ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
- pericles
Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ
Επιτέλους αφόσον εγινε η δουλειά θα το χαρείς εχεις ολοκληρη σαιζόν. Σε εμάς ακόμη δεν εχει κάτι αξιόλογο και περιμένω την εναρξη για Πέρδικα στις 3 Νοεμβρίου αλλά με αυτήν την Ανοβρία δεν ξερω που θα περπατήσω
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Καλυτερα για να αφήσεις ήσυχες τις πέρδικες . Φτιάξε ένα καφέ να πιούμε γιατί δεν ξέρω τι θα κάνω .Από την μία έχει πολύ αέρα 6 ,και 7 μποφόρ ξεροβορι και δεν μπορούμε να μαζέψουμε και από την άλλη με τόσο αέρα πέφτουν όλες κάτω .Έχει να βρεξει από τον Απρίλη .Το χώμα είναι σαν μπετόν ,και δεν έχει βγει ούτε ενα χορταρακι σκομα. Οι ελιές είναι σταφυδιασμενες σαν στραγάλια στο μέγεθος .Κατάρα μεγάλη . Χθες πήγα μια βόλτα στο βουνό για ορτύκια αλλά δεν είχε τιποτα .Άσε που ακόμα σε ένα τόπο παραδοσιακό τσιχλοτοπο δεν έχω δει ακόμα ούτε μια τσίχλα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
και εδω Σαμο τα πραγματα τραγικα με της ελιες , και φετος εχω αρκετες , στο ενα χωραφι που εχω μεσα και πορτοκαλιες και εχω και λαστιχα και εγκατασταση ποτισματος θα το ποτισω την ερχωμενη τριτη που ευχομε να εχει νερο , για να σωσω τουλαχιστο αυτα τα 25 δεντρα που εχουν ελιες , αλλα στο αλλο χωραφι που εχω 100 δεντρα εκει δεν υπαρχουν ουτε λαστιχα ουτε εγκατασταση ποτισματος , θα το αφησω ερμεο της ανομβριας , και μεχρι της 3 νοεμβριου δεν δειχνει βροχη , για μετα βλεπουμε και εαν βρεξει
-
Μαύρα χάλια είναι όλα .Στο ένα κομμάτι που το πότιζα και έχω 20 δέντρα και σε αυτό οι ελιές είναι μικρές και σταφυδιασμενες .Στο άλλο που έχω 100 δέντρα οι ελιές είναι σαν φακές στο μέγεθος .Θα το αφήσω έτσι αυτό να το φάνε οι τσίχλες και τα κοτσύφια .Το κακό είναι ότι δεν βλέπεις και πουλί να πετάει .Και τα σπουργίτια ακόμα εξαφανίστηκαν .Καλα δεν σου λεω για τα ξινα μου .Τα πορτοκαλια ειναι σαν καρυδια .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 01 Νοέμ 2024 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- pericles
Και εδώ και μια βδομάδα αγόρασα 2 κιλά ελιές Ποικιλία Μαντζαλίνο που ηταν μαύρες και τις έβαλα στο Αλάτι και ακόμη να αρχίσουν να στάζουν νερό. Μάλλον στεγνομένες ειναι
Γεροντάκο τώρα δηλαδή που θα ταίζει τισ Τσίχλες και τα κοτσύφια θα θέλουμε να σου πληρώσουμε το φαγητό τους
Γεροντάκο τώρα δηλαδή που θα ταίζει τισ Τσίχλες και τα κοτσύφια θα θέλουμε να σου πληρώσουμε το φαγητό τους
- pericles
Να ανοίξω και τον Καφενέ που εμεινε κλειστός Χθές Γιορτάρα μέρα του Αγίου Θεράποντος του ΘΑυματουργού και πολυούχου Αγίου στον Λυθροδόντα της Κύπρου
Θα ειναι και κουρασμένος ο Ελαιοπαραγωγός Γεροντάκος γιατι οπως ητανε πάνω στα δέντρα και μαζευε τις ελιές κρατούσε και το κοκοροντύφεκο και κυνηγούσε τσίχλες Ευτυχώς που τον κουνούσε ο αέρας και ετσι στις τραβερσάτες έκανε θεριστική βολή και πήρε αρκετά πουλιά στο σπίτι
Θα ειναι και κουρασμένος ο Ελαιοπαραγωγός Γεροντάκος γιατι οπως ητανε πάνω στα δέντρα και μαζευε τις ελιές κρατούσε και το κοκοροντύφεκο και κυνηγούσε τσίχλες Ευτυχώς που τον κουνούσε ο αέρας και ετσι στις τραβερσάτες έκανε θεριστική βολή και πήρε αρκετά πουλιά στο σπίτι
-
Αυτο που εκανα στις τσιχλες ,ηταν να κανω οτι μαζευω ελιες ,και τις ξεγελουσα γιατι με περνουσαν για ελαιοπαραγωγο και δεν κινδυνευαν απο εμενα . Παντως εστω ετσι και τις ελιες μου μαζεψα ,και τις τσιχίτσες μου κτυπησα . Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ολες ηταν πανω απο ενα κιλο η καθε μια ,και για να μη μου λεει ο Περικλης οτι ειμαι υπερβολικος του τις εστειλα να τις δει μονος του οτι ειχα δικαιο . Τωρα θα εχω να τρωω για τουλαχιστον 6 μηνες καθε μερα τσιχλες ,ψητες στηνν σχαρα ,ψητες στο φουρνο με πατατες ,παστες ,και θα δωσω και σε μερικους φιλους μερικες για να εχουνε να τρωνε και αυτοι . Αν βαζουν μια καθε μερα στον φουρνο με πατατες ,θα τρωει ολη η οικογενεια τους για πολυ καιρο .
-
Nικολα πως πηγαν οι ελιες
-
Νικολα ειναι χαλια η χρονια σε εμας γενικα .Ειχε να βρεξει απο τον Απριλη ,και ο καρπος ηταν πολυ μικρος και στεγνος ,και σε πολλες ελιες ηταν ξερος . Στο ενα κτημα που το εχω με ποτισμα ηταν καλυτερα τα πραγματα αλλα και παλι εκει ο καρπος ηταν λιγος .Το μονο θετικο ειναι οτι οτι ζουμι ειχαν ηταν λαδι και με πηγε με αυτες τις συνθηκες σε ποσοστο 4,70 ,με 02 οξεα δηλαδη αγνο παρθενο .Ενα κτημα που ειχα κορωνακι δεν τις μαζεψα και τις αφησα να τις φανε οι τσιχλες και τα κοτσυφια ,γιατι δεν τις μαζευε το μηχανημα επειδη ηταν πολυ μικρες .Ενα αλλο θετικο ηταν οτι φετος δεν ειχαν καθολου δακο ,γιατι εγω κανω βιολογικο λαδι και δεν τις ραντιζω τις ελιες μου ,και λιπασμα ριχνω κοπρια .Παλι καλα με τις συνθηκες που εχει φετος .
-
- pericles
Αλοίμονο τώρα να πούμε οτι οι Τσιχλες ητανε μικρές , θα μας κάνεις σαν τον Μήτσο τον Ρεζίλη Και όπως είπαμε τα κεφαλάκια είναι ο μεζές γιαυτό μην τα πετάς Αυτή την εποχή βγάζουμε τα εντόσθια γιατι ακόμη ειναι περάσματα και τα πουλιά ειναι νηστικά Ουτε να φάνε δεν τις άφησες και μας λές και απο πάνω οτι ολόκληρο ελαιώνα τον αφησες για τα πουλιάΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑31 Οκτ 2024 08:41 Αυτο που εκανα στις τσιχλες ,ηταν να κανω οτι μαζευω ελιες ,και τις ξεγελουσα γιατι με περνουσαν για ελαιοπαραγωγο και δεν κινδυνευαν απο εμενα . Παντως εστω ετσι και τις ελιες μου μαζεψα ,και τις τσιχίτσες μου κτυπησα . Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ολες ηταν πανω απο ενα κιλο η καθε μια ,και για να μη μου λεει ο Περικλης οτι ειμαι υπερβολικος του τις εστειλα να τις δει μονος του οτι ειχα δικαιο . Τωρα θα εχω να τρωω για τουλαχιστον 6 μηνες καθε μερα τσιχλες ,ψητες στηνν σχαρα ,ψητες στο φουρνο με πατατες ,παστες ,και θα δωσω και σε μερικους φιλους μερικες για να εχουνε να τρωνε και αυτοι . Αν βαζουν μια καθε μερα στον φουρνο με πατατες ,θα τρωει ολη η οικογενεια τους για πολυ καιρο .
-
Αυτο μας ελειπε να τις αφησω να πανε να φανε τις ελιες μου και εγω να μη κανω λαδι . Ας πανε να φανε του γειτονα που εχει περισοτερα ελαιοδεντρα . Αυτες ειναι πεινασμενες οπως μας λες και τρωνε ενα κιλο ελιες η καθε μια την ημερα Εγω το ψυγειο μου δεν θα το κανω μαυσωλειο για να φυλαω τα κρανια απο τις τσιχλες .Μπρουυυυυ με ανατριχιασες παλι πρωι πρωι . Δηλαδη αυτες οι τσιχλες που ερχονται τωρα δεν τρωνε στην διαδρομη πουθενα ? νηστεια κανουν ? Αλλο παλι και τουτο . Για σκεψου να ερθει κανενας ξενος και να μου ζηταει αποζημειωση για το φαγητο που εφαγαν οι τσιχλες στην πατριδα του .
- pericles
Τέρμα δεν περιγράφω άλλο Τα τσίπουρα που επινες στο χωριό ητανε μάπα και σε βλάψανε Ετοιμάσου θα γίνει η Δίκη σε 24 μέρες στήνω δικαστήριο με μάρτυρα τον Μαρτυριάρη τον Πράκτορα μου
-
Θα σου επιτρεψουν να μπεις στο αεροπλανο με τα αισχη που εχεις κανει ? Και που να ηξερες τι σου εχω ετοιμασει και σε περιμενει οταν με το καλο ερθεις εδω .
-
κυριοι σημερα μου λυθηκε μια απορεια που ειχα για το εγλεζικο , και ελεγα γιατι να εχουν αλαχτει οι καννες απο της θαλαμες με την μεθοδο sleening που γραφει πανω στης καννες , και γιατι να εχει λιγο ποιο λεπτες καννες εκει δηλαδη που μπενουν τα φυσιγγια , και γιατι να εχει σφραγιδες που αντιστηχουν σε εποχη του 1904 , και αλλες σφραγιδες επανα δοκιμης που αντιστηχουν το 1954 , και γιατι εκει που λεει το διαμετρημα να εχει ενα ρομβο που γραφει 12 , ενω λιγο ποιο κατω φενετε καθαρα αλλο ξεθοριασμενα να γραφουν και οι δυο καννες 14 , ποιος θα μου βρει το κουιζ
-
Μάλλον ήταν φτιαγμένο για μαύρη πυρίτιδα ,και το έκαναν για ακαπνη .
-
1/ Ηταν φτιαγμένο για μαύρη πυρίτιδα ,και το έκαναν μετατροπή για ακαπνη .2/Ήταν ραβδωτό και το έκαναν λειοκανο .
-
λαθος, δεν εχει δαμασκηνες καννες
-
Τα ραβδωτα οπλα δεν εχουν δαμασκηνες κανες Νικολα .Πολλα Εγγλςζικα οπλα ηταν ραβδωτα πριν πολλα χρονια και τα μετετρεπαν σε λειοκανα ,για αυτο και οι κανες τους ηταν λεπτες .Αλλες παλι τις εκοβαν τις ραβδωτες και κολουσαν νεες .
-
βρικα σφραγηδες δοκιμης απο το ιντερνετ για τα αγγλικα οπλα https://www.oplognosia.com/downloads/sfragides.pdf και λεει οτι εχεουν δοκιμαστη οι καννες και η βαση για ακαπνη πυριτηδα , και μια σφραγιδα που εχει χιαστη δυο βελη και μια κορωνα απο πανω σημενει οτι δοκιμαστηκε πριν το 1904 , και εχει και αλλες που ξαναδοκιμαστηκε το 1954 που πιθανον τοτε εγινε και η μεθοδο κολισης των κανων με sleening