ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ

 

- DRAGO

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αναλυτικά την μονοβασική πυρίτιδα Drago, όπου η χημική της σύσταση βασίζεται στην νιτροκυτταρίνη και το σχήμα των φυλλιδίων της έχει δισκοειδή κοπή!

 

 

Η πυρίτιδα Drago δημιουργήθηκε από την Ιταλική εταιρεία Cheddite, ενδεχομένως ώστε να συναγωνιστεί την πυρίτιδα 206S, αλλά πρακτικά είναι το πιο πρόσφατο προωθητικό υλικό της.

Πρόκειται για μία μονοβασική πυρίτιδα σε σχήμα δισκοειδούς φυλλιδίων, όπου βασίζεται κατά κύριο λόγο στην νιτροκυτταρίνη και έχει πορώδες μορφή, γεγονός όπου την καθιστά σχετικά ευάλωτη στις διάφορες μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες!

Όσο αναφορά τις πρακτικές ογκομετρήσεις της, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα και η ογκομετρήσεις γίνονται αρκετά γρήγορα και εξίσου απλά, λόγο της παντελούς απουσίας των συσσωματώσεων και του κολλήματος των φυλλιδίων της επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού. Επίσης δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ακόμη και χρησιμοποιώντας κάποια ογκομετρικά αρκετά χαμηλού κόστους!

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Μονοβασική πυρίτιδα
  • Σχήμα σε δισκοειδή φυλλαράκια
  • Πρασινωπό χρώμα [υπάρχει διχρωμία]
  • Μέγεθος: 2.30 x 2.30 x 0.30 χιλιοστά
  • Φαινομενική μάζα γραμμάρια/dm³: 510 +/- 30
  • Συσκευασίες 1 κιλό και 20 κιλά

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα Drago σε κανονικές λήψεις [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro με διαφορετικές λήψεις, ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την υγρασία ως δεδομένο παράγοντα προς αποφυγή, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα και σε φάσμα ευρείας χρήσης στο τρυγόνι, στην τσίχλα και ενδεχομένως στην πέρδικα!

Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με χαμηλή υγρασία...θα πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου και θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς!

Όσο αναφορά το κυνήγι της πέρδικας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες όπου θα επικρατούν στα κυνηγετικά τερέν που προτιθέμεθα να περιπλανηθούμε και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι επαρκούν ακόμη και τα 32gr/N.7 γόμωσης ενός σωστά εξισορροπημένου setup.

Εφόσον δεν υπάρχει υγρασία στο περιβάλλον και ο καιρός είναι στεγνός, η πυρίτιδα Drago θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα κατά τα μπασίματα της τσίχλας ή και αργότερα στα πρώτα πρωινά και απογευματινά καρτέρια με μέτριο καιρό. Εξυπακούεται ότι όσο δεν θα υπάρχουν συνθήκες υγρασίας, η πυρίτιδα αυτή θα μας βγάζει σχεδόν πάντα ασπροπρόσωπους και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την ενδεχόμενη πτώση της θερμοκρασίας στα κυνηγετικά τερέν που επιθυμούμε να κυνηγήσουμε!

Στις σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες ή στις θερμοκρασίες υπό το μηδέν, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο εμφανές πρόβλημα όπου να σχετίζεται με πτώση βλητικής απόδοσης, αρκεί βεβαίως ο καιρός να παραμένει στεγνός και ξηρός, καθόλη την διάρκεια της κυνηγετικής μας εξόρμησης!

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Το καψύλλιο 686 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες ή με γεμάτα setup
  • Τα καψύλλια 616 και CX2000 είναι τα πλέον ενδεδειγμένα καψύλλια για γενική χρήση
  • Στις αρνητικές θερμοκρασίες ή στα setup χαμηλότερης γόμωσης ενδέχεται να χρειαστεί το καψύλλιο 688

 

Ενδεικτικά setup

Το πρακτικό range της πυρίτιδας Drago, σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις διάφορες πρακτικές δοκιμές, μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 31~32gr για τα ψιλά σκάγια [N.8~Ν.10] και περί τα 32~33gr για τα χοντρά σκάγια [N.6~Ν.7].

Η ογκομετρία της πυρίτιδας Drago θα μας επιτρέψει σχεδόν άνετα, την χρήση ενός κανονικού κάλυκα 12/70 με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά, αλλά χρησιμοποιώντας σωστά και γρήγορα τον απόλυτο καλυκοκόφτη...θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάλυκες των 67.40 χιλιοστά ακριβώς, ώστε να δημιουργήσουμε ελαφρά και ταχύτατα setup...με γεμάτες καμπύλες καύσης, όπου πιθανότατα να αντέξουν κάπως περισσότερο στις μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες και ενδεχομένως στην σχετική υγρασία του περιβάλλοντος!

Όσο αναφορά το δικό μας setup, υπογραμμίζουμε ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος, να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρος από το χείλος του κάλυκα περί τα 10 [*] χιλιοστά και φυσικά να κρατηθεί το σχετικό κοστολόγιο σε χαμηλά επίπεδα!

Drago - 12/67.40 - 1.60x31gr/N.8 - Z2M-21 - * - Τρίτο Στάδιο/I2S Idiogomosi - 56.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

 

Ακολουθεί το δικό μας ελαφρύ και ταχύτατο setup με αφρεζάριστους κάλυκες των 67.40 χιλιοστών [click για μεγέθυνση]






. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .






Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!