συμφωνω Νικολα οτι τωρα τελευταια πολλα φυσιγγια που ακουω , και διαβαζω ειναι μαπα , η ιδιογωμοση μακραν η καλυτερη , και σαν χομπι , και σαν αποδοση , μερικοι κυνηγοι εαν τους πεις για να ασχοληθουν βγαζουν σπυρακια , την νομιζουν βουνο , γιατι ετσι την παρουσιαζουν οι αρθρογραφοι στα περιοδικα στα φορουμ , στης εκπομπες τους , γιατι ετσι τους συμφερει , εδω εκαναν αγωνα να την απαγορευσουν , που μονο καταφεραν την αναγομωση να απαγορευσουν , και αυτη οχι ξεκαθαρα , αλλα με μισολογα
Πριν λιγη ωρα μου εφερε ενας φιλος κυνηγος που πηγαινουμε μαζι στο σκοπευτηριο ενα ριγμενο φυσιγγιο που εριξε σημερα το οποιο ηταν μαυρο απο κοκκινο που ηταν ο καλυκας του απο μουτζουρα .Απο την ιδια παρτιδα ειχε ξαναριξει πριν μερικες ημερες και ετσι ηταν και αυτα ,και μου το ελεγε και δεν τον πιστευα .Αυτο που μου ειπε ηταν και οτι οταν τα εριχνε αυτα εβγαζαν πολυ καπνο .Ποιος ξερει τι πυριτιδα εχουν βαλει μεσα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Το προβλημα Νικολα ειναι οτι αν γραψω υλικα και βαρος υλικων θα φωτογραφισω ποιο φυσιγγιο ειναι ,και για να μην εχουμε προβλημα ,θα σου γραψω με Π.Μ.οταν το ανοιξω .Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι σκοπευτικο 28 γραμ σκαγια
Αγαπητοι φιλοι σημερα θα σας γραψω δυο λογια για τις δοκιμες που εκανα χθες στο κυνηγι .Καταρχην θα ξεκινησω με μια πυριτιδα που πηρα προσφατα [πριν ενα μηνα περιπου ].Αυτο που ειδα ειναι οτι το οπλο γεμισε μεσα στην κανη μαυρη μουτζουρα ,λες και ειχα ριξει με μαυρη πυριτιδα .Στην δε την τουφεκια εβγαλε αρκετο καπνο και μετρια σε διασπορα .Στον καθαρισμο που εκανα στο οπλο επι τοπου το ασπρο πανακι βγηκε μαυρο [αυτο το κανω παντα στις δοκιμες μου για να δω την καυση πυριτιδας απο διαφορα καψυλια].Κατα δευτερον εκανα πατεντα με τον LB6 και αντι να βαλω μεσα φελουδακι [που δεν υπαρχει στο εμποριο ]η ΑΖΒΖ που και αυτο δεν υπαρχει στο εμποριο αλλη πατεντα και μου εβγαλε αριστη τουφεκια και στην ογκομετρια αλλα και στον πινακα .Τα δε πουλια που τουφεκισα σε μεγαλες αποστασεις [πανω απο 40 μετρα ]επεσαν ολα με αμεση καταβολη χωρις αιματα τραυματισμους κ.λ.π. Οταν μπορεσω θα σας γραψω τον τροπο στησιματος και με τι υλικο .
Νικολα εγω μεσα στον LB6 ζυγιζω χοντρο πιτουρο (δεν θυμαμε γραμμαρια γιατι εχω της σειμιωσης μου στο εργαστηριο) και βαζω αντι για φελο , ταπα 20αριου , και πανω στο πιτουρο βαζω χαρτακι 20αριου , αν και οταν το σιμπιεσω μπορω να βαλω πανω στο πιτουρο και τα σκαγια απευθιας
Νικολα ο τροπος που λεω εγω ειναι ποιο απλος και ευκολος και εχει καλυτερα αποτελεσματα ακομα και απο τον ΑΖ-ΒΖ γιατι βγαζει συγκεντρωτικες τουφεκιες με ωραια κατανομη στον πινακα ,αλλα το ειδα και χθες στις τσιχλες .
Κυριοι με τα καψουλια 688 δεν τα παω καλα , γεμιζα με το cx2000 ακουιλα SV 1,25χ24 , πολυ καλο , και ειπα για να τα ξεφωρτοθω αυφου δεν τα συμπαθω τα 688 και να βαλω στο ιδιο σεταπ το 688 , και εριξα σημερα , και δεν πηρα καμια μονο χτυπημενα εφευγαν χωρις να πεφτουν ,
Νικολα το 688 ειναι καλο καψουλι αλλα οχι για τις καιρικες συνθηκες που κυνηγαμε εμεις .Εγω δεν το εχω δουλεψει ποτε μου γιατι κανω την δουλεια μου τωρα τον χειμωνα με το 2000 και το 616 στα κρυα .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑07 Ιαν 2025 16:55
Νικολα που εισαι πες μου την γνωμη σου για τα καψουλια 688
Αν και κάποτε το 2000 ητανε το νουμερο ένα εδώ, πριν απο λίγα χρονια με προτροπή φίλου δοκίμασα το 688 που ειχα παλιό στοκ και το βρήκα καλυτερο. Τωρα η νεες φουρνιές ειναι ιδια με το 2000.
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑31 Δεκ 2024 11:27
Νικολα ο τροπος που λεω εγω ειναι ποιο απλος και ευκολος και εχει καλυτερα αποτελεσματα ακομα και απο τον ΑΖ-ΒΖ γιατι βγαζει συγκεντρωτικες τουφεκιες με ωραια κατανομη στον πινακα ,αλλα το ειδα και χθες στις τσιχλες .
Στεφανε καλησπερα .Τον τροπο που στηνω τον LB6 τον εχω δωσει σε πολλους φιλους του ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ που μου το εχουν ζητησει με π.μ. και μπορουν να το επιβεβαιωσουν αυτο ,γιατι ενω καθομαι και φτιαχνω διαφορες πατεντες με κοπο,χρηματα ,αλλα και με πολυ μερακι για να εχουμε ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ και επιτυχια στο κυνηγι ,και παντα τις ελεγα δημοσια ,και ετσι πρεπει, αυτο που εχω δεχτει ειναι εξυπναδες , ειρωνεια,και κλεψιμο απο μεγαλη εταιρεια παραγωγης φυσιγγιων που τα παρουσιαζει σαν δικες της πατεντες τωρα ,ενω αυτες τις εχω κανει εδω και πανω απο 10 χρονια .Την πατεντα αυτη την εχω φτιαξει απο τον καιρο πριν σταματησουν να ερχονται οι ΑΖ-ΒΖ . Οταν μπορεσω θα βαλω φωτο τον τροπο που το κανω .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑11 Ιαν 2025 23:31
Στεφανε καλησπερα .Τον τροπο που στηνω τον LB6 τον εχω δωσει σε πολλους φιλους του ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ που μου το εχουν ζητησει με π.μ. και μπορουν να το επιβεβαιωσουν αυτο ,γιατι ενω καθομαι και φτιαχνω διαφορες πατεντες με κοπο,χρηματα ,αλλα και με πολυ μερακι για να εχουμε ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ και επιτυχια στο κυνηγι ,και παντα τις ελεγα δημοσια ,και ετσι πρεπει, αυτο που εχω δεχτει ειναι εξυπναδες , ειρωνεια,και κλεψιμο απο μεγαλη εταιρεια παραγωγης φυσιγγιων που τα παρουσιαζει σαν δικες της πατεντες τωρα ,ενω αυτες τις εχω κανει εδω και πανω απο 10 χρονια .Την πατεντα αυτη την εχω φτιαξει απο τον καιρο πριν σταματησουν να ερχονται οι ΑΖ-ΒΖ . Οταν μπορεσω θα βαλω φωτο τον τροπο που το κανω .
Δεν ψάχνω μάρτυρες ούτε καμία επιβεβαίωση.
Το έχω ξανά γράψει αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις = την ασφάλεια των φυσιγγίων την έχει αυτός που τα γεμίζει.
Θα προτιμούσα σαν απάντηση ότι δεν το δείχνεις παρά να είμαι στο περίμενε.
Πορεύομαι και με αυτά που γνωρίζω και πειραματίζομαι και με κάποια καινούρια.
Άλλωστε ο δρόμος της ιδιογόμωσης είναι πολύ μεγάλος για να πει κάποιος ότι τον κάλυψε όλον.
Καλή συνέχεια χωρίς παρεξήγηση.
Αν αυτό κατάλαβες από αυτά που γράφω λυπάμαι .Η ιστορία μου στην ιδιογομωση είναι τουλάχιστον 60 χρόνων ,και έχουν δει πίστεψε με πολλά τα μάτια μου από επιστήμονες .Την ευθύνη για την ασφάλεια των φυσιγγίων την έχει και αυτός που γράφει ότι να ναι σε ανθρώπους που γνωρίζουν λίγα πράγματα στην ιδιογομωση .Τα παράσημα μου είναι ότι καθημερινά έρχονται πολλά παιδιά και τους δείχνω πράγματα για να έχουν ασφαλή ιδιογομωση αφιλοκερδώς και μετά με ευχαριστούν .Και πίστεψε με είναι εκατοντάδες όλα αυτά τα παιδιά .Καλό βράδυ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑12 Ιαν 2025 22:34
Αν αυτό κατάλαβες από αυτά που γράφω λυπάμαι .Η ιστορία μου στην ιδιογομωση είναι τουλάχιστον 60 χρόνων ,και έχουν δει πίστεψε με πολλά τα μάτια μου από επιστήμονες .Την ευθύνη για την ασφάλεια των φυσιγγίων την έχει και αυτός που γράφει ότι να ναι σε ανθρώπους που γνωρίζουν λίγα πράγματα στην ιδιογομωση .Καλό βράδυ .
αυτός που γράφει ότι να ναι σε ανθρώπους που γνωρίζουν λίγα πράγματα στην ιδιογομωση
Προσωπικά γεμίζω από το 95 ξεκινώντας με μια ρελιάστρα χειρός τότε και ποτέ δεν είχα θέμα .
Αν το γυροφέρνεις το θέμα ασφάλεια για να πατάς ώστε να κρατήσεις την πατέντα σου ............
Φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποιο οικονομικό όφελος οπότε καλώς πράττεις