ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
-
Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
ο Εγλεζος εχει και αυτο κτηματα στο χωριο , πορτοκαλες και ελιες , μην ξεχνατε οτι ειναι Σαμιωτης , απλος λιπει πολλα χρονια , πηγε στην Αγγλια να σπουδαση , και εκεινος εμπλεξε με μπιζνες , και κυπρια που ηταν στην Αγγλια , και εφτιαξαν μαγαζια εστιατορια , ερχετε καθε χρονο , η καθε δυο χρονια για ενα μηνα στην Σαμο
- pericles
Τελος πάντων βρές κάτι και φίλεψε τον. Ξερω και γώ ισως ενα τραπέζι με κυνήγια για να τον γλυκάνεις
ΚΑι δώσε χαιρετισμούς στην Κύπρια απο μένα
Γραφικέ γεροντάκο την ζέστη την αποφευγω στο υπόγειο Ιδιογομωτήριο , μάλιστα χθές είχα και μαθητή
Νομίζω πλέον με τέτοιες κλιματικές αλλαγές θα πρέπει ολες οι νέες οικοδομές να εχουνε υπόγειο, η ακόμα και ολα τα σπίτια πλέον να ειναι υπόγεις διαφορετικά δεν θα αντέξουμε γιατι ερχεται σιγά σιγά η κόλαση

Γραφικέ γεροντάκο την ζέστη την αποφευγω στο υπόγειο Ιδιογομωτήριο , μάλιστα χθές είχα και μαθητή

Νομίζω πλέον με τέτοιες κλιματικές αλλαγές θα πρέπει ολες οι νέες οικοδομές να εχουνε υπόγειο, η ακόμα και ολα τα σπίτια πλέον να ειναι υπόγεις διαφορετικά δεν θα αντέξουμε γιατι ερχεται σιγά σιγά η κόλαση

Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Με αυτα που βλεπω να ερχονται και τα φωναζω εγω εδω και δυο χρονια και με λετε γραφικο ,τη μονη χρησιμη χρηση που θα εχει το ιδιογομωτηριο σου ειναι οτι θα το εχεις για καταφυγιο .
Αντι για καλυκες συγκεντρωτηρες σκαγια και πυριτιδες καλου κακου παρε και βαλε μεσα καμμια κουτα με μακαρονια ,μερικες κονσερβες ,λιγο ρυζι ,και μερικες κουτες ενφιαλομενο νερο ,για τις πρωτες αναγκες ,μεχρι να δουμε τι θα γινει .
Φιλε ερχονται πολυ δυσκολες καταστασεις ,και καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι οσο μπορουμε να ειμαστε .
Οταν μου τα ελεγε αυτα ο Αγιος Γεροντας μου πριν 40 +χρονια για ολα αυτα που θα ερθουν σε κατιδιαν συζητηση ,τωρα εφτασε η στιγμη ,που ενα ενα οσα ελεγε βγαινουν για τους εσχατους καιρους .

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
θελω την βοηθεια σας κυριοι , για τα οπλα του εγλεζου , εαν μου πει απο αυτα τα δικανα διελεξε οποιο θες , εκει θα ηθελα ενα λειτουργικο , και προπαντος να μου ερχετε σωστα στο κοντακι , και να εχει τσοκαρισματα ανοιχτα , απο τσοκ 3 αστρα και πανω , και ας ειναι και ποιο χαμηλης χρηματικης αξιας, και ρωταω ξερετε εαν τα παλια εγλεζικα ειχαν ανοιχτα τσοκ η οχι , γιατι απο οτι ξερω τα περισοτερα παλια ρωσικα , γαλικα , ισπανικα , ειχαν τσοκ στην δεξια κανη ντεμι τσοκ , και στην αριστερη το φουλ τσοκ , δηλαδη 3 αστρα και 1 αστρο , και τι να διαλεξω με κοκορια , η χωρις, και οσα ειδα τοτε που τα πηγα στην αστυνομια να τα δηλωσω ειχαν 65αρες θαλαμες , εκτος απο 1 το σουπερ ποζε το μιροκι που ειχε 70αρα , και δυο το τσορτσιλ , και αλλο ενα , που δεν ειδα
και δεν ξερω τι θαλαμες εχουν , το μιροκι δεν το περνω , γιατι δεν διαφερει και πολυ απο αυτα τα σουπερ ποζε που εχω και δεν ειναι τοσο παλαιο , οπως τα αλλα , εκτος και μου πει αυτο ειναι το οπλο που σου δινω , και παρω αναγκαστικα αυτο που μου δινει
και δεν ξερω τι θαλαμες εχουν , το μιροκι δεν το περνω , γιατι δεν διαφερει και πολυ απο αυτα τα σουπερ ποζε που εχω και δεν ειναι τοσο παλαιο , οπως τα αλλα , εκτος και μου πει αυτο ειναι το οπλο που σου δινω , και παρω αναγκαστικα αυτο που μου δινει
-
θα μου πει κανεις ,
-
Νικολα δεν μπορει να σου πει κανεις την γνωμη του ,γιατι αν δεν τα δεις απο κοντα σε τι κατασταση ειναι ,η αν εχουν αβαριες ,και για να τα επισκευασεις θελεις ενα σωρο λεφτα ,γιατι αν ειναι παλαια σιγουρα δεν υπαρχουν ανταλακτικα .Τωρα αν σου ερχονται στο ματι ,η οχι ειναι στο σωματοτυπο σου να το δεις εσυ μονος σου ποιο σου ταιριαζει καλυτερα .Το οτι ειναι 65αρες θαλαμες δεν ειναι προβλημα τουλαχιστον για σενα που εισαι ιδιογομωτης .
Ολα αυτα τα οπλα θελουν ελαφριες γομωσεις μεχρι 30 γραμμαρια σκαγια γιατι ειναι παλαια οπλα,οχι οτι δεν ριχνουν και ποιο πολλα γραμμαρια τουλαχιστον μεχρι τα 34 γραμμαρια σκαγια .Παντα οι Εγγλεζοι κυνηγουσαν με λιγα γραμμαρια σκαγια ακομα και σε μεγαλα θηραματα .Εσυ γνωριζεις πολλα πραγματα ,γιατι δεν εισαι νεος κυνηγος .Σε αυτο το θεμα δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις .
Ολα αυτα τα οπλα οπως γραφεις ειχαν στενους αυλους 18,2 -18,3 συνηθως και ηταν τσοκαρισμενα 3 δεξια κανη και +1 αστρο η αριστερη .Τωρα οσο αφορα αν ειναι ,,τυφλο ,,η εχει κοκορια ειναι και αυτο θεμα δικο σου ,αν μπορις να κυνηγησεις .Εγω εχω 4 πολυ παλαια 100 χρονων κοκκοροντουφεκα και εχω ερωτα μαζι τους .Απο την στιγμη που ειναι Αγγλικα οπλα ειναι σιγουρα και ποιοτικα .

- pericles
Ορφανίδη θα συμφωνήσω με τον Νικόλα. Μην ψάχνεις Αγγλικο όπλο και ανοικτά τσόκ. Προσωπικά αν είμουνα στην θέση σου θα έπαιρνα ένα όπλο περισσότερο για την ποιότητα του και οχι για να κυνηγήσω. Ετσι για την τιμή του όπλου θα εριχνα 2-3 φυσίγγια τον χρόνο.
Κατι άλλο προσωπική μου γνώμη εάν εχει μικρά διαμετρήματα θα προτιμούσα απο αυτά. Αν υπάρχει κάποιο 16άρη προτίμησε το.
Γεροντάκο στο Ίδιογομωτήριο φτιάχνουμε όλων των ειδών καφέδες, έχουμε μπύρες, αναψυκτικά, μπορουμε να σας φτιάξουμε τσάγια, και σύντομα θα πάει και κανένα Σκότσς που ξέχασα να κατεβάσω οταν πήρα τους ξηρούς καρπούς. Παγωμένο εμφιαλομένο νερό και πάγος υπάρχει κόπιασε

Τσ'ιπουρο και ουζα δεν θα εχω γιατι αυτά θα θέλουνε μεζέ, βεβαια εκει φυλάω και τις ελιες με την κάππαρι και κατι άλλα τουρσί που θα σε βολέψω οταν θα παίρνεις τα φάρμακα σου

-
Περικλη το μονο που εχει εκτος απο τα 12αρια , ειναι ενα φλομπερ ,και ενα συχρονο , μονοκανο 36αρι με κινητο ουρεο , γαλικο με σιγαστηρα ολη η κανη , που στην αστυνομια οταν πηγα να το ανανεωσω με το ζορι μου το ανανεωσαν , γιατι λεει στο τελος της κανης ειχε ραβδωσης , και θυμαμε που εριχνε με αυτο , που δεν ηταν και τοσο αθορυβο , και τους καλυκες τους παραμωρφονε τοσο που δυσκολα επαναφερονταν με την καλυμπρα για αναγωμοση , και το ασχημο ειναι απο το τηλεφωνο καπια στιγμη μου το ειχε προτεινει , εαν τελικα μου δωσει αυτο , τοτε θα του πω ευχαριστω πολυ , αλλα δεν θα παρω , εξαλου τι θα κυνηγισω με αυτο το παιδικο διαμετρημα
-
Το υπογειο το εχεις κανει παντοπωλειο αντι για ιδιογομωτηριο .
Ακου να εχει μεχρι και τουρσι .
Οι σαρδελες οι παστες σου λειπουν .
Τσιχλες τουρσι δεν ακουω να υπαρχουν ,λογω ελλειψης θηραματων ? γιατι μια τσιχλα που ειχες κτυπησει μια φορα και ενα καιρο ,την ειχες κανει τουρσι και καθε φορα εκοβες και ενα κοματι και ετρωγες ,αλλα μετα απο 10 χρονια που εχεις να κτυπησεις θηραμα τελειωσε και αυτο και τωρα το εχεις ριξει στα ξηροκαρπια και στις λεμοναδες .
Καποτε ειχες και το μεσον με τον Παλιογερο απο την Λερο και σου εστελνε και κανενα μεζε απο κουνελια,και φασιανους ,του κλουβιου βεβαιως βεβαιως ,αλλα κατι ηταν και αυτο .
Οσο θυμαμαι τον Παλιογερο που ειχε τραυματισει ενα φασιανο και τον κυνηγουσε να τον πιασει ,και μπηκε ο φασιανος για να γλυτωσει μεσα στο αεροδρομιο ,και ετρεχε στην πιστα του αεροδρομιου ,μεχρι που σταματησαν οι πτησεις των αεροπλανων για να πιασει ο Παλιογερος τον φασιανο ,και τελικα του εφυγε .

-
https://www.youtube.com/watch?v=Pec7tF3CRPw Στην υγεια σας το δευτερο ουζακι που πινω . 

-
Περικλη ειπες για τα οπλα τα παλια τα συλεκτικα , εγω δεν θα ηθελα να ειχα ενα οπλο , και να το εχω μονο βιτρινα , και να το βλεπω , θελω ολα τα οπλα μου να τα ριχνω , οπως ο Εγγλεζος που εχει 15 οπλα , και εριχνε μονο με το μιροκι σουπερ ποζε , και το 36αρι , και φλομπερ στα μικροπουλια
- pericles
Τι Να σου πώ βρέ ΝικοΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑17 Ιουν 2024 09:16 Περικλη το μονο που εχει εκτος απο τα 12αρια , ειναι ενα φλομπερ ,και ενα συχρονο , μονοκανο 36αρι με κινητο ουρεο , γαλικο με σιγαστηρα ολη η κανη , που στην αστυνομια οταν πηγα να το ανανεωσω με το ζορι μου το ανανεωσαν , γιατι λεει στο τελος της κανης ειχε ραβδωσης , και θυμαμε που εριχνε με αυτο , που δεν ηταν και τοσο αθορυβο , και τους καλυκες τους παραμωρφονε τοσο που δυσκολα επαναφερονταν με την καλυμπρα για αναγωμοση , και το ασχημο ειναι απο το τηλεφωνο καπια στιγμη μου το ειχε προτεινει , εαν τελικα μου δωσει αυτο , τοτε θα του πω ευχαριστω πολυ , αλλα δεν θα παρω , εξαλου τι θα κυνηγισω με αυτο το παιδικο διαμετρημα

Βρε καλά λέω εγώ οτι έγινες προφήτης γιατί χθές μου εδώσε ο αδελφός μου και ενα κουτί σαρδέλες αλίπαστεςΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑17 Ιουν 2024 09:17 Το υπογειο το εχεις κανει παντοπωλειο αντι για ιδιογομωτηριο .Ακου να εχει μεχρι και τουρσι .
![]()
![]()
Οι σαρδελες οι παστες σου λειπουν .
![]()
![]()
Τσιχλες τουρσι δεν ακουω να υπαρχουν ,λογω ελλειψης θηραματων ? γιατι μια τσιχλα που ειχες κτυπησει μια φορα και ενα καιρο ,την ειχες κανει τουρσι και καθε φορα εκοβες και ενα κοματι και ετρωγες ,αλλα μετα απο 10 χρονια που εχεις να κτυπησεις θηραμα τελειωσε και αυτο και τωρα το εχεις ριξει στα ξηροκαρπια και στις λεμοναδες .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Καποτε ειχες και το μεσον με τον Παλιογερο απο την Λερο και σου εστελνε και κανενα μεζε απο κουνελια,και φασιανους ,του κλουβιου βεβαιως βεβαιως ,αλλα κατι ηταν και αυτο .
![]()
![]()
![]()
![]()
Οσο θυμαμαι τον Παλιογερο που ειχε τραυματισει ενα φασιανο και τον κυνηγουσε να τον πιασει ,και μπηκε ο φασιανος για να γλυτωσει μεσα στο αεροδρομιο ,και ετρεχε στην πιστα του αεροδρομιου ,μεχρι που σταματησαν οι πτησεις των αεροπλανων για να πιασει ο Παλιογερος τον φασιανο ,και τελικα του εφυγε .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ελα εσυ κάτω αν καταφέρεις και μπείς σε αεροπλάνο και μέχρι λαγό Κύπριο θα βρώ να σε ταίσω

-
Τον αναφερα τον μαστορα απο την Λερο γιατι καποτε κτυπουσε και κανενα καλο θηραμα στο βουνο και σου εστελνε εστω και νοερα και σενα μεζε με φωτο ,τωρα το μονο που κτυπαει και αυτος ειναι καμμια τουριστρια .
Σε αεροπλανο δεν μπαινω ,αλλα να βαλω την στολη μου του βατραχανθρωπου μπορει και να σου ξαναερθω κολυμπωντας .
Μαζευε πραγματα στο καταφυγιο και φυλαγε τα και μη τα τρως γιατι θα πεσει πεινα ,και μη ακους κανενα τυπου Κουλη που λεει οτι ολα πανε καλα .
Αυτος με το πρωτο μπαμ εχει και καταφυγειο ,εχει και φαγητο να τρωνε 10 γεννες τοσα που εχουν φαει ολα αυτα τα χρονια απο τον πατερα του ,τα αδερφια του ,τα ανηψια του ,και τα ξαδερφια του .

-
Καλημερα σε ολους!
-
μονο καλημερα , μπες και εσυ στην συζητηση , δεν εχεις καμια απορια , η κατι αλλο που σε απασχολει κυνηγετικα , σκυλια , οπλα , φυσιγγια , ιδιογωμοση , εγω ποτε δεν γραφω , καλημερα , καληνυχτα , μονο οταν βλεπω τον αλλον προσωπο με προσωπο , η στο τηλεφωνο , και εκτος αυτου , το καλημερα εκτος οτι δεν λεει τιποτα οταν το γραφουμε , μπορει να το δουμε και μεσημερι , και βραδυ
-
εμ εδω ουτε ο ιδιος ο διαχειρηστης πλεον δεν γραφει , μονο καλημερα γραφει
-
Νικολα γνωριζω οτι ο διαχειριστης εχει τοσες πολλες δουλειες για την κατασκευη της νεας πεντασταδιακης μηχανης που δεν του μενει χρονος ουτε να φαει και να ξεκουραστει .Εδω ειμαστε ολοι οι αλλοι για να γραφουμε και να λεμε τις γνωμες μας για διαφορα σεταπ .Τωρα οποιος θελει γραφει ,οποιος δεν θελει δεν γραφει .Καλο ειναι να γραφουν και αλλοι φιλοι ,αλλα με το ζορι δεν μπορουμε να τους κανουμε να γραφουν .Εγω βλεπεις οτι παροτι εχω σοβαρο προβλη υγειας τρεχω στο σκοπευτηριο για δοκιμες σε διαφορα σεταπ που φτιαχνω και σας τα γραφω εδω ,περα απο τα γνωστα σεταπ ,με κοστος σε χρημα ,και χρονο μεσα στην ζεστη .

-
εχει να γραψει Νικολα μερικα χρονακια , μονο σπανια γραφει πλεον
- pericles
Γεροντάκο κάτσε και εσύ στο σπίτι με τόση Ζεστη. Εγω χθές πήγα στο χωριό για ποτισμα τις γλάστρες γιατι τα δεντρα εχω αυτοματο πότισμα και μετά εμεινα στο Ιδιογομωτήριο που δεν χορταίνω να κάθομαι και να χαζευω τα εργαλεία και τα υλικά. Μεχρι και φορητό ηλεκτρονικο υπολογιστή εχω εγκαταστήσει για να βρίσκω τις γομώσεις αλλά βρίσκω μέσα και κάτι φωτογραφίες ένα παλληκάρι να στέκεται μπροστά απο ενα Λάτα Νιβα και να δείχνει 2 πέρδικες και τωρα εγινε Γεροντας που ξέχασε και τι χρώματα έχουνΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑19 Ιουν 2024 12:44 Νικολα γνωριζω οτι ο διαχειριστης εχει τοσες πολλες δουλειες για την κατασκευη της νεας πεντασταδιακης μηχανης που δεν του μενει χρονος ουτε να φαει και να ξεκουραστει .Εδω ειμαστε ολοι οι αλλοι για να γραφουμε και να λεμε τις γνωμες μας για διαφορα σεταπ .Τωρα οποιος θελει γραφει ,οποιος δεν θελει δεν γραφει .Καλο ειναι να γραφουν και αλλοι φιλοι ,αλλα με το ζορι δεν μπορουμε να τους κανουμε να γραφουν .Εγω βλεπεις οτι παροτι εχω σοβαρο προβλη υγειας τρεχω στο σκοπευτηριο για δοκιμες σε διαφορα σεταπ που φτιαχνω και σας τα γραφω εδω ,περα απο τα γνωστα σεταπ ,με κοστος σε χρημα ,και χρονο μεσα στην ζεστη .![]()
![]()

-
Χθες στο σκοπευτηριο ημουν σε φορμα με τον πρακτορα σου και δεν μου γλυτωνε τιποτα ,ουτε περδικα ,ουτε φασα ,ουτε ορτυκι .Πανελληνιο ρεκορ καναμε και οι δυο .Αντι να ανοιγεις και να κοιτας τα πραγματα στις κουτες ,στο ξαναλεω ετοιμασε το καταφυγιο καλου κακου ,γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα .
Μετα μη μου λες οτι δεν στο ειπα γιατι θα ειναι αργα .
Χθες οι κοπελες στο σκοπευτηριο μου ειπαν να σου πω χαιρετισματα ,και οτι εχουν δυο χρονια να σε δουν ,και ανησυχησαν .
Τωρα πες μου τι να τους πω ? Οτι εισαι κλεισμενος μεσα στο καταφυγιο ?
.