ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
γιατι το κανεις αυτο Περικλη , εγω εχω φυσιγγια πανω απο 20 χρονων , και τα ριχνω μια χαρα , ακομα και σε περδικα , φασα χωρις προβλημα
-
Νικόλα αυτά τα φυσίγγια που λέει ο Περικλής ήταν για τα γλέντια .Αν δεις πως ήταν οι συγκεντρωτηρες το καψουλι και η πυρίτιδα θα έχανες πάσα ιδέα .Απαράδεκτα .Τουλάχιστον να πάρει τα υλικά και να τα ξαναγεμίσει για να μη πάνε χαμένα τα υλικά .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
οποτε καλα εκανε , εγω νομιζα οτι επειδη ηταν παλια
-
Τα φυσίγγια αυτά δεν είναι πολύ παλαιά Κυπριακά αλλά κακογεμισμενα Νικόλα .
-
ναι το καταλαβα
-
Ρε μάγκες για γράψτε τίποτα για τα φυσίγγια σας στην έναρξη ,και αν ήταν όπως τα περιμένατε και με τι φυσίγγια κυνηγήσατε .
-
Με κάτι παλιά 30γρ. νο8 vz23 που ήθελα να φύγουν.
-
Ιδιογομωση Νικόλα ;
-
Πολύ καλή πυρίτιδα για αυτή την εποχή Νικόλα .
-
Καλή φαίνεται χωρίς να είμαι ειδικός. Ο φίλος μου ο Βικ. μου την έκανε δώρο. (12/70, 616, 1.55x30, no8, vz23, 57.5mm). Παρά την ζέστη είναι αρκετά συγκεντρωτικό.
-
Να είναι καλά ο Βίκτωρας εκεί που βρίσκεται .Μια εποχή την είχα δουλέψει στο 1,60 χ32 σε πολλά κυνήγια μου από τα τρυγόνια μέχρι και τις τσίχλες και ήταν πολύ καλή .Ο Βίκτωρας είχε αδυναμία με την ΜΒ 32 και το σεταπ του ήταν στο 1,65 χ 32 όπως έλεγε .
Στην έναρξη για αγριοπερίστερα πηγές Νικόλα ;

-
Δεν είχα πάει στην έναρξη στα αγριοπερίστερα λόγο υποχρεώσεων.
-
ναι τον θυμαμε τον Βικτορ , κριμα το παληκαρι , ηταν μελος και του HL και ακομα τον διαβαζω , οταν γυριζω πισω και διαβαζω παλιες σελιδες
-
Ναι ήταν καλός διαδυκτιακος φίλος πολλά χρόνια ,και τα λέγαμε τακτικά και μέσα από το ιδιογομωση .
-
Από τρυγόνια εδώ στο νησί ελάχιστα πράγματα για να πούμε και του χρόνου με κάποια περσινά γεμίσματα με mb32 με drago στο 1.70×33 2 φυσίγγια που έριξα δεν με άφησαν παροπονεμενο
-
Με αφορμη αγαπητοι φιλοι ,ενα σεταπ που εστησε ο αγαπητος φιλος μου Περικλης για τις φασες τωρα στην εναρξη στην Κυπρο ,θα ηθελα να πω δυο πραγματα για οσους δεν εχουν διαβασει τα πολλα σωστα και τους πινακες που εχει βαλει εδω στο ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ο Νικολας ο Καββαδιας για να σας κανει μαγκες οπως λεει ο ιδιος ιδιογομωτες .Θα παρω ενα παραδειγμα απο το σεταπ που γεμισε με την πυριτιδα ΑΟ ο Περικλης .Εβαλε 2 γραμ πυριτιδα στα 35 γραμ σκαγια .Τα προτεινομενα σεταπ απο τις γνωστες εταιρειες ειναι 1,80 χ 36 .Εδω τι βλεπουμε ? Ο κλασματικος συντελεστης των πινακων των εταιρειων ειναι σωστος οπως σας ειχα βαλει ενα κουιζ πριν λιγο καιρο και το μαρτυρισε ο Νικολας ο Καββαδιας γιατι κανενας δεν απαντησε τι ειναι το 1 επι 20 .Εδω βλεπουμε οτι σε αναλογια στα 36 γραμ σκαγια πηγαινουμε στο 1,80 πυριτιδα που σημαιναι οτι τα σκαγια ειναι 20 φορες περισοτερα απο το βαρος της πυριτιδας ωστε να εχουμε σωστη αναλογια .Τωρα βεβαια σε δυσκολες συνθηκες καιρου [πολυ κρυο ,μεγαλο υψομετρο],εκει αλλαζουμε λιγο το σεταπ και το καψουλι μας .Αυτο συνηθως γινεται με τις μονοβασικες πυριτιδες γιατι οι διβασικες ειναι λιγο διαφορετικες λογω συνθεσης τους [νιτρογλυκερινη ]Στους πινακες που εχει βαλει ο Νικολας ο Καββαδιας φαινεται αυτος ο κλασματικος συντελεστης στο 1προς 20 .Ας παρουμε μια αλλη πυριτιδα την αδερφη της ΑΟ την Α1 .Εκει τι βλεπουμε ? οτι το προτεινομενο σεταπ ειναι 1,60 χ 32 .Παλι 1προς 20 ,οπως καυ στην ιδια πυριτιδα μας την δινει και 1,55 χ31 γραμ σκαγια .Παλι ο κλασματικος συντελεστης ειναι 1 προς 20 .Αυτο ισχυει σε ολες τις μονοβασικες πυριτιδες επι το πλειστον .Το ιδιο ισχυει και για την πυριτιδα PSB1 και ολες τις μονοβασικες πυριτιδες .Τωρα εγω τα πειραματα και τις δοκιμες που κανω και στα λιγα γραμ σκαγια ακολουθω τον κλασματικο συντελεστη και μου βγαινουν αψογες ολες οι τουφεκιες μου στις δοκιμες που κανω στο σκοπευτηριο .Πριν μερικες ημερες σας εγραψα ενα σεταπ στα 24 γραμ σκαγια με την πυριτιδα PSB1 και το σεταπ ηταν 1,20 χ24 γραμ σκαγια .Αυτα ολα ειναι για να εχουμε ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ .Τωρα στο σεταπ του ο Περικλης εβαλε 2 γραμ πυριτιδα στα 35 γραμ σκαγια το οποιο αυτο το σεταπ ειναι εκτος οριων ,γιατι ο πινακας μας λεει οτι 2 γραμ πυριτιδα βαζουμε στα 40 γραμ σκαγια που ειναι ο σωστος κλασματικος συντελεστης .Τωρα με πολυ κρυο ,η με δυσκολες συνθηκες μπορουμε να κανουμε μετατροπη ως προς την πυριτιδα και το καψουλι μας που θα βαλουμε ,αλλα με 40 βαθμους θερμοκρασια σιγουρα ειναι πολυ δυνατη τουφεκια .Ποιο κατω θα σας βαλω παλι τον πινακα ωστε να τον διαβασετε ολοι ωστε στους συνδιασμους που θα κανετε να εχετε σωστο σεταπ και προπαντων ΑΣΦΑΛΗ .Παρακαλω διαβαστε ολους τους πινακες και στα πεντασταδιακα .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... as-200.php
-
- Διαχειριστής ιστοσελίδας
Τι και άμα τα λες εσύ Γέροντα, το ζήτημα είναι ποιός σε ακούει και ποιός σε διαβάζει, διότι προβλέπω να έχουμε γίνει πυρινικοί επιστημονικοί επιστήμονες και στο τέλος να μη γνωρίζουμε τι κάνει το 616 το 688 και το 2000 

-
Το θέμα Νικόλα είναι οι νέοι ιδιογομωτες να μαθαίνουν σωστά να γεμίζουν τα φυσίγγια τους .Πρέπει να καθήσουν και να διαβάσουν μερικά βασικά πράγματα ώστε να έχουν ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ .αν τους ενδιαφέρει αυτή η ασχολία,το χόμπυ πες το όπως θες Εγώ κοντεύω τα 73 χρόνια μου και ακόμα διαβάζω και μαθαίνω πράγματα που έλεγα ότι τα ήξερα και δεν το παίζω επιστημονικός επιστήμονας .
Είναι τόσα πολλά που πρέπει να μάθουν ,που θα δουν στο τέλος ότι δεν γνωρίζουν τίποτα,γιατί η ιδιογομωση είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο .

-
- Διαχειριστής ιστοσελίδας
Γέροντα, όση σοφία και να έχεις στα γεράματα, όπως και πείρα και εμπειρία ζωής...να είσαι σίγουρος ότι οι νέοι ως επί το πλήστο, ενδιαφέρονται για κάτι εύκολο και κάτι γρήγορο και θα πάνε σε όλα τα άλλα σίτε, εκτός από το δικό μας και αφού φάνε τις φόλες από τους άλλους, τότε και μόνο τότε, θα έρθουν εδώ να τους ανοίξουμε τα μάτια εμείς!!!