ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ

Ενότητα συζητήσεων γενικής θεματολογίας
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Ανεστης19 έγραψε: 05 Ιαν 2026 18:15 Αν ηταν να επιλέξετε ενα νουμερο σκαι για το κυνήγι τσιχλας γριοπεριστερο τρυγόνι φασα τι θα επιλέγετε;; Ξερω οτι τα ολα σε ενα δεν ειναι υπαρχουν υποθετικά ρωταω κουβεντα να γίνεται...εγω νμζ το 7
Και εγώ 7αρη θα επέλεγα ακόμη και για σιταρήθρες. :)
Γεροντάκο μου Αγαπημένε Γρήγορα να γίνεις καλά να περάσει και αυτή η Ταλαιπωρεία σύντομα.
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
Άβαταρ μέλους
pericles

Ας μη γράψω τίποτα σήμερα και να αφήσουμε την σκέψη μας δίπλα απο το κρεββάτι του Νοσοκομείου που βρίσκεται ο Αγαπητός Αγγελόπουλος. 8-)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

7αρια βαζαν οι παλιοι κυνηγοι , που δεν ειχαν χρηματα να παρουν ποικηλια σε νουμερα σκαγιων , επερναν ενα τσουβαλι 7αρια , για να τους κανουν και ποιο καλη τιμη , και εριχναν σε ολα τα θηραματα που θα εβρισκαν στον κυνηγοτοπο , τωρα εγω αυτη την εποχη βαζω 9αρι , γιατι το μονο σιγουρο οτι θα βρω θα ειναι τσιχλα , η κοτσυφα , με σκυλο που πηγαινα για περδικες εβαζα 7αρι και 6αρι
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

7αρια σε τι βαρος γωμοσης;;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

εαν θες να πεις ποσα γραμμαρια βαζω με 7αρι σε περδικες , βαζω 34 γραμμαρια , και 6αρια απο 36 , μεχρι 40 γραμμαρια , ακομα και 5αρια για να φευγουν , αναγκαστικα , γιατι εχω πολλα παλια ετοιμα φυσιγγια , εαν δεν τα ειχα , τοτε μια χαρα θα τα πηγαινα με 33 γραμμαρια 7αρι , και 35 με 6αρι , εαν και πιστευω οτι με ενα 7αρι 33 γραμμαρια με 34 βγαζεις ολη την σεζον της περδικας , χωρις αλλα νουμερα σκαγιων
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Ωραια η περδικα κυνηγησα λιγο οταν πρώτο ξεκίνησα σαν παιδι με τον θειο μου στην κορυτσα αλλα εδω στο χωριο τωρα δεν εχει βουνα για να κρατήσει..μονο πεδινές εχουμε...ασχετο αλλα πρεπει να κανουμε και ενα σκελος εδω με συνταγές για τα θηράματα που κυνηγάμε
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αλλη τουφεκια θελουμε οταν κυνηγαμε με σκυλο ,.και αλλη χωρις σκυλο στο περπατητο και στο καρτερι .Για εμενα που εχω κυνηγησει ολα τα θηραματα και παντα με φυσιγγια ιδιογομωσης ,το ανωτερο ηταν τα 34 γραμ σκαγια σε ολα τα θηραματα σε νουμερο 7 ακομα και στην φασσα που πολλοι βαζουν μαγκνουμ φυσιγγια με πολυ χοντρα σκαγια .Το σιδερενιο πουλι οπως το λενε πολλοι ειναι ενα περιστερι ,και οταν το φυσιγγιο μας ειναι σωστο δεν εχει κανενα προβλημα να το καταβαλει .Εχω κυνηγησει περδικα στις Κυκλαδες με νουμερο 8 σκαγια και δεν ειχα κανενα προβλημα .Το νουμερο 7 ειναι σχεδον για ολα τα κυνηγια μας ,εκτος απο τσιχλες ,που εκει παντα βαζω νουμερο 9 σε πολυ λιγα γραμ σκαγιων το πολυ μεχρι 30 γραμ .
Άβαταρ μέλους
pericles

Γραφικέ Γεροντάκο μου Αρέσει που και απο το κρεββάτι του πόνου τον Καφενέ δεν τον ξεχνάς :)
Το Τάμα εγινε και Ο ¨Αγιος θα περιμένει προσκύνημα. 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εχουμε Αγιο Θεραποντα και εδω στου Ζωγραφου που ειναι ποιο κοντα . ;) 8-)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

κυριοι κατι που διαπιστωσα ειναι οτι οι περισοτερες αστοχιες μας δεν ειναι πραγματικες αστοχιες, αλλα κανουμε λαθος εκτιμηση της αποστασης που ριχνουμε , και εαν παρουμε ενα πουλι σε καποια αποσταση , δεν σημενει οτι πρεπει να ριχνουμε σε αυτη την μεγαλη αποσταση , γιατι ετυχε να παρει ενα τυχερο σκαγι το πουλι και να πεσει
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Και τον Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης το Θαυματουργό !!!
Άβαταρ μέλους
pericles

Νάτος ο Καββαδίας ΄τωρα που θα μας χαλάσει το τάμα :) :) :D :D Είπαμε το Τάμα ειναι στον Αγιο Θεράποντα στον Λυθροδόντα της Κύπρου που εορτάζει στις 30 Οκτωβρίου Εσείς λέτε για τον Αγιο Εφραίμ μεγάλη Χάρη εχω πάει εκεί και αμφιβάλλω εσύ Τέκνον Καββαδία εάν εχεις πάει ποτέ :?: :?:
:D Τωρα ο Γεροντάκος μπορεί να κατηφόρησε κάποια μέρα με το Niva και προσκύνησε το λείψανο του Αγίου 8-)
Άβαταρ μέλους
pericles

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: 12 Ιαν 2026 11:46 κυριοι κατι που διαπιστωσα ειναι οτι οι περισοτερες αστοχιες μας δεν ειναι πραγματικες αστοχιες, αλλα κανουμε λαθος εκτιμηση της αποστασης που ριχνουμε , και εαν παρουμε ενα πουλι σε καποια αποσταση , δεν σημενει οτι πρεπει να ριχνουμε σε αυτη την μεγαλη αποσταση , γιατι ετυχε να παρει ενα τυχερο σκαγι το πουλι και να πεσει
ο Κανόνας λεει 30 μέτρα ειναι η καλύτερη τουφεκιά και ειναι ισα με μιά πολυκατοικία 10 πατώματα περίπου, οποτε βρεθώ διπλα σε τετοιο κτήριο λέω οτι ειναι πάρα πολύ μεγάλη απόσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pericles την 13 Ιαν 2026 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ρε μαστορα μπερδεψες τα 30 μετρα με τα 30 πατωματα . :o :lol: :mrgreen: 30 πατωματα ειναι 100 μετρα ,και τετοιες τουφεκιες στα 100 μετρα μονο εγω φτιαχνω . 8-) ;) :lol: :) :) :) Με αυτους τους υπολογισμους που κανεις που να πετυχεις θηραμα ? :o :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pericles

Τώρα μπερδεψα και εσένα :D :D :D Αντε να πιείς το τσαγάκι σου να ζεσταθείς :) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

https://www.youtube.com/shorts/FhshMR5OMjc Ελα να σε κερασω ενα τσαγακι . ;) :lol: :mrgreen: :) :) :)
Άβαταρ μέλους
pericles

Γεροντάκο τί το θέλεις το τσαχπινάκι να σου αλλάζει τους επιδέσμους :?: :?: :) :) Οταν πάς στο γιατρό να σου αφαιρέσει τα ράμματα μην ξεχάσεις να του πείς οτι με την Νάρκωση που σου ρίξανε , εχεις και παραιθήσεις :) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εχω πολλες στο νοσοκομειο τετοιες τσαχπινες . ;) :) Μετα την ναρκωση εχω παει πολλα κυνηγια με αφθονια θηραματων .Τι περδικες ,τι φασσες ,τι μπεκατσες κτυπαω ,που εσυ ουτε στο ονειρο σου δεν τα βλεπεις . ;) :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pericles

Χαίρομαι για τα ονειρικά σου κυνήγια γιατι με τοσο Αγριογουρουνο απο τροχαία θα βαρέθηκες το κρέας :) :D :D
Απάντηση