ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
-
Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
Νικολα και εμενα μου αρεσουν οι μαλακες τουφεκιες , γιατι μου αρεσουν τα δικαννα , οποτε στο GAL 12 τα καλυτερα μου σεταπ για τρυγονι , αγριοπεριστερο , ορτυκι , τσιχλα ειναι 30 γραμμαρια , για το GAL28 17 με 18 γραμμαρια , για ορτυκι τσιχλα , πιστευω στο GAL 20 να ειναι τα 24 γραμμαρια , και ποιο κατω εαν μπορω , ας πουμε 20 με 21 γραμμαρια , θα μπορουσα να εχω καλο σεταπ με δικαννο GAL 20 σε αυτα τα λιγα γραμμαρια
-
Υπαρχουν πολλες πυριτιδες Νικολα που μπορεις να γεμισεις στα 24 γραμ αλλα και ποιο κατω ακομα για το cal 20 . 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
- pericles
Σκέφτεσαι λανθασμένα και απαντάς κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑09 Μαρ 2022 09:36 Εχω μια απορια βρε Περικλη μου .Οταν βαζεις 32 γραμ σκαγια στο cal 20 γιατι τοτε δεν κυνηγας με cal 12 ? Με 32 γραμ σκαγια στο cal 20 τρως γερο κλωτσο παντως .Πηγαινω να φτιαξω και να πιω ενα καφεδακι, γιατι μονο που εγραψες για 32 γραμ στο cal 20 ειναι σαν να ημουν κυνηγι , και εριξα 5 τουφεκιες και γυριζω σπιτι ζαλισμενος ,και με εξαρθρωση μασελας .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Το Βάρος του οπλου στο περπατητό κυνήγι με μόνο 25 κιλά είναι αμελητέο. Τα φυσίγγια ελαφρότερα σε βάρος και όγκο. Λάκτισμα δέν υπάρχει και αν υπάρξει πόσα φυσίγγια θα ρίξεις σε ένα κυνήγι πέρδικας

Εσύ ρίχνε και κουβάλα το Κανόνι με τα πολεμοφόδια του

Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Εχω κυνηγησει πολλες φορες με cal 20 Περικλη μου .
Δηλαδη θελεις να πεις οτι τα 32 γραμ σκαγια που βαζεις εσυ στο cal 20 ειναι ποιο ελαφρια σε βαρος με τα 28- 30 γραμ σκαγια που κυνηγαω εγω στο cal 12 ?
O σοφος Γεροντας της Λερου πηγε και αγορασε ενα οπλο cal 20 που ειναι 3,100 βαρος ,οπως και του αδερφου μου το οπλο cal 20 ειναι 3+κατι κιλα .Ποια ειναι η διαφορα απο το παλαιο δικανακι μου που ειναι και αυτο 3 κιλα .? Εχω ενα σουπερ ποζε FRANCHI το οποιο ειναι 2,650 βαρος .Ολα ειναι μια μοδα και μια ιδεα για το κατι αλλο το διαφορετικο .Οπως και να το κανουμε ο βασιλιας του πλαγιοκανου και του σουπερ ποζε ειναι και θα ειναι παντα το cal 12 .

- Nektarios.M
Είμαι κάτοχος ενός cal 20 miroku super pose με θαλάμες 3" και θα αναφέρω μόνο ότι, με το συγκεκριμένο όπλο έχω καταβάλει θήραμα σε απόσταση
που δεν βλέπουμε ούτε στα έργα.( Το φυσίγγιο ήταν καναδικό Νο 5 και έτος περίπου 1985-1986).
που δεν βλέπουμε ούτε στα έργα.( Το φυσίγγιο ήταν καναδικό Νο 5 και έτος περίπου 1985-1986).
- pericles
Τα γραμμαρια γόμωσης είναι τα ιδια αλλά διαφέρει το βάρος και το μέγεθος του κάλυκα. Ετσι απλά Χωριάτικα θα σου πώ οτι στη τσέπη σου θα χωρά περισσότερα Τσιχλοφύσσιγγα του 20αρη εναντι του 12αρη.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑09 Μαρ 2022 12:07 Εχω κυνηγησει πολλες φορες με cal 20 Περικλη μου .Δηλαδη θελεις να πεις οτι τα 32 γραμ σκαγια που βαζεις εσυ στο cal 20 ειναι ποιο ελαφρια σε βαρος με τα 28- 30 γραμ σκαγια που κυνηγαω εγω στο cal 12 ?
![]()
![]()
O σοφος Γεροντας της Λερου πηγε και αγορασε ενα οπλο cal 20 που ειναι 3,100 βαρος ,οπως και του αδερφου μου το οπλο cal 20 ειναι 3+κατι κιλα .Ποια ειναι η διαφορα απο το παλαιο δικανακι μου που ειναι και αυτο 3 κιλα .? Εχω ενα σουπερ ποζε FRANCHI το οποιο ειναι 2,650 βαρος .Ολα ειναι μια μοδα και μια ιδεα για το κατι αλλο το διαφορετικο .Οπως και να το κανουμε ο βασιλιας του πλαγιοκανου και του σουπερ ποζε ειναι και θα ειναι παντα το cal 12 .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Τωρα με το βάρος τών όπλων είναι θέμα επιλογής. Το Δικό μου Fair είναι 2,550γρ. μάλιστα αρκετά ελαφρότερο απο την ιδια μάρκα όπλου σε 28 Gage.
Βέβαια για εσένα υπάρχει και η επιλογή στο 10 η ακόμη 8 Gage για περισσότερα σκάγια ή ακόμη καλύτερα περισσότερα δράμια για Αγριόχοιρο.
Όσο αφορά τον Φίλο απο την Λέρο δεν το αφήνεις σε χλωρό κλαρί και δέν έρχεται στον καφενέ

- pericles
Νεκτάριε ο Νικόλας επειδή έριξε μιά φορά με 20άρη έχει γνώμη εναντίον γιατί σκέψου τώρα να πάρει στο σπίτι άλλο ένα όπλο τί Τσόκαρο θα φάει στο κεφάλιNektarios.M έγραψε: ↑09 Μαρ 2022 13:47 Είμαι κάτοχος ενός cal 20 miroku super pose με θαλάμες 3" και θα αναφέρω μόνο ότι, με το συγκεκριμένο όπλο έχω καταβάλει θήραμα σε απόσταση

Ωραίο το miroku σε θέμα στιβαρότητας και αξιοπιστίας. Με Θαλάμες 3" μπορείς να ρίξεις μέχρι 36 γρ. που ειναι η μαγνουμ γόμωση για το 20αρη.
-
Εγω οταν πηγαινω κυνηγι δεν παιζω με παιδικα παιχνιδια .
Ξερεις τι σκοτωματα κανει η σφεντονα ? Εχω μια μαγκνουμ σφεντονα φτιαγμενη απο ξυλο αγριλιας και με λαστιχα κομενα απο σαμπρελα φορτηγου αυτοκινητου , που αν βαλω μπιλια μεσα, τρυπαει τενεκε του λαδιου στα 30 μετρα .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 10 Μαρ 2022 10:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Nektarios.M
Ωραίο το miroku σε θέμα στιβαρότητας και αξιοπιστίας. Με Θαλάμες 3" μπορείς να ρίξεις μέχρι 36 γρ. που ειναι η μαγνουμ γόμωση για το 20αρη.
Το είχε αγοράσει ο Πατέρας μου το 1978 μεταχειρισμένο,(αφού τον είχα τρελλλλάνει πρώτα) από αμέρικα το είχαν φέρει. Πολύ ωραίο όπλο.
Το είχε αγοράσει ο Πατέρας μου το 1978 μεταχειρισμένο,(αφού τον είχα τρελλλλάνει πρώτα) από αμέρικα το είχαν φέρει. Πολύ ωραίο όπλο.
- pericles
Ποιός ειναι ο Εφευρέτης της σφεντόνας μαγκνουμΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑10 Μαρ 2022 10:06 Εγω οταν πηγαινω κυνηγι δεν παιζω με παιδικα παιχνιδια .![]()
![]()
![]()
Ξερεις τι σκοτωματα κανει η σφεντονα ? Εχω μια μαγκνουμ σφεντονα φτιαγμενη απο ξυλο αγριλιας και με λαστιχα κομενα απο σαμπρελα φορτηγου αυτοκινητου , που αν βαλω μπιλια μεσα, τρυπαει τενεκε του λαδιου στα 30 μετρα .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- pericles
Έχω ένα Miroku σε 12 Cal και ειναι το όπλο που κυνηγώ τα περισσότερα κυνήγια μου.Nektarios.M έγραψε: ↑10 Μαρ 2022 10:12 Ωραίο το miroku σε θέμα στιβαρότητας και αξιοπιστίας. Με Θαλάμες 3" μπορείς να ρίξεις μέχρι 36 γρ. που ειναι η μαγνουμ γόμωση για το 20αρη.
-
Καλα ρε μαστορα αφου εχεις αυτο το οπλο το 12 αρι και κανεις ολα σου τα κυνηγια οπως μας λες ,τι τα θελεις τα μικρα διαμετρηματα , και ποτε πηγαινεις με αυτα ? Καλα σε λεω εγω τρομοκρατη ,και οτι με αυτα πηγαινεις για να τρομαζεις τα θηραματα .

- pericles
Φορεσε τα γυαλια σου και διάβασε ότι έγραψα τα Περισσοτερα Κυνήγια αλλά εσύ Κατάλαβες όλα τα Κυνήγια
Πώ Πώ για να μην διαβάζεις σωστά πρέπει να έπεσε Πρωινό Τσόκαρο
Ή τα Τσούκρισες Πρωινιάτικα τα Τσίπουρα

Πώ Πώ για να μην διαβάζεις σωστά πρέπει να έπεσε Πρωινό Τσόκαρο

-
Τι περισοτερα τι λιγοτερα .Ενα ειναι γεγονος .
Οπως μας ελεγαν στο σχολειο στη γεωμετρια ,,εντος εκτος και επι τα αυτα,,.Δηλαδη καπου ολα συναντιωνται , και αυτο ειναι το CAL 12
.Για την πρωτη περιπτωση του τσοκαρου ,εγω την εχω σκισει την γατα πριν 45 χρονια .
Οσο αφορα την δευτερη περιπτωση του τσιπουρου επεσες μεσα ,διοτι λογω κρυου πηγαινει κατω το ατιμο σαν νερακι , μετα λαικων ασματων .

-
-
-
- Nektarios.M
Οι κάνες είναι βέβαια αχρωμίωτες με ότι αυτό συνεπάγεται, θετικό και αρνητικό.pericles έγραψε: ↑10 Μαρ 2022 11:33Έχω ένα Miroku σε 12 Cal και ειναι το όπλο που κυνηγώ τα περισσότερα κυνήγια μου.Nektarios.M έγραψε: ↑10 Μαρ 2022 10:12 Ωραίο το miroku σε θέμα στιβαρότητας και αξιοπιστίας. Με Θαλάμες 3" μπορείς να ρίξεις μέχρι 36 γρ. που ειναι η μαγνουμ γόμωση για το 20αρη.
-
έχω μια πολύ μεγάλη απορεια... τα πτερύγια στον συγκεντρωτηρα για ποιο λόγο πολλοί τα ανοίγουν??? προσπαθούν να πάρουν μια πιο ανοιχτή τουφεκιά με έναν συγκεντρωτηρα;;; έχει πολλούς φανατικούς πάνω σε αυτό όπως επίσης και πολλούς αντίθετους
-
τον βρηκα τον δασκαλο με το δυκαννο GAL 20 , του ειπα χωρις να το εχω δει 150 και το σκεφτονταν , μετα του ειπα να το δω πρωτα και εαν ειναι καλο τοτε 200 ευρω , και δεχθηκε , την δευτερα η τριτη θα το δω που θα παει στο χωριο , τα δε φυσιγγια , μου τα μασαγε , οτι δεν θυματε , νομιζη οτι τα εδωσε , κλπ , μου ειπε οτι εχει και σκαγια , και οτι αλλο βρει θα μου δωσει , εαν λεει δεν τα εχει πεταξει η γυναικα του , και εργαλεια ιδιογωμοσης , τωρα δεν ξερω σαν να μου ειπε οτι ειναι Sabel η Silver δεν θυμαμε