ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
εγω βλεπω οτι συμφωνα με την ανοδο στης τιμες των πυριτηδων , και τον καψουλιων , στα ετοιμα φυσιγγια οι τιμες ανεβηκαν λιγο, και δεν συμβαδηζουν μαζι με την ακριβια των υλικων , που ανεβηκε πολυ προς τα πανω τριπλασια για την πυριτηδα , ακομα και τετραπλασια για της διβασηκες πυριτηδες , και δυπλασια για τα καψουλια , γιατι κανεις δεν μιλαει για αυτη την ακριβια , γιατι εειμαστε λιγοι οι ιδιογομωτες , και γιατι λιγο τους ενδιαφερει εαν δεν ξανα αγορασουμε υλικα ιδιογομωσης , αφου ετσι και αλλιος αυτοι θα γεμισουν τα δικα τους φυσιγγια , και δεν θα πανε τσαμπα τα υλικα που μας πουλαν πανακριβα
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ειδη πολλοι ιδιογομωτες παρατησαν την ιδιογομωση , και σιγα σιγα προσπαθουν να πουλησουν τα εργαλεια τους
- pericles
- Επικοινωνία:
Τό μικρόβιο της Ιδιογόμωσης δύσκολα φεύγει.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑21 Ιαν 2026 23:36 κυριοι εαν ξεστοκαρο απο τα υλικα που εχω , που πιστευω οτι θα περασω αλλα 3 χρονια , τοτε εαν εξακολουθουν αυτες οι τυμες στα υλικα , που δεν θα συμφερη να γεμιζεις λογο κοστους , γιατι το δικο σου φυσιγγιο θα σου στοιχιζει ποιο ακριβα απο το ετοιμο , θα ξανασκεφτω εαν θα ξανα γεμισω, το μονο που θα κανω δεν θα ριχνω οπως τωρα μονο ιδιογομωση , αλλα θα γεμιζω 50 φυσιγγια τον χρονο για μερακι , αφου εχουν παει την πυριτηδα τα 500 γραμμαρια η ποιο φτηνη 48 ευρω + την υποχρεωτικη αγορα 300 καλυκων συνολο 87 ευρω , και 65 ευρω τα 500 γραμμαρια , που αναγκαστικα για να γεμισης 300 φυσιγγια θα θες και 300 καψουλια προς 7,5 ευρω τα 100 συνολο 22,5 τα 300 καψουλια + τα 65 ευρω που εχει η πυριτηδα των 500 γραμμαριων = 87,5 ευρω , δηλαδη ητε παρεις την πυριτηδα παγιδα τον 48 ευρω , που μαζι με τους καλυκες στοιχιζει το ιδιο με την πυριτηδα τον 65 ευρω τον 500 γραμμαρια μαζι με τα καψουλι ,
με μονη διαφορα οτι στην πρωτη θα γεμιζεις σε καινουριους καλυκες , τα εχουν μελετηση οι εμποροι και δεν ειναι τυχεο , δεν συζητω καθολου για της πυριτηδες τον 120 ευρω τα 500 γραμμαρια
![]()
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
https://youtu.be/nmeT3fNPP_k?si=BGHBK5Yx4mKoo3j0
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Συμφωνω Περικλη .Οτι και να κανουνε εμεις θα βρουμε τον τροπο να γεμισουμε τα δικα μας φυσιγγια και ας ειναι ποιο ακριβα απο του εμποριου αλλα ποιο φτηνα απο λογω λιγοτερων φυσιγγιων που θα ριχνουμε λογω επιτυχιων .Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ειναι μερακι ειναι μεγαλο πραγμα να φτιαχνεις μονος τα φυσιγγια σου .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
βλεπω οτι συμφωνα με την ανοδο στης τιμες των πυριτηδων , και των καψουλιων , στα ετοιμα φυσιγγια οι τιμες ανεβηκαν λιγο, αυτο δεν ειναι αδικο , γιατι βαλετε η ιδιογομωση , δεν την θελουν , γιατι κανενας δεν μιλαει απο την κυνηγετηκη ομοσπονδια, δεν τους ενδιαφερει , η γιατι μεσα στην ομοσπονδια ειναι οι ιδιοι εμποροι , που κοιταν μονο το συμφερον τους , και τιποτα αλλο , δεν ηθελαν την ιδιογομωση και προσπαθησαν να την απαγορευσουν , και εν μερη καταφεραν να απογορευσουν την αναγομωση , που δεν εχει ξεκαθαριστη εαν οντος απαγορευεται , γιατι εννωουσαν τους εμπορους και οχι τους ιδιωτες , αλλα δεν το διευκρινησαν για δικους τους λογους , και τωρα θελουν με αλλο τροπο να την σταματησουν την αναγομωση , με την αγορα πυριτηδας και υποχρεωση 300 καλυκων , γιατι δεν ειπαν 300 καψουλιων , και 300 συγκερωτηρων μαζι με την αγορα πυριτηδας
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Νικολα ενας μονο κακος εισαγωγεας εχει την υποχρεωτικη αγορα σε καλυκες ,και αυτος θα την πληρωσει μελλοντικα για αυτη την πραξη του .Τα σκαγια παραμενουν στις ιδιες τιμες ,οι καλυκες και οι συγκεντρωτηρες ειναι επισης στις ιδιες περιπου τιμες .Το μονο υλικο που εχει αυξηθει πολυ ειναι η πυριτιδα ,και τα καψουλια αλλα και παλι υπαρχουν πυριτιδες στα 65 ευρω χωρις την υποχρεωση για καλυκες .[C7 και D20 ]που ειναι καλες πυριτιδες και κανουμε την δουλεια μας .Αν σκεφτεις οτι και τα ετοιμα φυσιγγια εχουν παρει την ανηφορα στις τιμες και ειδικα τα μαλλινοταπα ,και στα μικρα διαμετρηματα .Εδω εφτασαν τα καλα σκοπευτικα φυσιγγια των 28 γραμ να εχουν 15 ευρω το κουτι .Οτι και να κανουν εγω αυτο που εχω μαθει να γεμιζω τα φυσιγγια μου απο τον Παππου και τον Πατερα θα συνεχισω να γεμιζω γιατι μου αρεσει ολη η διαδικασια .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
o Xατζιωτης λεει οτι παλια συμφερνε η ιδιογομωση , ενω τωρα εχουμε φταση σε αθλιοτητα , και οι εταιριες σου λενε με τον τροπο τους , θελεις να εισαι ιδιογομωτης , θελεις να πειραματιζεσε με την δουλεια μας , θελεις να φτιαχνης ποιο καλα φυσιγγια απο εμας , θα το πληρωσης φιλε , το φυσιγγι που θα φτιαξης σαν ιδιογομωτης θα σου στοιχισει διπλασια απο το φυσιγγι που θα σου δωσουμε εμεις ετοιμο , ο κυριος Χατζιωτης ειναι ενας που τα λεει ολα εξω απο τα δοντια , χωρις να κοιταζει το συμφερον του
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
συμφωνω Νικολα , αλλα και αυτες που αναφερης με 65 ευρω , ειναι ακριβες , ενω ο Κακος εισαγωγιας , και πονηρος κατα την γνωμη μου , εβαλε το τυρακι στην φακα , 48 ευρω η πυριτηδα , αλλα και 300 καλυκες , οποτε ειναι το ιδιο πραγμα , με την πυριτηδα τον 65 ευρω , το ιδιο στοιχιζει μαζι με τα 300 καψουλια που θες για να γεμισεις τα 500 γραμμαρια , οποτε PSB1 εχει 87 ευρω μαζι με τους καλυκες , και η C7 και D20 μαζι με τα 300 καψουλια που θα χρειαστης για να γεμισεις 300 φυσιγγια στοιχιζει 87,5 ευρω , το μονο που συμφερη ειναι εαν εχεις αυτα τα καψουλια , η αυτους τους καλυκες απο παλια , για εναν ιδιογομωτη νεο που δεν τα εχει ειναι το ιδιο πραγμα , οποια πυριτηδα και να παρειΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑22 Ιαν 2026 12:20 Νικολα ενας μονο κακος εισαγωγεας εχει την υποχρεωτικη αγορα σε καλυκες ,και αυτος θα την πληρωσει μελλοντικα για αυτη την πραξη του .Τα σκαγια παραμενουν στις ιδιες τιμες ,οι καλυκες και οι συγκεντρωτηρες ειναι επισης στις ιδιες περιπου τιμες .Το μονο υλικο που εχει αυξηθει πολυ ειναι η πυριτιδα ,και τα καψουλια αλλα και παλι υπαρχουν πυριτιδες στα 65 ευρω χωρις την υποχρεωση για καλυκες .[C7 και D20 ]που ειναι καλες πυριτιδες και κανουμε την δουλεια μας .Αν σκεφτεις οτι και τα ετοιμα φυσιγγια εχουν παρει την ανηφορα στις τιμες και ειδικα τα μαλλινοταπα ,και στα μικρα διαμετρηματα .Εδω εφτασαν τα καλα σκοπευτικα φυσιγγια των 28 γραμ να εχουν 15 ευρω το κουτι .Οτι και να κανουν εγω αυτο που εχω μαθει να γεμιζω τα φυσιγγια μου απο τον Παππου και τον Πατερα θα συνεχισω να γεμιζω γιατι μου αρεσει ολη η διαδικασια .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
για καποιον που εχει καραμπινα , και δεν εχει στοκ απο καλυκες , και πεταει μετα τους ριγμενους καλυκες συμφερη να παρει της PSB με 48 ευρω , και 300 καλυκες που θα χρειαστει
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Νικολα με προχειρο υπολογισμο που εκανα δεν ειναι τοσο δραματικη η κατασταση στις τιμες για τους ιδιογομωτες .Θα σου το πω στο περιπου το κουτι τα 25 φυσιγγια στα 30 γραμ κοστιζει λιγοτερο απο 14 ευρω οσο δηλαδη και τα ετοιμα .Εχουμε και λεμε θελουμε για καινουργιους καλυκες για 100 τεμαχια ,13 ευρω .Για 100 συγκεντρωτηρες 4 ευρω ,για σκαγια 15 ευρω για 100 φυσιγγια και πυριτιδα απο 65 ευρω το μισοκιλο θελουμε περιπου 18 ευρω συνολον μας κανουν 13+4+15+18 συνολο 50 ευρω για 100 φυσιγγια ,και για το κουτι βγαινει το πολυ στα 13 ευρω ,οταν τα ετοιμα εχουν την ιδια και πανω τιμη .Αν εχω κανει καπου λαθος στις τιμες πες μου Νικολα μου .Και να χαλασουμε οσο ενα πακετο τσιγαρα παρα πανω στα 100 φυσιγγια ιδιογομωσης εναντι των ετοιμων ,πιστευω οτι δεν ειναι θεμα απο την στιγμη που εχουμε αυτο το μερακι .Οι τιμες αυτες ειναι με τα σημερινα δεδομενα ,αλλα αν βαλεις π.χ εγω που εχω κανει αγορες στις μισες και ποιο κατω τιμες στα υλικα δεν εχω προβλημα .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 22 Ιαν 2026 13:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
- Διαχειριστής ιστοσελίδας
Όταν θα καταλάβετε ότι ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ = ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΔΟΣΗ, τότε ίσως συζητήσουμε, μέχρι τότε, συνεχίστε τους ανούσιους υπολογισμούς 
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αυτο ακριβως λεω Νικολα .
Το καλυτερο φυσιγγιο του εμποριου ειναι το χειροτερο δικο μου σε ποιο τητα . 
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
συμφωνω απολυτα, αλλα στα ετοιμα φυσιγγια οταν παρεις μια μεγαλη ποσοτητα , δεν εννοω τεραστια 20 κουτια ας πουμε 500 φυσιγγια τοτε σου τα αφηνουν το κουτι 10,90 και μαλιστα 30 γραμμαρια , και χωρις μεταφορικα
- pericles
- Επικοινωνία:
Ορφανίδη εδώ σε εμάς βρίσκουμε υλικά απο τις βιομηχανίες και αγοράζουμε με το κιλό η μισόκιλο. Εντάξυ οι τιμές ανεβήκανε αρκετά στα 80-100 ευρώ το κιλό και σκάγια 3 ευρώ το κιλό. Κ'αποτε βρίσκουμε και κάποιο που παρατησε την Ιδιογόμωση και οτι υλικά εχει τα διαθέτει δωρεάν ή προς πώληση.
Βεβαια εγώ άντα να ρίξω 4-5 κουτιά στην καλύτερη χρονιά σε ολα τα θηράματα που πηγαίνω Φασα, Πέρδικα σιταρήθρα, και πολύ λιγα σε Τσίχλες.
Βεβαια εγώ άντα να ρίξω 4-5 κουτιά στην καλύτερη χρονιά σε ολα τα θηράματα που πηγαίνω Φασα, Πέρδικα σιταρήθρα, και πολύ λιγα σε Τσίχλες.
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ριχνω την χρονια απο 500 φυσιγγια μεχρι και σπανιος και 1000 εαν ειναι καλη η χρονια σε τσιχλες , σε τρυγονια , αγριοπεριστερα , περδικα , τσιχλοκοτσυφα , σε φασσα λιγα το καλοκαιρι , μετα εξαφανιζωντε, και δεν λεω για τον λαγο και την μπεκατσα , που θα ριξω τον χρονο 2 με 3 φυσιγγια
- pericles
- Επικοινωνία:
Με το ζόρι να ριξω τα μισά απο αυτά που λές και βάζω μεσα τις δοκιμές κάθε καλοκαίρι πριν το κυνήγι της φάσας που πηγαίνω στο Σκοπευτήριο 
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Απο την εναρξη του κυνηγιου στα τρυγονια και τα ορτυκια εριξα 45 φυσιγγια για ενα τρυγονι και 37 ορτυκια .Στα μπασιματα τσιχλας εριξα 10 φυσιγγια για 4 τσιχλες[κυριαρινες] και δυο φυσιγγια στις μπεκατσες .Και απο τοτε μεσα Νοεμβριου δεν εχω ριξει τουφεκια γιατι δεν πηγα λογω ασθενειας κυνηγι μεχρι τωρα .Το καλοκαιρι στο σκοπευτηριο στις δοκιμες μου στα σεταπ εριξα περιπου 100 φυσιγγια και 1 κουτα 250 στα δισκακια .Αυτα ειναι ολα μου τα φυσιγγια μεχρι τωρα .Αλλες χρονιες ριχνω περισοτερα και στο σκοπευτηριο και στο κυνηγι ,αλλα φετος λογω ελειψεις υλικων εριξα ποιο λιγα στο σκοπευτηριο .

-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
σε σκοπευτηριο και σε δοκιμες , και στον βροντο πχ πασχα , πρωτοχρονια δεν ριχνω ουτε ενα , ενω παλια εριχνα μερικα το πασχα , και το καινουριο σεταπ το δοκιμαζω πρωτα στην τσιχλα
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
μια απορια μου , βρισκω στα καρτερια πολλους συγκερωτηρες ριχμενους , και δικους μου , και αλλους , μπορω να τους ξαναβαλω στα φυσιγγια που γεμιζω , η χαμενος κοπος
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Νικολα στο σκοπευτηριο που πηγαινω ειναι για πολλους λογους .Ενας λογος ειναι οτι οταν θελω να κανω δοκιμες γιατι ειναι πολυ κοντα μου σε αποσταση και στο βουνο δεν μπορω να παω οταν απαγορευεται το κυνηγι .Ενας αλλος λογος ειναι οτι κανω πολλες δοκιμες σε πατεντες που φτιαχνω με αλλαγη καψουλιου ,με αλλαγη συγκεντρωτηρα ,με αλλαγη πυριτιδων σε διαφορες θερμοκρασιες και βαθμους υγρασιας με διαφορετικα πατηματα και ρελιασμα ωστε να δωσω στα νεα παιδια σωστα σεταπ και προπαντων ΑΣΦΑΛΗ ,και τελος στο σκοπευτηριο πηγαινω για προπονηση οπως εχω ξαναγραψει την εποχη που δεν υπαρχει κυνηγι ,σε διαφορες τροχιες στα δισκακια που ειναι κοντα στα θηραματα που κυνηγαμε .Βελτιωνει πιστεψε με πολυ την σκοπευτικη δεινοτητα του καθενα μας.Εκει βρισκεις πολλους φιλους και ανταλασεις πολλες αποψεις επανω στα φυσιγγια και στα θηραματα .Ειδικα φετος που δεν εχει θηραματα [τσιχλες] πως θα δοκιμασεις τα φυσιγγια σου στα θηραματα ? Ημουν τωρα τρεις ημερες στο Χωριο σε βιοτοπο της τσιχλας στην Λακωνια και δεν ειδα τσιχλα .ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑26 Ιαν 2026 11:39 σε σκοπευτηριο και σε δοκιμες , και στον βροντο πχ πασχα , πρωτοχρονια δεν ριχνω ουτε ενα , ενω παλια εριχνα μερικα το πασχα , και το καινουριο σεταπ το δοκιμαζω πρωτα στην τσιχλα