ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ - ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020

 

- ΧΩΡΟΔΙΚΤΥΩΣΗ

Ο βλητικός όρος χωροδικτύωση, υποδεικνύει και χαρακτηρίζει ένα συνολικά χωροδικτυακής φύσεως στερεό αμορτισέρ, όπου έχει ως απώτερο σκοπό την εκτόνωση των αναπτυσσόμενων πιέσεων και ενδεχομένως την εξάλειψη της αντανακλάσεως του ωστικού κύματος όπου δημιουργείται κατά την έκρηξη του προωθητικού υλικού!

Το στερεό αυτό αμορτισέρ, μπορεί να αποτελείται από κοινές εμπορικές οργανικές ουσίες ή από χημικά εμπορικά υλικά, όπου ενδεχομένως θα μπορούσαν να είναι συμπιέσιμης ή μη συμπιέσιμης μορφής. Τέτοιου είδους υλικά, αναφορικά και μόνον, θα μπορούσαν να είναι μερικά από τα ακόλουθα:

  • Χημικά Buffer ειδικής κοπής
  • Οργανικά Buffer ειδικής κοπής
  • Ειδική ξυλόσκονη προκαθορισμένου τύπου και κοπής
  • Ειδικό ροκανίδι προκαθορισμένου τύπου και κοπής
  • Ειδικό πίτουρο προκαθορισμένης μορφής

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε μη αναφλέξιμα, δεν θα πρέπει να διαθέτουν φυσική υγρασία στην σύστασή τους!

Η βασικότερη ιδιαιτερότητα της χωροδικτύωσης, είναι ότι το επιλεγμένο υλικό...θα πρέπει να εδράζεται οπωσδήποτε επάνω στο προωθητικό υλικό της γόμωσης και όχι επάνω στον απαραίτητα τοποθετημένο εμφρακτήρα, όπως άλλωστε όριζαν τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα!

Τα ειδικά αυτά υλικά σε συνάρτηση με τον ιδιαίτερο τρόπο συναρμολόγησής τους, διαθέτουν την ιδιότητα της διαχύσεως ενός σχετικά μικρού μέρος των αερίων της καύσεως του προωθητικού υλικού, εντός του χώρου όπου καταλαμβάνουν. Έτσι δημιουργούνται κάποιες σχετικές νευρώσεις εντός του προκαθορισμένου αυτού χώρου και άρα επιτρέποντας την διάχυση των προωθητικών αερίων εντός του όγκου τους, μας προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της σχετικής εκτόνωσης και της σχετικής εξάλειψης της αντανακλάσεως του ωστικού κύματος όπου δημιουργείται κατά την έκρηξη του προωθητικού υλικού, σε συνάρτηση πάντα με κάποιο ενδεχόμενο ποσοστό μιας επιπλέον εκτόνωσης...όπου και θα προέρχεται από την σχετική συμπιεσιμότητά τους!

Ο σχετικά απαραίτητος εμφρακτήρας λοιπόν, θα πρέπει να τοποθετείται ανάμεσα από το ειδικό υλικό όπου καλείται να διαχωρίσει την γόμωση από το αμορτισέρ και την ίδια την γόμωση, ώστε να μην αφήσει τα αέρια της καύσης να διαφύγουν προς το μέρος της!

Αυτή η νέα τεχνική συναρμολόγησης και χρήσης, μπορεί να φέρει και να προσφέρει κάποια δυνατά πλεονεκτήματα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την δυσκολία συναρμολόγησης και επιλογής υλικών, όπως και τα επίσης σχετικά μειονεκτήματά της!

Κλείνοντας με το κεφάλαιο της χωροδικτύωσης και χωρίς να χρειάζεται να επεκταθούμε περεταίρω, επιθυμούμε να προσθέσουμε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κάποια σχετική μείωση της αισθητής ανάκρουσης...χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να θυσιάσουμε το peak των αναπτυσσόμενων πιέσεων ώστε να καταφέρουμε να το επιτύχουμε.

 

Σημαντική σημείωση: Ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του άρθρου, δεν προτρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση την χρήση των πληροφοριών όπου εμπεριέχει ή την μεταφορά τους στην πράξη!






. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .