ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Δεν καταλαβαινω την επιμονη του Περικλη να βαζει 32 γραμ σκαγια στο CAL 20 αφου αυτα τα γραμ μπορεις να τα βαλεις στο CAL 12 .Εγω και με το σκοπευτικο οπλο μου BERETTA 682 SPORTING σπανια βαζω πανω απο 30 γραμ σκαγια στο κυνηγι .Μονο σε κυνηγι φασσας και λαγου βαζω 33 γραμ σκαγια . 8-)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

συμφωνω απολυτα , ειμαι και εγω της αποψης , λιγα γραμμαρια , γιατι εαν βαζουμε πολλα γραμμαρια , και η ταχυτητες θα ειναι ποιο αργες , και τα πολλα σκαγια θα συμπιεζωντε μεσα στης καννες , με περισοτερες παραμορφωσης , που θα χαλαν την κατανομη , και την διατριση , και θα εχεις και ισχυρο κλωτσο στον ομω μας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

στο 20αρι βαζω απο 24 γραμμαρια , μεχρι 26 γραμμαρια , εκτος απο τα ετοιμα φυσιγγια που εχω ροτβαι , και γουιτζιστερ ,που ειναι 28 γραμμαρια σε περιπτωση για κανενα λαγο , στο 12αρι βαζω και 24 γραμμαρια , μεχρι 30 γραμμαρια , και στο εγλεζικο μονο αυτα , στα αλλα , που εχω ετοιμα αναγκαστικα για να φευγουν βαζω 34 , και 36 γραμμαρια , και 40 αφου υπαρχουν λαμβρο ντεμι μαγνουμ , μονο σε φασσα , περδικα , λαγο , στο 28αρι συνηθος βαζω 17 γραμμαρια , αλλα τωρα με την τεκνα αναγκαστικα , για να ισοροπιση η πυριτηδα και να αποδοση σωστα θα παω 20 γραμμαρια , που θα τα ριξω του χρονου σε τσιχλα , και σε αγριοπεριστερα , στο στοιχιομενο εγκατελιμενο νερομυλο που φοβουντε , και δεν πηγαινει κανεις κυνηγος , εκει καθε χρονο χτυπαω μερικα αγριοπεριστερα , και λογο οτι δεν υπαρχει χωρος για να παω ποιο μακρια , γιατι δεν τα βλεπεις τα πουλια λογο των πικνων καλαμιων που εχει πηγαινω με το 28αρι στα κοντα για να μην διαλιουντε τα πουλια , ακουω που και που διαφορους θορυβους , που πιθανον να ειναι απο της νεροχελονες , χελια που εχει εκει , και μια φορα που μου επεσε ενα περιστερι μεσα στο νερο , την ωρα που πηγα να το παρω ενω ηταν τεζα αρχισε να κινητε στριφογυριζωντας , εαν ηταν αλλος θα ετρεχε ακομα και δεν θα τον εφταναν απο τον φοβο του , βλεπω ποιο καλα , και το ειχε αρπαξει ενα μεγαλο τεραστιο νεροφιδο , και το πηγαινε σφαιρα , δεν μπρεσα να το παρω , και σε χρονο μηδεν το βουτιξε το πηρα κατω στον βυθο , και σε λιγο μονο τα φτερα του βγηκαν στην επιφανια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στο εξωτερικο και ειδικα στην Αμερικη Καναδα κ.λ.π επειδη πηγαινουν για κυνηγι χηνας πιθανον αυτες οι γομωσεις να τις χρειαζονται ,αλλα εδω τα θηραματα που κυνηγαμε ειναι τετοια που θεωρω οτι ειναι υπερβολη πανω απο 33 γραμ σκαγια και αυτα για ορισμενα θηραματα .Πολλοι φιλοι πιστευουν οτι επειδη αυτα τα φυσιγγια εχουν περισοτερα σκαγια θα κτυπησουν τα θηραματα καλυτερα ,αλλα αυτο ειναι μεγαλο λαθος γιατι οι περισοτεροι αγοραζουν ενα οπλο το οποιο δεν ειναι στα μετρα τους ,με αποτελεσμα να εχουν αστοχιες .Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανουν ειναι να φερουν το οπλο στα μετρα τους ειδικα στα αυτογεμη ειναι ποιο ευκολο γιατι υπαρχουν οι διαφορες φλατζες που μπορει να γινει ευκολα και με μικρο κοστος .Τωρα στα δικανα τα πραγματα ειναι ποιο περιπλοκα και εχουν μεγαλο οικονομικο κοστος να το φερουν στα μετρα τους ,και καλο ειναι απο την στιγμη που δεν εχουν αυτη την οικονομικη δυνατοτητα να προσαρμοσουν τον εαυτο τους στο οπλο .Αυτο για να γινει θελει προπονηση ,και τωρα ειναι ευκαιρια που δεν υπαρχει κυνηγι να πανε στο σκοπευτηριο .Εκει θα δουν οτι με 24 -28 γραμ σκαγια κτυπαμε τα δισκακια σε μεγαλες αποστασεις με τα λιγα γραμ σκαγια .Τα θηραματα δεν τα σκοτωνουν οι βαριες γομωσεις αλλα η καλη σκοπευση .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

εχω και 4 κουτια μαγνουμ νιτρο ρεμικτον 46 γραμμαριων 6αρια , αλλα αυτα λεω να μην τα πειραξω , γιατι η πυριτηδα τους ειναι αγνωστη προς εμε , και δεν ξερω εαν θα μπορω να γεμισω νορμαλ φυσιγγια με αυτην , καθως και δυο κουτια φεντεραλ μαγνουμ , το ενα 46 γραμμαρια 6αρια , και το αλλο 52 γραμμαρια 4αρια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μη τα πειραξεις αυτα Νικολα και κρατησε τα συλεκτικα γιατι εχουν οι πυριτιδες αυτες αλλη προοδευτικοτητα και δεν κανουν για λιγα γραμ σκαγια .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

μεχρι την καινουρια σεζον θα εχω απασχολιση ιδιογομωσης σφαζωντας και τα 9 κουτια ιμπεριαλ μαγνουμ , (τελικα ηταν 9 τα κουτια που μετρισα και οχι 10 που νομιζα )συνολο 225 φυσιγγια , που ειναι με την τεκνα , που θα χρισημοποιησω την πυριτηδα τεκνα στο 28αρι , τα καψουλια 616 , και τους συγκερωτηρες , και καλυκες στο 12αρι , τα δε σκαγια θα αποθηκευτουν , και θα χρησιμοποιθουν σιγα σιγα μακροπροθεσμα στα επομενα χρονια , αλλα εχω ενα προβλημα δεν εχω ποτε γεμισει σεταπ με 4αρια , 5αρια , εκει θα θελω την βοηθεια σας , με της γνωστες πυριτηδες που εχω , και σε 30 γραμμαρια για το εγλεζικο , και το πολυ μεχρι 34 γραμμαρια στα αλλα , και γιατι οχι και στο 20αρι 4αρια και 5αρια , εκει θα ελεγα επειδη θα ειναι χοντρα ας ειναι και 28 γραμμαρια , ακουω σεταπ οποια ξερετε , για αυτα τα χοντρα σκαγια 4αρια , 5αρια , και 6αρια, ενα σεταπ που γεμισα για το εγλεζικο με 5αρια , ηταν σε καλυκα 65αρι με ΜΒ 32 στα 1,60 με 30 γραμμαρια αστερι , με αυτο πηρα τον λαγο στα 20 μετρα , αλλα δεν ξερω ποσο καλο ειναι για ποιο μακρια , γιατι δεν μου δοθηκε ευκαιρια να τα ξανα ριξω σε οποιοδηποτε αλλο θηραμα , οπως ειναι η φασσα
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν μορω να καταλαβω πως πολλοι επιμενουν σε ενα επιτυχημενο ,η αποτυχημενο κυνηγι φταινε πολλοι αλλοι παραγοντες μονο [ψυχολογια ,οικονομικα προβληματα κοινωνικα προβληματα ]που και αυτα παιζουν τον ρολο τους , και οχι τα υλικα ,[πυριτιδες] τα οποια αφηνουν απεξω .Γνωριζουν αυτοι που γραφουν στην θεωρια τα αρθρα αν με την αγορα μιας εταιρειας απο αλλη εταιρεια δεν αλλαζουν και την συνθεση μιας πυριτιδας ? Πρεπει να γνωριζουν ολοι αυτοι που γραφουν ολα αυτα τα πραγματα οτι με την παροδο του χρονου πολλες πυριτιδες αλλαζουν την προοδευτικοτητα τους και την συνθεση τους με αποτελεσμα με μια παλαια πυριτιδα να εχουμε αλλο σεταπ και με μια νεα αλλο .Δηλαδη θελουν να πουνε οτι με την παροδο 10 -15 χρονων η συνθεση στα υλικα παραμενει η ιδια ? Ο παραγοντας καιρικων συνθηκων στο κυνηγι δεν παιζει ρολλο ?
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ενταξη κυριε Νικο , ελεγα περιπου ενα μπουσουλα να εχω στα χοντρα νουμερα 4αρια , 5αρια , 6αρια , και οι πυριτηδες που εχω ειναι 7 με 5 χρονων , δεν ειναι 10-15 χρονων
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

και δεν επιμενω εαν θες μου λες
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αυτο που εγραψα Νικολα δεν ειναι για αυτο που εγραψες εσυ για τα φυσιγγια σου αλλα για αλλους που γραφουν σε διαφορα σαιτ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

οκ λαθος καταλαβα , ολα καλα
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

οποτε θες κυριε Νικο απαντας , για σεταπ με χοντρα σκαγια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: 06 Μαρ 2025 21:01 μεχρι την καινουρια σεζον θα εχω απασχολιση ιδιογομωσης σφαζωντας και τα 9 κουτια ιμπεριαλ μαγνουμ , (τελικα ηταν 9 τα κουτια που μετρισα και οχι 10 που νομιζα )συνολο 225 φυσιγγια , που ειναι με την τεκνα , που θα χρισημοποιησω την πυριτηδα τεκνα στο 28αρι , τα καψουλια 616 , και τους συγκερωτηρες , και καλυκες στο 12αρι , τα δε σκαγια θα αποθηκευτουν , και θα χρησιμοποιθουν σιγα σιγα μακροπροθεσμα στα επομενα χρονια , αλλα εχω ενα προβλημα δεν εχω ποτε γεμισει σεταπ με 4αρια , 5αρια , εκει θα θελω την βοηθεια σας , με της γνωστες πυριτηδες που εχω , και σε 30 γραμμαρια για το εγλεζικο , και το πολυ μεχρι 34 γραμμαρια στα αλλα , και γιατι οχι και στο 20αρι 4αρια και 5αρια , εκει θα ελεγα επειδη θα ειναι χοντρα ας ειναι και 28 γραμμαρια , ακουω σεταπ οποια ξερετε , για αυτα τα χοντρα σκαγια 4αρια , 5αρια , και 6αρια, ενα σεταπ που γεμισα για το εγλεζικο με 5αρια , ηταν σε καλυκα 65αρι με ΜΒ 32 στα 1,60 με 30 γραμμαρια αστερι , με αυτο πηρα τον λαγο στα 20 μετρα , αλλα δεν ξερω ποσο καλο ειναι για ποιο μακρια , γιατι δεν μου δοθηκε ευκαιρια να τα ξανα ριξω σε οποιοδηποτε αλλο θηραμα , οπως ειναι η φασσα
Νικολα καλημερα .Γραψε μου με τι πυριτιδες θελεις να γεμισεις τα χοντρα σκαγια .Για να εχεις συγκεντρωτικες τουφεκιες για ποιο μεγαλες αποστασεις δουλεψε με LB6 .Αυτο το σεταπ με την ΜΒ 32 που γραφεις γεμισε το με LB6 ,και θα ειναι πολυ καλο σε 65αρη καλυκα για το Εγγλεζικο .Γραψε και για ποια εποχη τα θελεις .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Νικολα με ΜΒ32 , ΚΡΑΝΟΥΛΑΡ , F2X32 , S4 , σε νορμαλ καιρο οκτωμβριο , για φασσα , λαγο , θα το γεμισω με LB6 που εχω αρκετους , αλλα πως με ταπα 20αρα , η μισοταπα 20αρα , που εχω ακομα την AZ-BZ 18, θα ηθελα και κανενα σεταπ σε 65 καλυκα με χοντρα σκαγια με μαλινη ταπα
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα μεσα στον LB6 εγω βαζω την μισοταπα cal 20 την GUALANDI τωρα που δεν υπαρχουν φελουδακια και ΑΖ ΒΖ,που οπως εχω ξαναγραψει και την εχω βγαλει και φωτο παλαιοτερα και την κοβω με πατεντα και βγαινει πολυ καλυτερη η τουφεκια και απο την ΑΖ-ΒΖ μπορω να σου πω .Αφου τα θελεις τα σεταπ για νορμαλ καιρους υπαρχουν πολλα σεταπ με τις πυριτιδες που εχεις στα 30 γραμ σκαγια .Απλως απο την στιγμη που θα πας με LB6 σε χοντρα σκαγια θα ανεβεις 0,5 πυριτιδα και ολα τα αλλα ιδια .Απο εκει και περα ειναι τι κλεισιμο θα κανεις με αστερι ,η ρελι .? Απο την στιγμη που και οι καλυκες σου θα ειναι κομενοι στα 65 χιλιοστα εισαι ενταξει,αλλα και στα 67 να τους κοψεις δεν εχεις προβλημα με τις θαλαμες σου .Η F2 ειναι αδερφη της ΜΒ32 οποτε μια απο τις δυο να βαλεις .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

σε ευχαριστω Νικολα
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Νικολα εγω μεσα στον LB6 βαζω πιτουρο χοντρο , και πανω το σφραγιζω με χαρτονακι cal 20 , και μου ερχετε ποιο οικονικη η βυσματοση , και οχι διπλα
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το πιτουρο θελει τεχνη Νικολα και ειναι μονο για γνωστες .Μεσα μπορεις να βαλεις ακομα και κετσε με πολυ καλα αποτελεσματα ,αλλα με την πατεντα που γραφω επειδη τα εχω δοκιμασει ολα ειναι ακομα ποιο καλο .Αυτο που εμαθα ειναι οτι τωρα δεν υπαρχουν LB6 πουθενα .
Απάντηση