύ και ταχύτατο setup με αφρεζάριστους κάλυκες των 67.40 χιλιοστών [click για μεγέθυνση]






. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .






Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!