ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι να κοβω τον LB6 στην μεση , να βαζω το κατω κοματι του πανω στον πυριτηδα , και πανω ντιανα κομενη , και πανω το υπολιπο τμημα του LB6 , δηλαδη αποσπαμενος πατος , θα το δοκιμασω με την καινουρια σεζον
-
παλια ειχα ανοιξη ενα φυσιγγιο ... παλιο , που ηταν θρυλος και κοριφεο στους λαγοκυνηγους και βρικα πανω στην πυριτηδα χαρτινο ταπακι 2 χιλιοστων , πανω ταπα μαλινη , και πλαστικο κιαθιο ανοιχτο χωρις πατο δηλαδη ενας σκετος σωληνας που μεσα ηταν τα σκαγια , εκει μου ηρθε τωρα η εμπενευση με τον LB6
Edit:
Edit:

-
ανοιξα μερικα φυσιγγια μαγνουμ .... που γραφουν πανω μαχ 1050 πιεσης , που σπανια εριχνα , γιατι ηταν χοντρα σκαγια , και οι φασσες το χειμωνα ειναι λιγες , ποιο πολλες ειναι το καλοκαιρι , που εκει τους ριχνω απλα φυσιγγια 7αρια , και 6αρια , και εκτος αυτου το μοναδικο οπλο που εχω και ειναι 3 ινστον ειναι η καραμπινα που και αυτη σπανια περνω , ανοιξα μερικα μαγνουμ ιμπεριαλ 5αρια που ηταν 2,80 και 2,95 χιλιοστων, και 4αρια που ηταν 3,0 και 3,07 χιλιοστων , και 30 φυσιγγια σε 6αρια , που δεν ηταν τελικα 6αρια αλλα 7,5 σαρια αφου ηταν 2,3 και 2,4 χιλιοστων , καλυτερα για εμενα που δεν ηταν 6αρια , ετσι θα μπορω να τα ριχνω στα τρυγονια και στα περιστερια που ειναι το ιδανικο νουμερο για αυτα , μαζι με τα 8αρια στα τρυγονια , και 7αρια στα περιστερια , ενω το 7,5 ειναι για μοκτο κυνηγι και για τα δυο , το μονο που πεταξα απο τα φυσιγγια που ανοιξα ηταν ο συγκερωτηρας , γιατι οπως τον εβγαζα απο τον καλυκα με το ανοιχτηρι που ανοιγουν της σαμπανιες του εκανα τρυπα διαμπερη , τους καλυκες τους εκοψα απο τα 76 χιλιοστων που ηταν στα 65 χιλιοστων
Edit:
Edit:

-
- Διαχειριστής ιστοσελίδας
Κύριοι, είπαμε ή δεν είπαμε ότι δεν ονοματίζουμε εμπορικά φουσέκια ? 

-
Nικολα τα συγκεκριμενα τα διθεν αμερικανικα δεν υπαρχουν στο εμποριο τουλαχιστον εδω και 30 χρονια , και δεν γραφω οτι δεν ειναι καλα , αλλα εγω δεν μπορω να τα ριξω ευκολα , λογο οτι τα αγαπημενα οπλα μου εχουν 70αρες , και 65 αρα θαλαμες εκτος απο την καραμπινα που εχει 76 αρα θαλαμη , και εκτος αυτου δεν υπαρχουν θηραματα σε επαρκια για να ριξω τα φυσιγγια μαγνουμ που χρειαζωντε σε αυτα , που ειναι υποτιθετε 6αρια , που τελικα ηταν 7,5αρια , 5αρια , και 4αρια , φυσιγγια που ριχνωντε σε παπιες που εγω ποτε μου δεν κυνηγαω
-
και εχω συνολο μαζι με αυτα και τα ........ μαγνουμ , και κατι αλλα μαγνουμ 450 φυσιγγια , που ανοιγωντας αυτα τα λιγοστευω σιγα σιγα , τα αλλα δεν τα πειραζω τα αφηνω να υπαρχουν , ισως τα ριξω σιγα σιγα μακροπροθεσμα , που ριχνω το χρονο αναγκαστικα περνωντα που και που την καραμπινα 3 με 4 φυσιγγια , και σε αποσταση που θα με καλυψουν ακομα και τα απλα φυσιγγια νουμερο 7 ,
-
, και σε αγριοπεριστερα , στο στοιχιομενο εγκατελιμενο νερομυλο που φοβουντε , και δεν πηγαινει κανεις κυνηγος , το λεει και αυτη για τον νερομυλο , που πηγαινω εκει κυνηγι https://www.youtube.com/watch?v=LNs4kjI ... rorMystery το λεει στο 23 λεπτο του βιντεο
-
γιατι ολοι που εχουν μικρα διαμετρηματα , θελουν τα φυσιγγια τους φορτωμενα με γραμμαρια , πχ 36αρι με καλυκα 73αρι 19 γραμμαρια , 28αρι με καλυκα 70αρι 24 γραμμαρια , 20αρι με καλυκα 70αρι 29 γραμμαρια και 30 απορια το εχω , εαν ηθελαν πολλα γραμμαρια το τε αντι να εχουν 36αρι , ας παρουν 28αρι , και αντι να εχουν 28αρι , ας παρουν 20αρι , και αντι να εχουν 20αρι ας παρουν 12αρι , για να λεν οτι κυνηγαν με μικρο διαμετρημα και εχουν επιτυχιες , κανενα σεταπ ξερετε για 20αρι με τεκνα μεχρι 26 γραμμαρια
-
Και εγω αυτη την απορια εχω Νικολα .Για σκαψου πως ο Περικλης βαζει 33 -34 γραμ σκαγια στο CAL 20 με την TECNA .

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
Αγαπητοι φιλοι βλεπω σε διαφορα σαιτ τις δοκιμες που κανουν στον πινακα σε ετοιμα φυσιγγια ,αλλα και σε ιδιογομωση .Αυτο που παρατηρω ειναι οτι οι περισοτερες τουφεκιες ειναι μονοπλευρες .Δηλαδη η μιση πλευρα της κατανομης να εχει πυκνη συγκεντρωση και η αλλη μιση να ειναι σκορπια τα σκαγια .Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αυτοι που δοκιμαζουν τα φυσιγγια δεν αναφερουν αυτο το γεγονος .Αυτο οπως εχει γραψει κατα επαναληψη ο Νικολας ο Καββαδιας οφειλεται στο γεγονος οτι δεν κοβουν τα πεταλα του συγκεντρωτηρα τουλχιστον οι ιδιογομωτες ,γιατι στα ετοιμα φυσιγγια ειναι λιγο δυσκολο ο κατασκευαστης να καθησει να τα κοψει .Οπως εχει γραψει ο Νικολας και με τις δοκιμες που εχω κανει και εγω ολα αυτα τα χρονια ειναι το γεγονος οτι δεν ανοιγουν ολα τα πεταλα της τουφεκιας ταυτοχρονα με αποτελεσμα να εχουμε αυτες τις διαφορες .Αλλες φορες ανοιγουν τα δυο πεταλα ,αλλες φορες τα τρια και πολλες φορες κανενα .Μια λεπτομερεια που εχω εντοπισει ειναι οι συγκεντρωτηρες Ελληνικοι και ξενοι ,πολλες φορες απο το εργοστασιο ειναι κολημενοι και δεν ανοιγουν ουτε με το χερι ,και θελουν μαχαιρι για να ανοιξουν .Πρεπει να ξερουμε οτι ο συγκεντρωτηρας ειναι βασικο γραναζι ενος αριστου φυσιγγιου ,για αυτο προσοχη και κοψιμο του συγκεντρωτηρα παντα εσεις τουλαχιστον που εισαστε ιδιογομωτες . 

-
αυτη η δέσμευση αγοράς 300 καλύκων με 500 γραμμαρια πυτιτηδας ποσο νομιμη ειναι , τι λεει για αυτο ο συνήγορο του καταναλωτή, δηλαδη ειναι σαν να πας να παρεις παππουτσια και σε υποχρεωνουν να παρεις και 3 ζευγαρια καλτσες , η να θες να παρεις γυλεκο , και να σε υποχρεωνουν να παρεις και παντελονι , και ας εχεις ενα σωρο αλλα πραγματα , οπως εγω που εχω 2000 καλυκες , της να τους κανω να τους πεταξω
-
Νικολα τι ποιο απλο υπαρχει να μη αγορασει κανεις απο αυτον τον εκβιαστη εισαγωγεα τιποτα και να τα βαλει στον κωλο του τα υλικα του .Υπαρχουν και αλλες πυριτιδες ποιο φθηνες για οποιο θελει χωρις εκβιασμους .
-
η ντρακο Νικολα τι λεει σαν πυριτηδα , την ακουιλα την ειχα παλια δοκιμασει και δεν μου αρεσε
-
Νικολα παλαια που γεμιζα την AQUILA στο 1,55 X31 με 2000 καψουλι πεντασταδιακο ηταν πολυ καλη .Την DRAGO δεν την εχω δουλεψει ποτε μου γιατι ειχα αλλες πυριτιδες που εκανα την δουλεια μου .Αλλα τωρα με τις νεες παραλαβες δεν ξερω και αυτες σε τι κατασταση ειναι ,αλλα τουλαχιστον ο εισαγωγεας ειναι σωστος και δεν ειναι εκβιαστης .Ο Νικολας ο Καββαδιας εχει πολλα σεταπ σε πεντασταδιακο που πρεπει να ειναι πολυ καλα οπως και τα αλλα που εχει σε διαφορες αλλες πυριτιδες .

-
τον αυγουστο λεει ο Μηνας οτι θα ερθουν πυριτηδες της μπεσκερι μπαλεγρι , πιθανον που το λεω εγω αυτο και οχι εκεινος , θα ερθει και η ΜΒ32
-
Τι κερδίζει κανείς αν βάλει δύο νούμερα σκάγια στο φυσίγγι καθώς επίσης και τον τρόπο στησίματος πχ πρώτα τα χοντρά μετά τα λεπτά, το αντίθετο ή ανακατεμένα τα σκάγια ;
Γιώργος Νάξος
-
Γιωργο τα δυο νουμερα σκαγια κανουν μεγαλυτερη ατρακτο της τουφεκιας λογω ταχυτητας των σκαγιων και ειναι πατεντα που την εφτιαχναν απο πολυ παλαια οι ιδιογομωτες κυνηγοι ,και μετα και μερικες εταιρειες κατασκευης φυσιγγιων ακομα και σημερα .Συνηθως εβαζαν οχι συνεχομενα νουμερα π.χ 9 και 10 ,η 7 και 8 αλλα με δυο νουμερα διαφορα π.χ 8 και 10 η 9 και 7 .Παντα τα βαζουμε σε σειρα και οχι ανακατεμενα .Αυτα τα φυσιγγια ειναι ιδανικα και κυνηγι μπεκατσας ,περδικας αλλα και πολλων αλλων θηραματων γιατι διορθωνοι κατα καποιο τροπο τις προσκοπευσεις .Πρωτα μπαινουν τα ψιλα σκαγια ,και απο επανω τα ποιο χοντρα σε σειρα .
-
Καλό σας βράδυ.Την psb 2 της nobel για φάσα(μια και δεν υπάρχει άλλη)τι γνώμη έχετε.Σας ευχαριστώ.
-
Μπορεις να βαλεις και την PSB1 που μπορεις να γεμισεις με προηποθεσεις μεχρι τα 36 γραμ σκαγια στην φασα .Εγω την εχω δουλεψει πολυ στα 33 γραμμαρια σκαγια την PSB1 και ηταν πολυ καλη . 

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 30 Μαρ 2025 11:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Σε ευχαριστώ πολύ.