ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Εχουμε μπερδεψει τα επιχαλκωμενα με τα χαλκινα σκαγια .Εγω μιλαω για τα χαλκινα σκαγια οτι υπαρχουν στο εμποριο και οπως εγραψα και ποιο πανω ειναι πανακριβα .Εγω μιλαω για αυτα . 8-) Αυτο ειναι το φυσιγγιο που διαφημιζουν με τα χαλκινα σκαγια . 8-) Το Supercopp με σκάγια χακλού είναι φτιαγμένο για να αποδίδει σαν ένα μολύβινο φυσίγγι μεγάλης κλάσης. Χάρις στην τεχνογνωσία και το ειδικό κράμα χαλκού, επιτυγχάνονται συγκέντρωσεις 90% στα 30 μέτρα (με Μ) και σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη διάτρησή τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν. Εκεί που τα ατσάλινα σταματούν αρχίζει το Supercopp…

ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ. ΣΧΟΛΙΟ .Στα 30 μετρα λεει η διαφημιση οτι κανει συγκεντρωση 90/100 η τουφεκια .Δηλαδη πρεπει να ειναι χαλκινα τα σκαγια λεω εγω ? Με τα μολυβδινα δεν μπορουμε να εχουμε αυτη την συγκεντρωση στα 30 μετρα ? Αυτη την συγκεντρωση την κανω εγω στα 70 μετρα . 8-)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Συνδιασμος πεντασταδιακου σεταπ και καλης σκοπευσης στο σκοπευτηριο κανει θαυματα . :o 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πριν λιγο τελειωσα 5 φυσιγγια με PSB1 οκταβολα για το κυνηγι αγριοχοιρου ,τα οποια με πρωτη ευκαιρια θα τα δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις .
NicM1

Δημοσίευση από NicM1 »

Ενδιαφέρον.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το θέμα είναι ότι η δοκιμή Νικόλα είναι πολύ δύσκολη γιατί στα σκοπευτήρια απαγορεύονται τέτοιες δοκιμές .Θα δω πως θα γίνει .
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατι τρέχεις με τοση ζεστη να δοκιμάσεις κατι που εσυ δεν το χρειάζεσαι, εκτος και αν θέλεις τα 8βολα για να αποτελειώνεις τα Αγριογουρουνα θύματα τροχαίου :?: :) :)
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τα χρειαζομαι γιατι μου εχουν ληστεψει το κτημα τα ατιμα . 8-) Δεν εχουν αφησει ουτε τις ριζες απο τις ελιες .Εκανα το λαθος προπερσι και εβαλα 1 στρεμα με πατατες ,και κρεμυδια και καλοεμαθαν και αφου εσκαψαν και εφαγαν οτι ειχε μεινει και απο τα λαχανικα ,τωρα μου σκαβουν στις ριζες στις ελιες . :x Καθησε να αρχισει το κυνηγι ,και θα δεις τι εχει να γινει . :x :D :D :D
NicM1

Δημοσίευση από NicM1 »

Να υποθέσω 32γρ τα 8βολα ;
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα τα 8βολα 11/0 ειναι λιγοτερα απο 32 γραμ βαρος .Ειναι 30,70 περιπου . 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αγαπητοι φιλοι σημερα το πρωι δοκιμαστηκε απο ενα φιλο μου στο σκοπευτηριο [δεν πηγα εγω λογω ζεστης ]ενα φυσιγγιο που εστησα με την πυριτιδα PSB5 πεντασταδιακο σε πολυ λιγα γραμ σκαγια και βγηκε πολυ καλο για οσους θελουν να κυνηγουν με πολυ λιγα γραμ σκαγια .Δηλαδη αντι να εχουμε ενα οπλο π.χ. CAL 20 η CAL 16 ,μπορουμε και με το CAL 12 οπλο μας να εχουμε τα ιδια αποτελεσματα .Το σεταπ ηταν με καλυκα NOBEL SPORT T2 καψουλι 686 και πυριτιδα 1,20 χ 24 γραμ σκαγια νουμερο 9 .Συγκεντρωτηρα εβαλα τον ZERO 25 με χαρτακι 2 χιλιοστα μεσα και το κλεισιμο ηταν αστερι 6* .Θα μου πει κανεις οτι αυτο ειναι αντισυμβατο ,αλλα για αυτο κανω συνεχεια δοκιμες ωστε να προσαρμοσουμε και τα λιγα γραμ σκαγια στο οπλο μας .Οι παλαιοι κυνηγοι ,για να μαθαινουν οι νεωτεροι αυτα τα φυσιγγια τα ελεγαν μισοριξιες .Τωρα κανω προσπαθεια να προσαρμοζω τις συγχρονες πυριτιδες στην παλαια τεχνη της μισοριξιας .Στις μισοριξιες εκοβαν και τους καλυκες στα 50 χιλιοστα οι παλαιοι ιδιογομωτες .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 22 Ιούλ 2024 11:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pericles

Η ανάρτηση κάπως φωτογραφίζει εμένα :) :) :) Και λέω είναι πιό λογικό να ρίχνω ένα υπερελαφρη φυσίγγιο που μπορώ να το ρίξω με μικρότερο διαμέτρημα να το ρίχνω με το μεγαλύτερο δημοφηλές διαμέτρημα 12 ή να ρίξω ενα κανονικό φυσίγγιο ας πούμε 28 γρ. με ένα μικρότερο διαμέτρημα 20 Cal ?
H PSB5 ειναι κυνηγετική πυρίτιδα κατασκευασμένη για 28γρ. γομώσεις. Στα 21γρ. θα μπορούσε να δοκιμαστεί η CSB6 που κατασκευάστηκε για χαμηλές γομώσεις 24γρ. και την βρίσκουμε στην αγορά της Κύπρου.
Καλοδεχούμενη η προσπάθεια γιατι οπως πάμε με οτι πυρίτιδα βρίσκουμε θα πρέπει να κάνουμε συνταγές για περισσοτερα η λιγότερα γραμμάρια γόμωσης. Ετσι και εγώ μελετώ το στήσημο με Α0 σε 28γρ. :) :) :) Αφορμή μου εδωσε χθές η Ζυγαριά του μακαρισμένου πατέρα μου που ηταν σε άλλα χερια και απο χθές ηρθε κοντά μου και μεσα στο ξυλινο κουτί ειχε γραμμένες συνταγες με την LOVEX η οποία ειναι ιδια με SOKOL και την ειχε 31-32- 28-29γρ εγραφε δε για καλοκαίρι και χειμώνα. :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τα διαφορα εργοστασια μας δινουν ενα μπουσουλα σε βαρος πυριτιδας σκαγιων ,αλλα εμεις αυτον τον μπουσουλα μπορουμε σαν ιδιογομωτες που ειμαστε να τον φερουμε στα μετρα μας και στα οπλα μας με διαφορους τροπους .Παλαιοτερα στα ετοιμα φυσιγγια οι μικροβιοτεχνιες κατασκευης φυσιγγιων εγραφαν απεξω στα κουτια,, καλοκαιρινο,, ,η ,,χειμερινο ,,αναλογα την εποχη που θελαμε να κυνηγησουμε .Σημερα τα φυσιγγια απο τις μεγαλες εταιρειες κατασκευης δεν γραφουν τιποτα παρα σου δινουν ενα σεταπ για ολες τις εποχες και για ολα τα οπλα [καραμπινες δικανα μονοκανα].Αυτο που δεν συμφαιρει τις εταιρειες να κατασκευασουν μπορουμε εμεις με την ιδιογομωση αρκει να ειναι ΑΣΦΑΛΗ .Παλαιοτερα ειχαν γραψει μερικοι φιλοι για τα φυσιγγια με τα πολυ λιγα βαρη σκαγιων [μισοριξιες],και απο εκει ξεκινησα τις δοκιμες μου για να εχοπυμε ενα αξιοπρεπη φυσιγγιο στα τοσα λιγα γραμ σκαγια .Ολα ειναι στα βαρη αναλογιας πυριτιδας σκαγιων μαθηματικη εξισωση ,αλλα και συνδιασμος του αναλογου καψουλιου σε αυτα τα χαμηλα βαρη γομωσεων .Αυτο που πετυχα ειναι η τουφεκια μας να ειναι αριστη .Τωρα που για τον ενα η τον αλλο λογο δεν υπαρχουν πυριτιδες στο εμποριο παρα μονο δυο τρεις ολες και ολες πρεπει να προσαρμοστουμε στις νεες συνθηκες και να ψαξουμε νεους τροπους ιδιογομωσης ,και αυτο κανω .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κουιζ.Την αναλογια 1/20 την γνωριζει κανεις ιδιογομωτης ? :o
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Κλασματικός συντελεστής πυρίτιδας

https://www.idiogomosi.com/pages/posts/ ... as-200.php
Στέφανος

Δημοσίευση από Στέφανος »

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2024 19:20 Κλασματικός συντελεστής πυρίτιδας

Επειδή αυτές έχουν τελειώσει στην αγορά, μήπως είναι εύκαιρο να γράψετε για τις psb 1 έως 6 τις ενδεικτικές γομώσεις;
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μαρτυριαρη .Το κουιζ δεν ήταν για εσένα . :D
Άβαταρ μέλους
pericles

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2024 23:48

Μαρτυριαρη .Το κουιζ δεν ήταν για εσένα . :D
Για μένα πρέπει να τό εβαλε που το ξέχασα και δεν ελαβα υπόψην στην συνταγή με την γομολάστιχα και έφαγα Κλώτσο επειδή έριξε και τα δυο φυσίγγια το σουπερποζέ :) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το κουιζ το εβαλα για να δω ποσοι φιλοι ιδιογομωτες γνωριζουν μερικα βασικα πραγματα πανω στην ιδιογομωση και αν εχουν διαβασει αυτα που εχει γραψει εδω μαζι με τοσα αλλα ο Νικολας ο Καββαδιας . ;) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στέφανος έγραψε: 21 Ιούλ 2024 22:33

Επειδή αυτές έχουν τελειώσει στην αγορά, μήπως είναι εύκαιρο να γράψετε για τις psb 1 έως 6 τις ενδεικτικές γομώσεις;
Στεφανε εδω και πολυ καιρο κανω δοκιμες σε σεταπ με την PSB1 και PSB5 και εχω γραψει παρα πολλα σεταπ εδω .Αλλωστε και ο Νικολας ο Καββαδιας μεσα στο ιδιογομωση εχει βαλει παρα πολλα σεταπ αν ψαξεις στα ,,πεντασταδιακα ,,με αυτες τις πυριτιδες .Μονο εγω εχω γραψει τουλαχιστον 20 σεταπ μετα απο δοκιμες που εχω κανει ολο αυτο τον καιρο .Αν θελεις γραψε τι θηραματα κυνηγας ,και με τι οπλο γιατι ολα αυτα ειναι λεπτομερειες ωστε να εχουμε το σωστο φυσιγγιο στο καθε θηραμα με το οπλο μας . 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

https://www.idiogomosi.com/pages/idiogo ... iggia3.php Διαβασε εδω Στεφανε ,και αν χρειαστεις και αλλα εχουμε απο τις δοκιμες που κανω και με την PSB5 .
Απάντηση