ΕΜΑ ΛΑΣΚΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Μόνον εμείς σας ανοίγουμε τα μάτια με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και σας λέμε όλες τις πικρές και τις σκληρές αλήθειες

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ

 

- G3000

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε αναλυτικά την μονοβασική πυρίτιδα G3000, θα δούμε τις διάφορες χημικές της συστάσεις και θα αναφέρουμε τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της!

 

 

Η πυρίτιδα G3000 για τα 32gr γόμωσης, δημιουργήθηκε από την Ιταλική εταιρεία Baschieri & Pellagri ως ένα οικονομικότερο προωθητικό υλικό, σε σχέση με τα ακριβότερα προϊόντα της και με σκοπό να μπορέσει να ανταγωνιστεί ισάξια τις ανταγωνιστικές μονοβασικές πυρίτιδες!

Το κωδικό όνομα G3000 περιέχει μια οικογένεια τριών μονοβασικών προωθητικών υλικών και συμπεριλαμβάνει τους κωδικούς G3000/32A, G3000/36A και G3000 για τα 32gr γόμωσης. Κατά την πάροδο του χρόνου, η G3000 υποβλήθηκε σε κάποιες μεταβολές-τροποποιήσεις και έτσι η πυρίτιδα όπου εμείς σας παρουσιάζουμε στο παρόν άρθρο, δεν είναι απλά μονοβασική...αλλά περιέχει και κάποια μικρά ποσοστά νιτρογλυκερίνης περί το 9~10%.

Το σχήμα κοπής είναι σε τετράγωνα φυλλαράκια και το μικρό αλλά σεβαστό ποσοστό νιτρογλυκερίνης την κατατάσσει στην οικογένεια των τροποποιημένων μονοβασικών πυρίτιδων, πράγμα άλλωστε όπου δεν σηκώνει αμφισβήτηση...αφού η οσμή της είναι έντονη και προδίδει την χημική σύσταση της νιτρογλυκερίνης! Βέβαια η οσμή της πυρίτιδας G3000, δεν είναι ακριβώς ίδια με αυτή της MBx32, αλλά αυτό εξυπακούεται διότι μιλάμε για δύο διαφορετικά προωθητικά υλικά που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια χημικής σύστασης και επεξεργασίας.

Κατά την πρακτική της ογκομέτρηση, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα, είτε λόγο κάποιων συσσωματώσεων, είτε λόγο του ποσοστού νιτρογλυκερίνης όπου τείνει να δώσει κολλητική τάση στα φυλλαράκια της εν λόγο πυρίτιδας και με άμεσο αποτέλεσμα να κολλούν επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού μας, πράγμα που αποκλείει την χρήση ογκομετρικών χαμηλού κόστους!

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Τροποποιημένη μονοβασική πυρίτιδα
  • Χρώμα: Γκρι [υπάρχει διχρωμία]
  • Σχήμα σε τετράγωνα φυλλαράκια
  • Μέγεθος: 1.40 x 1.40 x 0.25 χιλιοστά
  • Φαινομενική μάζα γραμμάρια/dm³: 530
  • Συσκευασίες 1 κιλό και 20 κιλά

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα G3000 σε διαφορετικές λήψεις ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro όπου διακρίνονται καθαρά οι σχετικές της χρωματικές αποχρώσεις και η κοπή της [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Η πυρίτιδα G3000 όπως έχει τροποποιηθεί σε αυτήν της την μορφή, είναι σχετικά σταθερότερη στις διάφορες κλιματικές αλλαγές και στην σχετική υγρασία του περιβάλλοντος, αλλά χωρίς να επιδιώκει σε καμία απολύτως περίπτωση εκείνες τις συνθήκες αυξημένης υγρασίας όπου θα μπορούσαν να διαχειριστούν οι καθεαυτού γνωστές μας διβασικές πυρίτιδες!

Το μικρό στάνταρ εύρος γόμωσης, μας δίνει την δυνατότητα να συναρμολογήσουμε κάποια συγκεκριμένα setup, όπου θα μας επιτρέψουν να κυνηγήσουμε το τρυγόνι, το ορτύκι και τα τσιχλοκότσυφα σε λογικές αποστάσεις!

Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα παραπάνω θηράματα που αναφέραμε, επαρκούν κάλλιστα τα 32gr γόμωσης με σκάγια N.7 και παράλληλα δεν θα υπάρξει κάποιο εμφανές πρόβλημα βλητικής απόδοσης κατά την πτώση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος...αρκεί βεβαίως να μην επικρατούν πραγματικά αντίξοες κυνηγετικές συνθήκες εντός των κυνηγετικών τερέν.

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Το καψύλλιο 686 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες ή με τις σχετικά γεμάτες γομώσεις
  • Τα καψύλλια 616 και CX2000 είναι το πλέον ενδεδειγμένα καψύλλια για γενική χρήση
  • Στις αρνητικές θερμοκρασίες ή στα setup χαμηλότερης γόμωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το καψύλλιο 688

 

Ενδεικτικά setup

Το πρακτικό range της πυρίτιδας G3000, σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις σχετικές πρακτικές δοκιμές, μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 30~31gr για τα ψιλά σκάγια [N.9~Ν.10] και περί τα 31~32gr για τα μεσαία σκάγια [N.6~Ν.7].

Όσο αναφορά την ογκομετρία και τις δοσολογίες της εν λόγο πυρίτιδας, μπορούμε να επιλέξουμε κάλυκες 12/70 με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά ή να χρησιμοποιήσουμε τον απόλυτο καλυκοκόφτη και να συνθέσουμε τα δικά μας setup σε κάλυκες των 67.40 χιλιοστών...προσδοκώντας έτσι σε κάποιες σχετικά καλύτερες βλητικές επιδόσεις!

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα δικό μας setup για απόλυτα εξισορροπημένες βολές μέσης απόστασης, χρησιμοποιώντας αφρεζάριστους κάλυκες των 67.40 χιλιοστών, σε συνάρτηση με το μικρότερο δυνατό κοστολόγιο όπου θα μπορούσαμε να επιτύχουμε, χωρίς όμως να θυσιάσουμε την ορθή χρήση του setup μας ή των απόλυτων βλητικών του επιδόσεων!

Υπογραμμίζουμε επίσης ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος και φυσικά να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρος από το χείλος του κάλυκα περί τα 11 [*] χιλιοστά, ενώ εσκεμμένα αφήσαμε αφρεζάριστους του κάλυκές μας, ώστε να μπορέσουμε να σας μεταδώσουμε ακριβώς την ουσιαστική διαφορά όπου προσδίδει το Τρίτο Στάδιο στις γομώσεις μας!

G3000 - 12/67.40 - 1.55x31gr/N.8 - Aquila 22 - * - Τρίτο Στάδιο/I2S Idiogomosi - 56.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

Σημείωση: Η πυρίτιδα G3000 χρειάζεται διαφορετική και σχετικά ανώτερη στατική πίεση, κατά την μέτρηση ελεύθερου χώρου από το χείλος του κάλυκα, σε σχέση με τις υπόλοιπες μονοβασικές και μη συμπιέσιμες πυρίτιδες.

 

Ορίστε κύριοι το δικό μας setup στους αφρεζάριστους κάλυκες Cheddite T2 των 67.40 χιλιοστών [click για μεγέθυνση]






. . . . . . . . . . Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα . . . . . . . . . .






Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!