ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
- pericles
- Επικοινωνία:
Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
Γεροντάκο πάλι μείναμε μόνοι εγώ και εσύ
Ερχοτανε και ο Ορφανίδης με τον Ανέστη και καλά ο Ορφανίδης εχει τα πορτοκάλια να μαζέψει αλλά ο Ανέστης τι να κάνει άραγε
Λές να καλυμπράρει μέρα νύκτα τωρα με την καινούργια καλύμπρα
Και μένα με πίανει μια φαγούρα να γεμίσω, οπως χθές που γέμισα ενα φυσίγγι όπως εχω μια lee και το ογκομετρικό μου βγάζει 1,42 Χ 30 γρ. 12αρι που εριχνα στις σιταρήθρες με την διαφορά οτι άλλαξα συγκεντρωτήρα αφου βρήκα ενα κουβά γεμάτο με συγκεντρωτήρες Kilylis που ειναι σκληρό πλαστικό. Σε δοκιμές παλαιοτερα ολα τα φυσίγγια με αυτούς τους συγκεντρωτήρες εβγαζαν πάντοτε ψηλότερη ταχύτητα. Οπότε τωρα σιγα σιγά αρχίζει να γεμίζει ο πάγκος με φυσίγγια που θα περιμένουν δοκιμές .
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
https://youtu.be/nmeT3fNPP_k?si=BGHBK5Yx4mKoo3j0
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εγω εχω ξεκινησει σιγα σιγα και κανω μερικες πατεντες παλι για να δοκιμαστουν προσεχως στον πινακα στο σκοπευτηριο και στα δισκακια ,αφου στο βουνο δεν προφτασα να δοκιμασω παλαιοτερες πατεντες μου .Χθες για να περασει η ωρα καθησα και γεμισα 2 κουτια φυσιγγια για το σκοπευτηριο με την PSB5 αν και εχω μερικα κουτια ακομα για αυτη την δουλεια .
Του Κιλυλη ειναι πολυ σκληρο το αμορτισερ οντως και σε παλαιοτερες δοκιμες που ειχα κανει απο αυτους που μου ειχες δωσει δεν μπορεσα να τα βρω μαζι τους .
Με τον Ανεστη μιλαω με μηνυματα στο VIBER ποτε ποτε . 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
- pericles
- Επικοινωνία:
Έχω καμιά 50αρια γρ. Psb5 ισπανική που μου εχει μεινει απο πολύ παλιά . Εκανα το καλοκαίρι για τα τρυγόνια 1,40 Χ 28 αλλά τρυγόνια δεν ειδα και εμειναν τα φυσίγγια. Χθές ηρθε εδώ στο γραφείο ενας φίλος απο πολύ παλιά Ιδιογομωτής και συζητούσαμε διάφορα για το στόκ μας σε υλικά. Ειπαμε για τα σκάγια οτι τώρα που η τιμή ειναι στα 3 Ευρώ το κιλό μου λέει να πάω να πάρω να έχουμε, του λέω εχω καμιά 40αρια κιλά Νο5 Και αλλα τοσα Νο6 ,πότε θα τα ρίξουμε σε αυτή την ζωή ή στην άλλη
Σκάσαμε στα γέλια και μετά μου λεει θα αφήσω διαθήκη να μου τα ρίξουνε στον Τάφο να με σκεπάσουνε.
Το Θέμα ειναι οτι κατα καιρούς λένε δεν υπάρχει το ένα δεν υπάρχει το άλλο και οταν βρούμε αγοράζουμε ποσότητες και στο τέλος μένουν εκεί. Θηράματα ελάχιστα, ή ηλικία και οι αρρώστιες κάποτε μας κρατάνε μακριά απο το κυνήγι. Φέτος μόλις αρχισε το Κυνήγι το καλοκαίρι έλεγα οτι στις πρώτες μέρες θα κυνηγήσω με τα όπλα που κυνηγώ πάντοτε και μετά θα πάρω το ένα θα πάρω το άλλο θα κάνω 2-3 κυνήγι με το 20αρη και άλλα τοσα με το 28αρη, έεε, θα ρίξω και μερικά φυσίγγια με το Ideal να το χαρώ και αυτό λίγο. Τελικά έμεινα με το Baikal και το mirokou και μόνο μια φορά πήγα με το 20άρη 
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Παντα ετσι γινεται Περικλη μου .Αυτα που ειχες για τρυγονια με την PSB5 ριξε τα στα δισκσκια στο σκοπευτηριο .
Εγω εχω αρκετα υλικα γιατι ριχνει και ο Σωτηρης αρκετα φυσιγγια στο κυνηγι .Φετος δεν εριξε ουτε αυτος γιατι δεν πηγε μονος του κυνηγι ,επειδη πηγαινουμε μαζι .Εδω τα σκαγια εχουν 4,50 ευρω το κιλο .Τουλαχιστον εχω υλικα PSB5 και αλλες διαφορες πυριτιδες απο την χρυση εποχη της αφθονιας για να ριξω και στο σκοπευτηριο οποτε πηγαινω .Αυτα τα υλικα που εχω ειναι αρκετα για οσο ζω και μπορω ,να κανω το κεφι μου .

-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
εδω ειμαι Περικλη σας διαβαζω . απλος δεν εχω κατι να γραψω
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ο φιλος μας ο Παπ γραφει στο φβ της δοκιμες του , και εδω εριξε μαυρη πετρα
-
Ανεστης19
Kαλημερα καλημερα και εγω εδω ειμαι διαβαζω αυτα που γραφεται! Κανω δουλειες στην αποθηκουλα μου για να κερδίσω λιγο χωρο ακομα γιατι δεν εχω μερος για να κατοποιησω τα υλικα και θα δυσκολευομαι παλι να γεμίζω
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ανεστη το καλυτερο και σχολαστικο γεμισμα χωρις βιασηνη , το κανεις τωρα σε κλειστη σεζον , αλλα να ειναι δοκιμασμενω σεταπ , και οχι καινουριο που δεν θα ξερεις εαν θα ειναι καλο στο οπλο σου , εγω που στα γραφω αυτα γεμιζω μονο μια μερα η δυο πριν παω για κυνηγι , το κανω γιατι εχει ποιο μεγαλη ορεξη για γεμισμα , φετος τον χειμωνα τα βραδια μολις γυριζα απο το κυνηγι , μαδαγα τα πουλια , και μετα κατευθειαν για γεμισμα , οχι δεν ειμαι της τελευταιας στιγμης , αλλα ετσι απολαμβανα το κυνηγι .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
25 φυσιγγια για να τα γεμισω θελω δυο ωρες , γιατι το κανω επητηδες σιγα και σχολαστικα για να περασω περισοτερη ωρα με την αγαπημενη μου ασχολια , πρωτα θα καλυμπραρο τους ριγμενους καλυκες , θα βαλω καψουλια , θα κοψω τα πτερυγια απο τους συκερωτηρες , και θα ζυγιζω με ζυγαρια μηχανηκη ακριβιας REX ενα ενα την πυριτηδα και τα σκαγια που βαζω
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ογκομετρικα δεν εμπιστευουμε , η καλυτερη δοση με ογκομετρικα για εμενα , ειναι το χειροτερο και βιαστικο ζυγισμα με την ζυγαρια ακριβιας .
-
Ανεστης19
Εγω κυνηγάω κατα κυριο λογο μονο κυριακες λογο δουλειας οποτε το σαββατο που σχολαω και νωριτερα απο την δουλεια καθομαι και γεμίζω...αλλα επειδή δεν ειχα καποια δοκιμασμενη συνταγη εκανα μικρο αλαγες μερι που κατελιξα και τωρα θα ετοιμασω μερικα για του χρονου..αλλα τα θελω "φρεσκα" τα φυσιγγια και εγω...ουτε εγω εχω ογκομετρικα ολα απο την ζυγρια περνανε
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τα ογκομετρικα ειναι χρησιμα πολυ για αυτους που ριχνουν στο σκοπευτηριο πολλα φυσιγγια ,γιατι ειναι πολυ μπερδεμα να γεμιζουμε ενα ενα στο χερι .Τωρα οσο αφορα στο κυνηγι και εγω ειμαι υπερ του παραδοσιακου τροπου ενα ενα στο χερι ,εκτος αν εχουμε ενα αξιοπιστο ογκομετρικο .Εγω εχω ενα τετοιο προτοτυπο ογκομετρικο που μου ειχε κανει δωρο ο αγαπητος φιλος μου ο Μιχαλης Τσιγαδας και με αυτο δουλευω τα σκοπευτικα μου φυσιγγια στις μονοβασικες πυριτιδες και ειδικα την PSB5 με αριστα αποτελεσματα . 
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- pericles
- Επικοινωνία:
Θα συφωνήσω με τον Νικόλα οτι για μεγάλη χρήση και εγώ οταν γέμιζα για σιταρήθρες το εκανα με Ογκομετρικό μάλιστα με την παρεξηγημένη Lee Load all έκοβα το μπαρούτι και τα σκάγια μιά χαρά ηταν τα φυσίγγια. Μάλιστα χωρίς απώλειες οπως με το ογκομετρικό της MEC είτε ρυθμιζόμενο είτε με σταθερά.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑14 Μαρ 2026 14:09 Τα ογκομετρικα ειναι χρησιμα πολυ για αυτους που ριχνουν στο σκοπευτηριο πολλα φυσιγγια ,γιατι ειναι πολυ μπερδεμα να γεμιζουμε ενα ενα στο χερι .Τωρα οσο αφορα στο κυνηγι και εγω ειμαι υπερ του παραδοσιακου τροπου ενα ενα στο χερι ,εκτος αν εχουμε ενα αξιοπιστο ογκομετρικο .Εγω εχω ενα τετοιο προτοτυπο ογκομετρικο που μου ειχε κανει δωρο ο αγαπητος φιλος μου ο Μιχαλης Τσιγαδας και με αυτο δουλευω τα σκοπευτικα μου φυσιγγια στις μονοβασικες πυριτιδες και ειδικα την PSB5 με αριστα αποτελεσματα .![]()
Βεβαια εχω και πολλά αλλα Ογκομετρικά με πρώτο και Καλύτερο του Καββαδία όπως και αυτό που μου εκανε Δώρο και εμένα ο πολύ Αγαπητός και Αξιότιμος Φίλος Μιχάλης Τσιγαδάς τον Οποίο Υπερευχαριστώ που εκτός απο την χρήση του εργαλείου ειναι και μιά Διακόσμηση στο εργαστήριο. Ζυγαριές εχω την Παραδοσιακή και Ψηφιακές τις οποίες χρησιμοποιώ για Φυσίγγια στην Πέρδικα και στις Φάσσα.
Πολύ καλά αποτελέσματα έχω και με τις DIANA παλαιό ογκομετρικό ενα απο τον Πατέρα μου και ενα που πήρα πρόσφατα απο μια Βιοτεχνία που έκλεισε και ητανε τα πρώτα του εργαλεία.
-
Ανεστης19
Εχω την αδερφή μου μόνιμο κάτοικο Αμερικής και φετος που θα ερθει για διακοπες την ειπα να μου φερει ενα ογκομετρικο τις lee...πολυ οικονιμικο εκει στα 27δολαρια οποτε δεν χανω κατι να το δοκιμασω...αλλα παλι θα περνανε για έλεγχο απο την ζυγαριά
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ολα τα ογκομετρικα οσο ακριβα και καλα να ειναι ,εχουν διαφορες σε πυριτιδα και σκαγια απο φυσιγγι σε φυσιγγι για αυτο και στα φυσιγγια εμποριου το βλεπουμε αυτο που εχουν πανακριβα ογκομετρικα μηχανηματα .Ενα αλλο ειναι οτι στις διβασικες πυριτιδες οσο καλο και να ειναι εκει εχουν μεγαλυτερες διαφορες απο φυσιγγιο σε φυσιγγιο .
Χθες καθησα και γεμισα 2 κουτια παλι με την PSB5 για χρηση στο σκοπευτηριο που πιστευω να παω αυτη την εβδομαδα ,γιατι εχω και μερικα φυσιγγια που εχω κανει πατεντες να τα δοκιμασω στον πινακα . 
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
εαν ειναι να περνανε απο ελενχο στην ζυγαρια , γιατι δεν περνεις αυτο https://www.idiogomosi.com/media/kentav ... tridia.jpg που ειναι φτηνο , και ποιανει και λιγοτερο χωρο , και μετα το ζυγηζης στην ζυγαρια , τα σκαγια , η την πυριτηδα , υπαρχουν και μεταλικα μετριδια , και σε ποιο καλη ποιοτητα
-
Ανεστης19
Μετριδια εχω κανει δικα μου ...αλλα νμζ το ογκομετρικο θα μου δινει ποιο σταθερη δόση
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
τα ιδια , μην πω και καλυτερα και ποιο ευκολα τα μετριδια , εγω εχω ενα μεταλικο για τα σκαγια που ειναι ρυθμισομενο οταν το ξεβιδωνο , κανει και για την πυριτηδα , αλλα για την πυριτηδα εχω κατι πλαστικα μετριδια , που μετραν το σιροπι για τον βηχα, και φυσικα και η πυριτηδα , και τα σκαγια μετα απο τα μετριδια , τα ριχνω στο τασι της μηχανηκης ζυγαρια για επιβεβεωση , και η βγαζω κανενα σκαγι , η βαζω , το ιδιο και στην πυριτηδα , η βαζω κανενα κοκκο , η βγαζω , σπανια να πεσω μεσα , φαντασου τα ογκομετρικα ποσο αποκληση θα εχουν απο φυσιγγι με φυσιγγι
-
Ανεστης19
Το καλοκαιρι θα το εχω οποτε θα δω τι θα με βολεψει περισοτερο... Γιατι με την πυριτιδα εχω θεμα χρονου ..οσι ωρα κανω να βαλω σε 30 καλυκες πυριτιδα αλλο τοσο θελω για να τους τελειωσω...τα σκαγια και τα υπόλοιπα πανε αερα η πυριτιδα με καθηστερη αρκετα