Αφεντικο που εισαι και χαθηκες ? Χθες ξετρυπωσα τον Γεροντα απο το λαγουμι του που ειχε κρυφτει απο την ντροπη του που σταματησε το κυνηγι και κανει καναρινια και παπαγαλους . Για σχολιασε και την αλλη την παλαβη την ,,οικολογο,, που περασε τον λυκο για σκυλο ,και πηγε να τον χαιδεψει και αυτος την εφαγε ? H,τον αλλο με το φορτηγο που εφερνε τσιπουρα στον καφενε μας και τρακαρε με αγριογουρουνα και χασαμε και τα τσιπουρα που χυθηκαν στον δρομο και τα αγριογουρουνα που ακομα τρεχουν ?
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Σήμερα λέω που είναι και Ο Μιχάλης να βάλουμε Κατσικάκι στη σούβλα και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τους Ταραμάδες και τις ταχές με τα χορταρικά και τα Μαλάκια για αύριο. Το Ποτά Τσίπουρα με και ανευ
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
Την υγεια σου δεν την σκεφτεσαι που μου θελεις και κατσικακι στην σουβλα ? .Ο Γεροντας δεν μπορει να φαει κρεας γιατι του το απαγορευει ο γιατρος . Το μονο που θα κανει ο μπεμπης αυριο ,ειναι να βαλει το κοντο παντελονακι του και να βγει στους αγρους να αφησει τον αετο του . Εγω φευγω τωρα και πηγαινω με την στολη μου και το ψαροντουφεκο μου για να πιασω θαλασσινα χταποδια , σουπιες, και καλαμαρια ,να εχουμε αυριο στον καφενε .
Ουφ φουσκωσα με τα θαλασσινα . Αφεντικο φερε γρηγορα εξτρα σοδες στο μαγαζι γιατι εφαγα σαν πουστης και κοντευω να σκασω . Παλιογεροι προσεχετε την υγεια σας με τα θαλασσινα .Σιγα σιγα και με τεμπο .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑07 Μαρ 2022 14:25
Ουφ φουσκωσα με τα θαλασσινα . Αφεντικο φερε γρηγορα εξτρα σοδες στο μαγαζι γιατι εφαγα σαν πουστης και κοντευω να σκασω . Παλιογεροι προσεχετε την υγεια σας με τα θαλασσινα .Σιγα σιγα και με τεμπο .
Γρήγορα μιά Σουρωτή στον Γέροντα
Ισπανικο δικαννο GAL20 του 1970 με λιγο σκουρια στο μπροστινο μερος στης καννες , εκει που ειναι τα τσοκ , και αδεια κατοχης , ποσο να του πω του δασκαλου για να μου το δωση , λεω 150 για αρχη , και η απορεια μου ειναι πως βρεθηκε το ισπανικο οπλο στην Αυστραλια που απο εκει του το εφεραν δωρο το 1970 , μαζι με πολλα αυστραλεζικα φυσιγγια GAL 20 ,αλλα ο δασκαλος δεν το ειχε το αθλημα και δεν ασχολιθηκε με το κυνηγι εκτος απο την πρωτη χρονια που του το εφεραν , οποτε το οπλο εχει ριξει ελαχιστα φυσιγγια
Νικολα τα Ισπανικα οπλα εκεινης της εποχης του 1970 , ειχαν διαφορες κατηγοριες .Υπηρχαν οπλα φθηνα σε κατασκευη, μεσαια κατασκευη ,και ακριβη ποιοτητα κατασκευης με μηχανισμο τυπου HOLAND HOLLAND .Τα χρηματα ειναι αναλογα οπως καταλαβαινεις με το εργοστασιο κατασκευης, και την κατασταση του οπλου .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑08 Μαρ 2022 10:02
Ισπανικο δικαννο GAL20 του 1970 με λιγο σκουρια στο μπροστινο μερος στης καννες , εκει που ειναι τα τσοκ , και αδεια κατοχης , ποσο να του πω του δασκαλου για να μου το δωση , λεω 150 για αρχη , και η απορεια μου ειναι πως βρεθηκε το ισπανικο οπλο στην Αυστραλια που απο εκει του το εφεραν δωρο το 1970 , μαζι με πολλα αυστραλεζικα φυσιγγια GAL 20 ,αλλα ο δασκαλος δεν το ειχε το αθλημα και δεν ασχολιθηκε με το κυνηγι εκτος απο την πρωτη χρονια που του το εφεραν , οποτε το οπλο εχει ριξει ελαχιστα φυσιγγια
Δίνω 200 Ευρώ και 'Ενα Τσάι στο Γέροντα απο εμένα. Ορφανίδη Περα Από την πλάκα πιστευω οτι κατηγορίας και να είναι έχει παραπάνω αξία εφόσον ειναι και σχεδόν Αχρισημοποίητο. Την εποχή που λές ολα τα όπλα ειχανε μιά καλή ποιότητα.
Πρεπει να μας δωσει ο Νικολας περισοτερες πληροφοριες για το οπλο ,οπως εταιρεια κατασκευης,μοντελο,με μισες η ολοκληρες φωτιες κ.λ.π γιατι εχουν μεγαλη διαφορα τα φθηνα με τα ακριβα Ισπανικα οπλα και αν αξιζει τον κοπο να το αγορασει .
Νικόλα τί αξία έχουν 200ευρώ Σκέψου οτι σχεδόν εξ ολοκλήρου ειναι κατασκευασμένο με τα χέρια. Τί άλλο να αγοράσεις που κρατάει εφ όρου ζωής και το παίρνουν και τα εγγόνια σου Εγώ πάντος θα έδινα και περισσότερα.
ok Περικλη , το οπλο δεν το εχω δει ακομα , αλλα εχω ακουσει καλα λογια απο αλλον , για το οπλο αυτο , δεν θα ηθελα να δυσαρεστησο τον δασκαλο , και να το ψαξει μετα και να λεει , οτι το πηρα τσαμπα , οταν το δω θα σας πω , ξερω οτι θελει να το ξεφωρτοθει , γιατι βαρεθηκε να το δυλωνει καθε 10 χρονια , και ουτε κανεις απο της κορες και τους γαμπρους ασχολουντε με το κυνηγι , και φοβατε αργοτερα να μην τους βαλει νομικα σε μπελαδες το οπλο αυτο , εαν ξεχασουν να ανενεωσουν την αδεια κατοχης
το 20αρι , ειναι καλο διαμετρημα για γενικο κυνηγι στα πεταχτα , η στερητε σε βελινεκες , οσο για τα φυσιγγια του που ειναι ποιο ακριβα , και οχι σε μεγαλη ποικιλια , δεν με νιαζει γιατι θα κανω ιδιογωμοση
Αγοραζοντας ενα οπλο Νικολα πρεπει να ταιριαζει και στο σωμα μας οσο φθηνο η ακριβο και αν ειναι .Δηλαδη πρεπει να το φερεις στα μετρα σου .Μηκος ,και κλησεις κοντακιου κλπ .Πρεπει να το δεις και να γνωριζεις πριν το αγορασεις ,μη τυχων ειναι αριστερο ,γιατι ολα αυτα για να τα φερεις στα μετρα σου εχουν καποιο κοστος στον οπλουργο ,για να κανεις σωστη δουλεια στο κυνηγι .Εκτος και αν προσαρμοσεις το σωμα σου στο οπλο ,[που για μενα ειναι λαθος] πραγμα που στην αρχη θα σε δυσκολεψει στα πρωτα κυνηγια .Ολα αυτα θελουν προσοχη και ειναι μεγαλη ιστορια πανω στην αγορα του οπλου . Οσο αφορα στο κυνηγι δεν θα εχεις κανενα προβλημα να κανεις ολα τα κυνηγια σου με αυτο το διαμετρημα . Οσο αφορα τα φυσιγγια τα εχουν φτασει να εχουν σχεδον διπλασια τιμη απο το cal 12 ,με λιγοτερα υλικα μεσα σε αυτα, λογω μοδας που εφερε στην Ιταλια και μετα σε ολο τον κοσμο , με τα μικρα διαμετρηματα ο LUGARI πριν μερικα χρονια .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑08 Μαρ 2022 12:29
το 20αρι , ειναι καλο διαμετρημα για γενικο κυνηγι στα πεταχτα , η στερητε σε βελινεκες , οσο για τα φυσιγγια του που ειναι ποιο ακριβα , και οχι σε μεγαλη ποικιλια , δεν με νιαζει γιατι θα κανω ιδιογωμοση
Φυσίγγια πλέον υπάρχουν πολλά στην Αγορά όπως και υλικά Ιδιογόμωσης πού μπορείς να φτιάξεις οτι θέλεις. Φέτος με το 20αρη Κυνήγησα μία εξόρμηση Πέρδικά και πήρα 2 πυλιά σε απόστασεις τών 30+ μέτρων. Τα φυσίγγια τα ειχα γεμίσει με την Tekna στα 32 γρ. Νο 6 και με Α0 στα 28 γρ.
Πάντοτε βέβαια Πεντασταδιακά.
Εχω μια απορια βρε Περικλη μου .Οταν βαζεις 32 γραμ σκαγια στο cal 20 γιατι τοτε δεν κυνηγας με cal 12 ? Με 32 γραμ σκαγια στο cal 20 τρως γερο κλωτσο παντως . Πηγαινω να φτιαξω και να πιω ενα καφεδακι, γιατι μονο που εγραψες για 32 γραμ στο cal 20 ειναι σαν να ημουν κυνηγι , και εριξα 5 τουφεκιες και γυριζω σπιτι ζαλισμενος ,και με εξαρθρωση μασελας .