ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ

 

- GRANULAR

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αναλυτικά την μονοβασική πυρίτιδα Granular, όπου η χημική της σύσταση βασίζεται στην νιτροκυτταρίνη!

 

 

Η πυρίτιδα Granular, δημιουργήθηκε από την Ιταλική εταιρεία Cheddite, ενδεχομένως ως ένα ανταγωνιστικό προωθητικό υλικό της γνωστότερης πυρίτιδας GM3 ή τουλάχιστον σε αυτό το φάσμα τοποθετείται πρακτικά.

Η χημική της σύσταση την καθιστά ως μονοβασική πυρίτιδα με βάση την νιτροκυτταρίνη και παράλληλα έχει ακανόνιστο κοκκοειδές σχήμα και μέγεθος!

Όσο αναφορά τις πρακτικές και τις απόλυτες ογκομετρήσεις, η παντελή απουσία των συσσωματώσεων και του κολλήματος των κόκκων της επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού, την καθιστούν αρκετά ευκολοδούλευτη και εύχρηστη. Όσο αναφορά όμως τα ογκομετρικά χαμηλού κόστους, ενδέχεται να δυσκολέψει η κίνηση του συστήματος ή να χάνονται κάποιοι κόκκοι πυρίτιδας μικρότερης διαμέτρου...ακριβώς λόγο της κατασκευής τους και λόγο κάποιων μικρών μηχανικών ανοχών!

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Μονοβασική πυρίτιδα
  • Κοκκοειδές σχήμα με ακανόνιστη μορφή
  • Κοκκινωπό χρώμα
  • Μέγεθος: 0.30 ~ 1.25 χιλιοστά
  • Φαινομενική μάζα γραμμάρια/dm³: 540 +/- 20
  • Συσκευασίες 1 κιλό και 20 κιλά

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα Granular σε διαφορετικές λήψεις ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

Πυρίτιδα Granular σε φώτο macro όπου φαίνεται πεντακάθαρα η ακανόνιστη μορφή της και οι αντίστοιχες χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την ισχυρή υγρασία ως δεδομένο παράγοντα αποφυγής, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα σε φάσμα ευρείας χρήσης στο τρυγόνι, στο ορτύκι και στην τσίχλα!

Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup...ενώ σε συνθήκες με μέτρια ή με χαμηλή υγρασία...απλά θα πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς!

Η πυρίτιδα Granular, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σχεδόν άνετα και κατά τα μπασίματα της τσίχλας ή κατά τα πρώτα καρτέρια και τα πρώτα περπατητά κυνήγια, χωρίς όμως να επικρατούν στο περιβάλλον και εντός των κυνηγετικών τερέν όπου προτιθέμεθα να κυνηγήσουμε...εκείνες οι υψηλές συνθήκες της σχετικής υγρασίας!

Στις σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες ή στις θερμοκρασίες υπό το μηδέν, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο εμφανές πρόβλημα όπου να σχετίζεται με την ενδεχόμενη πτώση της βλητικής της απόδοσης...αρκεί βεβαίως ο καιρός να παραμένει στεγνός καθόλη την διάρκεια της κυνηγετικής μας εξόρμησης!

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Τα καψύλλια 615 και 686 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες
  • Το καψύλλιο CX2000 είναι το πλέον ενδεδειγμένο καψύλλιο για γενική χρήση
  • Στις αρνητικές θερμοκρασίες ή στα setup χαμηλότερης γόμωσης ενδέχεται να χρειαστεί το καψύλλιο 688

 

Ενδεικτικά setup

Το πρακτικό range της πυρίτιδας Granular, σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις πρακτικές δοκιμές, μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 29~30gr για τα ψιλά σκάγια [N.8~Ν.10] και περί τα 30~31gr για τα χοντρά σκάγια [N.6~Ν.7].

Η ογκομετρία της πυρίτιδας Granular θα μας επιτρέψει την χρήση ενός κανονικού κάλυκα 12/70, με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά, χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα, αλλά μπορούμε εξίσου να βασιστούμε στο σχεδόν αλάνθαστο ένστικτό μας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο! Αποφασίσαμε λοιπόν να συναρμολογήσουμε το δικό μας setup, χρησιμοποιώντας σωστά και γρήγορα τον απόλυτο καλυκοκόφτη, ώστε να χαμηλώσουμε τους κάλυκές μας στα 67.40 χιλιοστά ακριβώς!

Προχωρήσαμε λοιπόν σε αυτή την λύση, ώστε να παραλείπουμε τα όποια ενδεχόμενα κοσκινίσματα και τους σχετικούς διαχωρισμούς όπου ενδεχομένως να γίνονται από τρίτους και έτσι σχεδιάσαμε το δικά μας setup, έχοντας κάνει ορθή χρήση των διαθέσιμων υλικών και χωρίς να ξεχάσουμε τα απόλυτα κοστολόγιά τους.

Βέβαια όσο αναφορά τις σχετικές δοσολογίες, εξυπακούεται ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος και φυσικά να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρο από το χείλος του κάλυκα...περί τα 10 [*] χιλιοστά!

Granular - 12/67.40 - 1.45x30gr/N.8 - Aquila 22 - * - Τρίτο Στάδιο/I2S Idiogomosi - 56.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

 

Ακολουθεί το δικό μας setup σε αφρεζάριστους κάλυκες των 67.40 χιλιοστών με την σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου [click για μεγέθυνση]






. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .






Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!