ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 23 Ιούλ 2024 00:44
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2024 20:20 τι σεταπ πχ στην μβ32 αστερι σε 70ααρι βαζω 1,65 χ 32 , σε 65αρι αστερι μπορω το ιδιο με ποιο κοντο συγκερωτηρα , η κοβω πυριτηδα , και ποσο
κάλυκας 65 ρης 2000 καψουλι ΜΒ 32 1,60 Χ 30 γραμ σκάγια στα ψιλά σκάγια 8 και 9 αστέρι για αυτό το όπλο .
Το ίδιο σεταπ Νικόλα γέμισε το και σε ρελι σε 65αρη κάλυκα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

οκ θα το κανω Νικολα
Στέφανος

Δημοσίευση από Στέφανος »

[/quote]Αν θελεις γραψε τι θηραματα κυνηγας ,και με τι οπλο γιατι ολα αυτα ειναι λεπτομερειες ωστε να εχουμε το σωστο φυσιγγιο στο καθε θηραμα με το οπλο μας . 8-)
[/quote]

Κυνηγάω αρκετά χρόνια λαγό και στην έναρξη τρυγόνι και μετά λίγο φάσα ή παπιά με δίκανο.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το κάθε θήραμα θα πρέπει να έχει δικό του σετάπ.
Δηλαδή ένα ενιαράκι πρώτο στα τρυγόνια είναι διαφορετικό σετάπ από ένα ενιαράκι δεύτερο στα ορτύκια;
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στέφανε καλησπέρα .Διαφωνώ με αυτά που γράφεις κάθετα .Δηλαδή με το ίδιο σεταπ θα κυνηγήσεις το ορτύκι ,την φασα και τον λαγό ;Εδώ οι μεγάλοι κατασκευαστές φυσιγγίων βγάζουν αλλά φυσίγγια για την φασα αλλά για τον λαγό και άλλα για τρυγονι ,η ορτύκι .Εμείς εδώ προσπαθούμε να βγάλουμε το κατάλληλο φυσίγγιο για το κάθε θήραμα στα μέτρα του όπλου μας πραγμα που οι κατασκευαστές φυσιγγίων δεν το κάνουν και βγάζουν ένα φυσίγγιο για όλα τα όπλα και όλες τις εποχές .Το ότι με ένα φυσίγγιο με σεταπ για τρυγονι μπορείς να κτυπησεις ένα ορτύκι είναι άλλο θέμα .Με ένα φυσίγγιο που είναι για ορτύκι μπορεί όταν μας πεταχτεί στο κυνήγι ένας λαγός μπορούμε και με ψιλά σκάγια να τον κτυπήσουμε αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα ,και άλλο να έχουμε το κατάλληλο φυσίγγιο για τον λαγό .Λαγό κυνηγοί βάζουν αλλά φυσίγγια στο καρτέρι και αλλά όταν πάνε Καβάλα τα σκυλιά .Το ότι με ένα φυσίγγιο μπορούν να κτυπήσουν και τον λαγό που θα πεταχτεί κοντά στα πόδια μας είναι άλλο πράγμα .Εδώ μιλάμε για φυσίγγια ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ .Τα σεταπ που γράφουμε είναι όλα δοκιμασμένα πολλές φορές ώστε να τα παρουσιάζουμε ΑΣΦΑΛΗ στον ιδιογομωτη.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αγαπητοι φιλοι σημερα στο σκοπευτηριο δοκιμαστηκε απο φιλο ενα σεταπ που εστησα με την PSB5 σε 24 γραμ σκαγια και ηταν αριστο και αυτο στον πινακα και στα δισκακια .Το σεταπ ηταν 686 καψουλι 1,20 πυριτιδα με 24 γραμ σκαγια νουμ 9 .Συγκεντρωτηρα εβαλα τον ZERO 25 και το εκλεισα με αστερι 6* .Υ.Γ.Αυτο το σεταπ η αναλογια βγηκε με κλασματικο συντελεστη για το CAL 12 .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

τσιμπησαν και τα σκαγια απο 4,30 στα 4,50, και τα καψουλια απο 6,5 στα 7,5 , που θα φτασουν ολα αραγες
Στέφανος

Δημοσίευση από Στέφανος »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γενικεύεις τα θηράματα για να δείξεις τα φυσίγγια.
Εννοείται ότι κάθε θήραμα χρειάζεται συγκεκριμένο φυσίγγι με συγκεκριμένες ταχύτητες.
Έγραψα για ένα ενιαράκι ότι όπου και αν το δουλέψεις,είτε σε τρυγόνια είτε σε ορτύκια είτε σε τσίχλες,
δεν νομίζω ότι πρέπει να έχει διαφορετική συνταγή το φυσίγγι για το που προορίζεται.
Το θέμα ήταν αν μπορείτε να γράψετε τις ονομαστικές γομώσεις για psb1 psb2 psb2+ psb5.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στέφανε καλησπέρα .Ένα φυσίγγιο που είναι για καλοκαίρι με 35 βαθμούς θερμοκρασία δεν μπορούμε να το ρίξουμε τον χειμώνα με 0 βαθμούς θερμοκρασία .Χρειάζονται μερικές αλλαγές για να δουλέψει καλά με αυτές τις συνθήκες στο καψουλι και στην πυρίτιδα οποία και αν είναι αυτή .Αυτό θέλω να πω .Το ότι μπορείς να το ρίξεις όποια εποχή θέλεις δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα έχει πρόβλημα στα βλητικα αποτελέσματα .Εδώ έχει γράψει ο Νικόλας ο Καββαδίας πάρα πολλά σεταπ ,όπως και εγώ από τις δοκιμές που έχω κάνει στο κυνήγι και στο σκοπευτήριο .Αν ψάξεις θα δεις πάρα πολλά σεταπ με αυτές τις πυρίτιδες γραμμένες στο ιδιογομωση .Αυτές τις δοκιμές που έχω κάνει είναι στις Πυριτιδες PSB5 και PSB1 και γράφω τα αποτελέσματα δοκιμών αναλυτικά .https://www.idiogomosi.com/pages/idiogo ... iggia3.php Δες εδω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 31 Ιούλ 2024 23:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Στέφανος έγραψε: 31 Ιούλ 2024 22:08 ..
Το θέμα ήταν αν μπορείτε να γράψετε τις ονομαστικές γομώσεις για psb1 psb2 psb2+ psb5.
https://www.idiogomosi.com/pages/idiogo ... iggia3.php

- PSB1 31GR N9.5 - 09/01/2015 - https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... -5-666.php
- PSB2 34GR N6 - 14/01/2015 - https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... n6-685.php
- CSB5 28GR N9.5 - 02/01/2015 - https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... -5-608.php
- CSB6 24GR N9.5 - 29/12/2014 - https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... -5-598.php
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Έχετε αποφασίσει με τι σεταπ θα κάνετε έναρξη κυνηγιού αύριο ;
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Φωτοβολίδα με 27gr ή με 31gr και Άγιος ο Θεός :mrgreen:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εσύ κάτι ξέρεις . :o :mrgreen: Φουλ του πεντασταδιακου θα δουλέψει αύριο . :D
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Είναι και κάτι εργοστασιακά που τα κόβουμε και αλλάζουμε συγκεντρωτήρες και καινούργιους κάλυκες που γίνονται πεντασταδιακά γιατί ξέρουμε τους συγκεντρωτήρες στο σπίτι μας πώς συμπεριφέρονται και οτι τον ιδιο συγκεντρωτήρα τον βάζουνε και στα 33,5 γρ και στα 36γρ. και τον πατάνε φούλ και σπανε την κολώνα του και έπειτα βγαίνει σαν μπάφερ :) :D :D :D :D
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
Georgios_var@hotmail.com

Δημοσίευση από Georgios_var@hotmail.com »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 19 Αύγ 2024 11:36 Έχετε αποφασίσει με τι σεταπ θα κάνετε έναρξη κυνηγιού αύριο ;
688-Drago-1,55×31-sg19-56,5
Καλησπέρα.... σαν τα χιόνια :D Φωτιά το παραπάνω σεταπάκι....έκανα δουλίτσα σήμερα.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γιώργο καλή κυνηγετική χρόνια και πάντα επιτυχίες φίλε . :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 20 Αύγ 2024 14:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εγώ πάντα στην έναρξη έβαζα Α1 1,55 Χ 31 γραμ σκάγια με 2000 καψουλι συγκεντρωτηρα GIOVANNI πεντασταδιακο και ποτέ δεν είχα παράπονο εδώ και 50 χρόνια Γιώργο .
Georgios_var@hotmail.com

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 20 Αύγ 2024 14:02 Γιώργο καλή κυνηγετική χρόνια και πάντα επιτυχίες φίλε . :D
Να είσαι καλά κύριε Νίκο......πάντα ζεστές κάνες.
Georgios_var@hotmail.com

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 20 Αύγ 2024 14:05 Εγώ πάντα στην έναρξη έβαζα Α1 1,55 Χ 31 γραμ σκάγια με 2000 καψουλι συγκεντρωτηρα GIOVANNI πεντασταδιακο και ποτέ δεν είχα παράπονο εδώ και 50 χρόνια Γιώργο .
Εγώ αποφάσισα να πάρω πυρίτιδα χωρίς νιτρογλυκερίνη... :D Ευχαριστημένος είμαι μέχρι στιγμής.....στα δύσκολα θα δούμε....αν και κάτι φήμες λένε ότι η Drago είναι η D-20 της Nobel.....δεν ξέρω αν ισχύει.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν το γνωρίζω αυτό Γιώργο .Πάντως με ένα φίλο μου βρήκαμε κάνα δυο κιλά και την μοιράσαμε D20 σε ένα μικρομάγαζο στην επαρχία ,και θα την δουλέψω από εδώ και πέρα και αυτή .Στις δοκιμές που έκανα στο σκοπευτήριο μου φάνηκε καλή πυρίτιδα ,αλλά άλλο το σκοπευτήριο και ο πίνακας δοκιμών και άλλο το κυνήγι .
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 20 Αύγ 2024 14:05 Εγώ πάντα στην έναρξη έβαζα Α1 1,55 Χ 31 γραμ σκάγια με 2000 καψουλι συγκεντρωτηρα GIOVANNI πεντασταδιακο και ποτέ δεν είχα παράπονο εδώ και 50 χρόνια Γιώργο .
Οπως εγραψα και πιό πάνω ηρθανε στην κατοχη μου αρκετα φυσίγγια απο βιομηχανίες που μου τα δώσανε φιλοι για διαφορους λόγους. Χθες ανοιξα φυσίγγι γνωστης βιομηχανιας 31 γρ. ειχε Α1Χ 1,60 με καψούλι 2000. Αλλάζω κάλυκα και αν το καψύλι φαίνεται οξυδωμένο το αλλάζω με 688 όπως και τον συγκεντρωτήρα χρησιμοποιόντας τον GT21 της Νομβελ και κλεινω πεντασταδιακά. :) :) Ενας φίλος Ιδιογομωτης εδώ και πολλά χρονια μου ειπε να το έκανα και με 1,65. Η Α1 συγχωρεί και κάποια λάθη , βεβαια αυτός τα ρίχνει με Peracci .
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
Απάντηση