ΒΑΡΟΣ ΓΟΜΟΣΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
-
ΒΑΡΟΣ ΓΟΜΟΣΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
Θα ξεκινησω αυτο το θεμα για να δουμε με τι γραμμαρια σκαγια κυνηγαμε τα διαφορα θηραματα .Εγω πρωτος θα γραψω για τα δικα μου φυσιγγια ιδιογομωσης .Θα ξεκινησω απο τοι τρυγονι που ειναι τα 32 γραμ σκαγια σε νουμερο 8 .Στο ορτυκι το βαρος σκαγιων ειναι απο 28 εως 30 γραμμαρια σε νουμερο 9 μαλλινοταπο ρελιαστο .Στην τσιχλα τα 28 γραμ νουμερο 9 παντα αστερι .Στην περδικα 33 γραμ νουμερο 7 μαλλινοταπο με ρελι .Στην φασσα ειναι 33 γραμ νουμερο 7 και 6 με συγκεντρωτηρα LB6 παντα σε αστερι .Στην μπεκατσα το νουμερο 8 ρελιαστο στα 33 γραμ σκαγια ,με διασπορεα πρωτη τουφεκια και μαλλινοταπο η δευτερη .Παλαιοτερα κυνηγουσα και παπια στα 34 γραμ σκαγια με νουμερα 7 ,6 ,και 5 πολλες φορες .Στο λαγο παντα μαλλινοταπο στα 34 γραμ σκαγια νουμερο 5 πρωτη τουφεκια και 3 η δευτερη .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
Re: ΒΑΡΟΣ ΓΟΜΟΣΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
με το GAL 20 στο αγριοπεριστερο 24, 25 , 26 γραμμαρια 7αρια , στο τρυγονι τα ιδια με 8αρια , στην τσιχλα τα ιδια γραμμαρια 9αρι , στο 12αρι αγριοπεριστερο 30 και 32 , γραμμαρια 7αρι , στο τρυγονι τα ιδια γραμμαρι σε 8αρι , σε περδικα με το 12αρι με ετοιμες που εχω για να φευγουν με 7αρια , 6αρια , ακομα και 5αρια , μονο και μονο για να φευγουν σιγα σιγα , γραμμαρια αχταρμα απο 32 , μεχρι 40 γαραμμαρια , εαν δεν ειχα της ετοιμε θα γεμιζα σε 7αρι μεχρι 34 γραμμαρια , λαγο οτι εχει μεσα το δικανο σε κυνηγι περδικας , που μπορει να μου βγαλουν τα σκυλια , φασα παλι της ετοιμες σε αχταρμα γραμμαρια για να φευγουν 6αρι , 5αρι , ακομα και 4αρι μονο και μονο να φευγουν , τωρα εαν με το καλο παραλαβω το εγλεζικο τοτε σε περδικα 30γραμμαρια ιδιογωμοση 7αρι , και φασα 30 γραμμαρια 6αρι , σε τσιχλα με το εγλεζικο και 24 γραμμαρια με ακουιλα sv που εχω 1 κιλο , και 28 και 30 γραμμαρια 9αρια , οτυκι τυχεα εαν βρεθει , οτι εχει μεσα το δικανο συνηθος 7αρι που πηγαινω σε περδικες , εαν το αντιλφθω απο πριν βαζω 8αρι με ταπα , και λεω 8αρι μη τυχον εκει που παω για το οτυκι μου σηκωθουν και περδικες , και να της κρατησω με το 8αρι , εαν απογορευτε η περδικα τοτε βαζω 9αρι στο ορτυκι , που συνηθος δεν παω εαν δεν επιτρεπετε η περδικα , εκτος και εχει πεσει σιρμα οτι επεσαν πολλα ορτυκια
-
Re: ΒΑΡΟΣ ΓΟΜΟΣΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
Στις τσίχλες στο περπάτημα μου αρκούν τα 24γρ n9.5, στο καρτέρι 28γρ n9. Στα τρυγόνια 28-30γρ n8. Στις φάσσες 32γρ n7. Στον λαγό 34γρ n5-4 ή 38γρ n3.