Τωρα δουλευει ο γιος μου μεχρι τις 12 την νυχτα Νικολα .Αυριο να παω κυνηγι για ορτυκια ,η οχι ? Γιατι εμαθα οτι απο την Θεσαλια και πανω βρεχει πολυ τωρα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
εγω αυριο απο το μεσημερι και μετα θα παω σε περιοχη που εχει και περδικες και ορτυκια (υποψην για αυτους που δεν ξερουν εδω στο νησι επιτρεπετε η περδικα απο της 15 του μηνος )
εδω στο νησι δεν υπαρχει ουτε ενα μαγαζι που να πουλαει φυσιγγια , εκλεισαν ολα , και μονο ρουχα και αρβιλα εχουν , ενας που θελει να αγορασει πρεπει να παραγκιλη να πληρωσει μεταφορικα , περσυ πολλοι επαθαν μεγαλη πλακα , πηραν κουτες φυσιγγια που δεν τα πηγαιναν τα οπλα τους , ακομα ενα πλεονεκτημα που εχω που ειμαι ιδιογωμοτης , και ποτε δεν θα εχω τζουφια φυσιγγια που δεν τα παν τα οπλα μου , και το καλυτερο μπορω να φτιαξω και 65αρια , που στην αγορα σχεδον ολα ειναι 70αρια , και σπανια 67 αρια , για 65αρια ουτε που υπαρχουν , ενας φιλος μου που εχει παλιο οπλο με το ζορι εβρισκε 67αρια , σε τιμη 15 ευρω το κουτι , και οχι σε οτι νουμερο σκαγιων ηθελε , τωρα σκεφτετε να το παει σε οπλουργο για να κανει της 65αρες θαλαμες 70αρες , δηλαδη θα χαλασει την αξια του οπλου , και εαν πετυχει στο τελος , και δεν του σκασει καμια κανη εαν ριχνει 70αρες
Και να σκεφτεις Νικολα οτι πριν πολλα χρονια ακομα και τα μπακαλικα ,και τα καφενεια στα Χωρια πουλουσαν φυσιγγια .Τωρα εκλεισαν οι ατομικες μικροβιοτεχνιες με δικαιολογια το LOT ,και εχει γινει μονοπωλειο για τρεις τεσσερις μεγαλους εισαγωγεις που γεμιζουν φυσιγγια για ολα τα οπλα ενα σεταπ και πουλανε οσο θελουν στις τιμες .Θυμαμαι που καποτε οποιος ηθελε κυνηγος και δεν ηταν ιδιογομωτης εδινε παραγγελια σε αυτα τα μικρομαγαζα βιοτεχνιες το δικο του σεταπ ,και αυτοι του γεμιζαν τα φυσιγγια τους .Αλλες εποχες ,και αλλοι ανθρωποι που πανω απο ολα υπηρχε και η ανθρωπινη φιλικη πλευρα ,και δεν ηταν ολα υπερ του κερδους που υπαρχει σημερα .Σημερα ενα φυσιγγιο π.χ. CAL 20 ειναι ποιο ακριβο απο το CAL 12 και ας εχει λιγοτερα υλικα μεσα .Τα 65 αρια φυσιγγια ειναι ειδος πολυτελειας πια .Τουλαχιστον εμεις που ειμαστε ιδιογομωτες ακομα αντεχουμε προς το παρον στην οικονομικη πιεση που μας ασκουν με τις ελλειψεις στα υλικα και κανουμε το κεφι μας .
Σημερα ηρθε ενας φιλος για να μου δειξει κατι φυσιγγια που ειχε αγορασει απο γνωστη εταιρεια .Πηρα ενα και το εβαλα στον φακο να δω τον συγκεντρωτηρα που ειχε μεσα και ποσο πατημενος ηταν .Αποτελεσμα ηταν οτι αφου εβαλα στον φακο 5 φυσιγγια ειδα οτι ειχαν διαφορετικους συγκεντρωτηρες μεσα .Ετσι εκοψα δυο για να ειμαι σιγουρος και πραγματι μεσα στο ιδιο κουτι φυσιγγια υπηρχαν δυο διαφορετικοι γνωστοι συγκεντρωτηρες ,στο ιδιο υψος μεν ,αλλα διαφορετικοι στο ποτηρακι τους .Ευτυχως η πυριτιδα ηταν ιδια .
Γεροντάκο και που εισαι ακόμη να δεις απο γνωστή βιομηχανία φυσιγγίων τον ιδιο συγκεντρωτήρα στα 33 και στα 36 γραμμάρια ο δευτερος πατημένος και στραβοπατημένος κάργα Τέλος πάντων αυτά τα δωράκια που πήρες για να μην κατασχεθούν θα ετοιμάσεις καμιά δεκαριά μάλλινες (μονο τόσες θέλω) για το Ιντεάλ να ρίξω φέτος λογαριάζω να το ξεμουδιάσω αφου ζήλεψα απο τον Ορφανίδη να κυνηγά με παλιό δίκανο ας ειναι και στις τσίχλες η σιταρήθρες γιατί φοβάμε να περπατήσω σε βουνό μήπως πάμε καμιά τούμπα εγώ και αυτό.
Το Σαββατοκυρίακο δεν πήγα κυνήγι γιατι ειχα δουλειές στο χωριό , εξάλλου τελειωσε και η άδεια για Τρυγόνια αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός που έπρεπε να κτυπηθούν στην Κύπρο . Ετσι ελπίζουμε να το έχουμε και με την ερχόμενη χρονία.
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
και εδω Περικλη εστω και ετσι να κυνηγαμε τρυγονια , και τα 4 μια χαρα ειναι , εξαλου εδω στο νησι δεν στερηθηκα αυτες της δυο χρονιες τα τρυγονια , γιατι παντα απο παλια μεχρι τωρα σπανια να ξεπερνουσα τα 4 τρυγονια την μερα , και σπανια να βρω κανενα τρυγονι μετα της 15 σεπτεμβριου, γιατι μετα που αρχιζε η περδικα , ασχολουμουν με αυτη
Νικο εδώ η αδεια ήτανε για σύνολο κάθε κυνηγός τα 12 τρυγόνια . Κάθε φορά που πηγαίνεις οσα κτυπάς εισαι υποχρεωμένος να τα δηλώνεις και η Υπηρεσία θηρας μετρούσε οπότε οταν συμπληρώθηκε ο Αριθμός που δώσανε οι Ευρώπαιοι για την Κυπρο εστειλε ειδοποίησει σε ολους τους Κυνηγούς οτι απαγορευεται πλεον το κυνήγι τρυγονιού. Δηλώθηκαν αρκετά και χωρις να θηρευτούν ουτως ωστε να το εχουμε και την επόμενη χρονιά.
Εσύ εξυπνούλη Γραφικέ Γεροντάκο που τα μαθαίνεις αυτά Μάθε το σκυλί να προσέχει το αυτοκίνητο και να μην απομακρύνεται και μην μνου λές εμένα πήγες για κολατσιό γιατί πάς σκοπευτήριο θελεις κολατσιό, πάς κυνήγι θέλεις κολατσιό Πες την Αληθεια οτι πήγες τον Αδελφό σου βόλτα Αλλά που θα μου πάς θα γίνει δίκη σε γενέθλιο πάρτυ με μάρτυρα τον πράκτωρα μου εφόσον ο Αρχιμάρτυρας απο Λέρο δεν θα μπορέσει να καταθέσει πρίν τα Χριστούγεννα
Εγω τα μαθαινω τα παντα τι γινεται στην Κυπρο ,γιατι εγω δεν θα πω οπως καποιος αλλος οτι η Κυπρος ειναι μακρυα ,αλλα θα πω οτι ειναι πολυ κοντα μας . Ελα εσυ εδω και θα σε παμε με τον Πρακτορα σου στο καλυτερο μερος ,και θα σε βαλουμε στο καλυτερο καρτερι για να ειμαστε μαρτυρες στην δικη που θα γινει μετα ,πως τρομοκρατεις τα θηραματα . Το σκυλι πρεπει να απομακρυνεται για να βρει θηραματα ,γιατι αλοιμονο αν το εχουμε μεσα στα ποδια μας ,για να μας δενει τα κορδονια .
pericles έγραψε: ↑24 Σεπ 2024 07:39
Εσύ εξυπνούλη Γραφικέ Γεροντάκο που τα μαθαίνεις αυτά Μάθε το σκυλί να προσέχει το αυτοκίνητο και να μην απομακρύνεται και μην μνου λές εμένα πήγες για κολατσιό γιατί πάς σκοπευτήριο θελεις κολατσιό, πάς κυνήγι θέλεις κολατσιό Πες την Αληθεια οτι πήγες τον Αδελφό σου βόλτα Αλλά που θα μου πάς θα γίνει δίκη σε γενέθλιο πάρτυ με μάρτυρα τον πράκτωρα μου εφόσον ο Αρχιμάρτυρας απο Λέρο δεν θα μπορέσει να καταθέσει πρίν τα Χριστούγεννα
Έχω τον γιό μου στην Πάφο.Από ποιά πόλη είσαι αν επιτρέπεται;
Καλημέρα Στέφανε. Εγώ είμαι Λευκωσία . Η μια ρίζα της οικογένειας ειναι απο ένα πολύ μικρο χωριό της Πάφου. Λογω επαγγέλματος έχω μονιμο συνεργείο στην Πάφο και σχεδόν καθημερινά έχουμε και άλλους Τεχνικούς που πηγαίνουν εκεί. Η Πάφος ειναι περίπου μιάμιση ώρα απο Λευκωσία. Για εμάς εδώ θεωρήται μεγάλο ταξίδη Αν θέλετε κάτι γράψε τε μου σε προσωπικό μύνημα θα χαρώ εάν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.
Καλημέρα Στέφανε. Εγώ είμαι Λευκωσία . Η μια ρίζα της οικογένειας ειναι απο ένα πολύ μικρο χωριό της Πάφου. Λογω επαγγέλματος έχω μονιμο συνεργείο στην Πάφο και σχεδόν καθημερινά έχουμε και άλλους Τεχνικούς που πηγαίνουν εκεί. Η Πάφος ειναι περίπου μιάμιση ώρα απο Λευκωσία. Για εμάς εδώ θεωρήται μεγάλο ταξίδη Αν θέλετε κάτι γράψε τε μου σε προσωπικό μύνημα θα χαρώ εάν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.
Να είσαι καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα δόξα το θεό, απλά για ενημέρωση.
Γεροντάκο να σε κεράσω καφέ τώρα που τελιωσα τις πρωινές εργασίες Πρώτη δουλειά με φακό μάζεψα την Αμοιβή απο τον Πέλο
Πηγα σε βενζινάδικο για Καυσιμα, Ανοιξα το Γραφείο έφτιαξα τον πρώτο καφέ, διάβασα την αλληλογραφία, εκανα εκτύπωση τα περι Ταξιδίου τον Νοέμβριο, ¨εφαγα ένα τοστ, εστειλα τα παιδιά για δουλειά και τώρα ειμαι μαζί σου
Κυνήγι δεν πήγες ,αφού έκανες όλα αυτά .Και έλεγα και εγώ τα ορτύκια θα την πληρώσουν . Λοιπόν θα σου πω και εγώ το πρόγραμμα μου .Σήμερα ξύπνησα στις 5 το πρωί ,σκέφτηκα να πάω κυνήγι ,άλλα ήπια τσάι διάβασα τις ειδήσεις ,και μετά πήρα τον Σπύρο Πλαίσιο και τον πήγα στο σχολείο .Τώρα διαβάζω σχετικά με την ιδιογομωση μέχρι να ξεκινήσω το μαγείρεμα ,για μεσημεριανό .