ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
εχω πυριτηδες S4, SIPE,MB32,F2X32 , PSP1,KRANOYLAR , CM3, ταπες ντιανα 10μμ, 16, μμ, 20,μμ , μαλινες απο κετσε 18μμ, μαλινες 18, FS ταπες 12μμ,16μμ , και κουβερ πλαστικα ασπρα , και πρασινα , και οβερ παουερ χαρτινα
-
Με αυτά τα υλικά Νικόλα που έχεις κάνεις παπάδες Ένα πολύ καλό σεταπ είναι PSB1 2000 καψουλι σε 65 αρη κάλυκα κομμένο 1,50 χ 28 γραμ σκάγια .Πάνω στην πυρίτιδα βάζεις εμφρακτηρα από φουστιτσα του Θώδη αφού την κόψεις μετά βάζεις τον κετσε και από πάνω το ποτηράκι από την μισοταπα GUALANDI και μέσα τα σκάγια και κλείσιμο χαρτάκι και ρελι .Δοκίμασε το γιατί είναι πολύ καλό . ΜΒ 32 2000 καψουλι κάλυκας κομμένος στα 65 1,60 χ29 γραμ σκάγια με μισοταπα GUALANDI και κλείσιμο χαρτάκι και ρελι .Τώρα είμαι στο χωριό και δεν έχω υπολογιστή και δεν μπορώ να γράψω περισσότερα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
σε ευχαριστω Νικολα
-
σημερα δοκιμασα 2 χαρτινα σεταπ , στο στοχο πολυ καλα , αλλα πισω με την τουφεκια φουσκωνε το μεταλο , ενδηξη οτι ανεβαζει πιεσης , ηταν το ενα με κρανουλαρ καλυκα 65αρι χαρτινο 616 καψουλι 1,45 χ 30 κουβερ πρασινο και μαλινη ρελι με χαρτακι , το δευτερο ηταν με S4 καλυκα χαρτινο 65αρι καψουλι cx 2000 με 1,45 χ31 , με κουβερ πρασινο , και ταπα SFS με χαρτακι ρελι , το πρωτο που το εριξα και με πλαστικο καλυκα και συγκερωτηρα , δεν ειχε ο καλυκας μετα την τουφεκια καμια παραμορφωση , ενω το ιδιο με ταπα και χαρτινο ειχε, τι λετε να τα αποριψω τα χαρτινα , η να χαμηλωσω , και αλλο την πυριτηδα και τα σκαγια
-
Νικολα καλημερα .Μηπως το ειχες πατησει πολυ στο ρελιασμα ? Δοκιμασε το ιδιο σεταπ παλι, αλλα μη το πατησεις στο ρελιασμα πολυ .1/ Αυτα τα παραδοσιακα υλικα εμφραξης [ταπες] δεν θελουν πολυ πατημα .2 / Βγαλε τον πρασινο εμφρακτηρα και βαλε για να καλυψεις το υψος φελουδακι ,και δεν θα σου το κανει αυτο . Ο χαρτινος καλυκας ειναι ποιο χονδρος απο τον πλαστικο ,για αυτο στον πλαστικο δεν σου το εκανε ,γιατι εχει περισοτερη διαφυγη αεριων απο τον χαρτινο αρα πεφτουν και οι πιεσεις .Οπως εγραψες ειναι θεμα καθαρα πιεσεων .
-
οκ σε ευχαριστω
-
εαν γεμισω χαρτινο , και βαλω αντι ταπα μαλινη συγκερωτηρα θα εχω επιτυχια , γιατι δεν το εχω κανει ποτε , στο χαρτινο βαζω μονο ταπα , η ντιανα , η μαλινη , η εαν το κανω αστερι θα ειναι ποιο καλα
-
Σαν σεταπ αναλογια πυριτιδας σκαγιων δεν δικαιολογει το φουσκωμα αφου ειναι νορμαλ σεταπ .Ξεκινα πριν κανεις οτιδηποτε αλλο και βαλε φελουδακι 6 χιλιοστα με τα ιδια υλικα και μη το πατησεις πολυ στο ρελιασμα και δες το πρωτα .Δεν θα σου κανει αυτο το φουσκωμα .Δεν υπαρχει προβλημα να βαλεις συγκεντρωτηρα ,και θα σου βγαλει καλη τουφεκια ,αλλα με τον παραδοσιακο τροπο ειναι διαφορετικα .
-
εαν γεμισω και σε χαρτινο 65αρι , οπως γεμιζω στον πλαστικο με s4 1,40 Χ 30 ΣΥΓΚΕΡΩΤΗΡΑ ΓΟΥΑΛΑΝΤΙ 22 ρελι με χαρτακι στα 60 θα ειναι το ιδιο καλο, το θελω για περδικα , αλλα οι περδικες ειναι πολυ λιγες και δεν σηκωνουν πειραματισμους
-
Σαν αναλογια πυριτιδας σκαγιων και τροπου κλεισιματος ειναι πολυ καλο γιατι το εχω δοκιμασει πολλες φορες στο κυνηγι .Εγω του βαζω μεσα συγκεντρωτηρα GIOVANNI 22 που κανει ακομα καλυτερες συγκεντρωσεις .Τωρα στο κυνηγι περδικας παιζουν ρολο πολλοι αλλοι παραγοντες .Εγω αυτο το σεταπ το εριχνα στις τσιχλες ,και στα ορτυκια σαν δευτερο φυσιγγιο σε χαρτινο καλυκα αλλα και σε πλαστικο .Πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα να το ριξεις και στις περδικες .
- pericles
Νίκο τι νούμερο σκάγια βάζεις για την ΠέρδικαΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑31 Οκτ 2024 11:26 εαν γεμισω και σε χαρτινο 65αρι , οπως γεμιζω στον πλαστικο με s4 1,40 Χ 30 ΣΥΓΚΕΡΩΤΗΡΑ ΓΟΥΑΛΑΝΤΙ 22 ρελι με χαρτακι στα 60 θα ειναι το ιδιο καλο, το θελω για περδικα , αλλα οι περδικες ειναι πολυ λιγες και δεν σηκωνουν πειραματισμους
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Μονοβολα και δραμια .
-
Περικλη 7αρι στην δεξια , και 6αρι στην αριστερη , αλλα της περισοτερες με 7αρι της περνω , γιατι σπανια ριχνω δευτερη , και εαν ριξω θα αστοχισω με την δευτερη , γιατι εαν παρω την πρωτη περδικα , μετα στην δευτερη δεν σημαδευω καλα γιατι δεν συγκερωνουμε , και το μυαλο μου ειναι που επεσε η πρωτη περδικαpericles έγραψε: ↑01 Νοέμ 2024 07:26Νίκο τι νούμερο σκάγια βάζεις για την ΠέρδικαΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑31 Οκτ 2024 11:26 εαν γεμισω και σε χαρτινο 65αρι , οπως γεμιζω στον πλαστικο με s4 1,40 Χ 30 ΣΥΓΚΕΡΩΤΗΡΑ ΓΟΥΑΛΑΝΤΙ 22 ρελι με χαρτακι στα 60 θα ειναι το ιδιο καλο, το θελω για περδικα , αλλα οι περδικες ειναι πολυ λιγες και δεν σηκωνουν πειραματισμους
-
Και εγω με νουμερο 7 τις κυνηγουσα παντα στην δεξια ,και 6 στην αριστερη .
-
Σημερα στο σκοπευτηριο πηγα για δοκιμες με δυο σεταπ που εφτιαξα με την PSB5 στα 28 γραμ και με συγκεντρωτηρα LB6 .Αυτο που ειδα ηταν οτι και τα δυο αυτα διαφορετικα στησιματα ειχαν τα ιδια αριστα αποτελεσματα στα 35 μετρα με 3* τσοκ .Συμπερασμα ειναι οτι επειδη ειναι πολυ συγκεντρωτικα στησιματα θελουν πολυ καλη σκοπευση .
-
Αλλη μια δοκιμη εγινε χθες αγαπητοι φιλοι με πυριτιδα PSB5 στα 28 γραμ σκαγια και με συγκεντρωτηρα LB6 και κλεισιμο αστερι με σκαγια νουμερο 9 πεντασταδιακο .Ηταν τελειο σε συγκεντρωση στα 35 μετρα εβγαλε διαμετρο τουφεκιας 65 εκατοστα με πολυ καλη κατανομη .Η δοκιμη εγινε παλι με οπλο BERETTA 682 GOLD SPORTING με αυλο 18,4 και 3* .Μεσα στον LB6 για αμορτισερ εβαλα αλλο υλικο αφου δεν υπαρχουν πια φελουδακια και AZ-BZ μισοταπα CAL 20 .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 04 Νοέμ 2024 11:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Η επομενη δοκιμη εγινε με την πυριτιδα PSB1 με LB6 στα 33 γραμ σκαγια νουμερο 6 πεντασταδιακο με το ιδιο στησιμο και με το ιδιο οπλο δοκιμης .Και αυτο το στησιμο εβγαλε αριστη φασσοτουφεκια στα 40 μετρα .
-
Κυριοι διαβαζω διαφορα σε φορουμ και φβ σεαλλες ομαδες για την αποδοση των ετοιμων φυσιγγιων , και βλεπω οτι γινετε χαμος ποτε ειναι σουπερ , και ποτε μαπα το καρπουζι , αλλος λεει καλα λογια για το Χ φυσιγγι , και αλλος το βριζει , ενας χαμος , και απο οτι καταλαβα δεν φταινε παντα τα διαφορετικα οπλα , ουτε ο καιρος , ουτε η σκοπευση , γιατι ακουω η καλα λογια απο πολλους που εχουν διαφορετικα οπλα , η κακα λογια , ενας χαμος , τελικα το ετοιμο φυσιγγι ειναι ενας τζογος , εαν σου κατσει η συγκεκριμενη παρτιδα της ταδε μαρκας , δεν ξερεις μετα εαν παρεις την ιδια μαρκα εαν σου ξανα βγει καλη η παρτιδα , ενας λογος που εμεις οι ιδιογωμοτες ειμαστε προνομιουχοι στο θεμα σταθερο φυσιγγιο για τα οπλα μας , και δεν χρειαζωντε πολλες δοκιμες με στοχους και πολλα τετοια , εγω δεν κανω ποτε δοκιμες , μου λεν ενα σεταπ απο εμπιστα ατομα (Νικολα Αγγελοπουλο , Νικολα Καββαδια κλπ ) και τα δοκιμαζω κατευθιαν στο θηραμα , και βλεπω πολλους που κανουν δοκιμες με φυσιγγια ετοιμα εμποριου , και λεω εγω τωρα ειναι δωρο αδωρον να κανουν δοκιμες , γιατι καποια στιγμη θα τα αλαξουν , και θε θελουν παλι δοκιμες , και μια ζωη θα ειναι στης δοκιμες , γιατι εαν το καλο σκεφτης καθε ενα κουτι που περνουν , πρεπει τα 5 φυσιγγια απο τα 25 να τα δοκιμαζουν σε στοχο , και παλι δεν θα ειναι απολυτοι σιγουροι , γιατι ολα τα φυσιγγια γεμιζωντε στο περιπου με ογκομετρικα , που ποτε θα ειναι η πυριτηδα 1,65 1,67 , 1, 60 , 1,70 και τα σκαγια πχ 7αρια μπορει στην πραγματικοτητα να ειναι ακομα και 9αρια 32 γραμμαρια 31,5 , 32,5 κλπ
-
και το χειροτερο ειναι οταν περνουν μεγαλη ποσοτητα φυσιγγιων , επειδη τα βρικαν φτηνα , και γιατι καποτε που τα δοκιμασαν ηταν πολυ καλα , και τους βγαινουν μαπα το καρπουζι και κλαινε τα λεφτα τους , η ψαχνουν απογνοσμενα σε ολα τα καταστηματα την ταδε μαρκα που καποτε την βρικαν καλη , την πκηρωνουν οσο οσο , και ειναι τελειος διαφορετικα με αυτα που ειχαν δοκιμασει καποτε
-
Νικολα ενα μεγαλο θεμα ειναι η ελλειψη πυριτιδων περα απο ολα τα αλλα προβληματα με την μαζικη παραγωγη ,και οι κατασκευαστες φυσιγγιων επειδη δεν βρισκουν και αυτοι υλικα ενα φυσιγγιο που το γεμιζαν π.χ. με SIPE τωρα βαζουν αλλη πυριτιδα μεσα π.χ. PSB1 χωρις να πουνε τιποτα στον πελατη ,με αποτελεσμα ενα φυσιγγιο που ηταν καλο με την ταδε πυριτιδα τωρα να εχει μια αλλη πυριτιδα μεσα και να ειναι μαπα .Ενα αλλο σοβαρο προβλημα ειναι οπως εγραψες η διαφορα σκαγιων μεσα στο φυσιγγιο .Απεξω το κουτι μπορει να γραφει νουμερο 7 και μεσα το φυσιγγιο να εχει στην καλυτερη περιπτωση νουμερο 8 .Ειμαστε πολυ τυχεροι εμεις που γεμιζουμε μονοι μας τα φυσιγγια μας γιατι εχουμε τον ελεγχο τι βαζουμε μεσα απο υλικα .Δεν υπαρχει σταθεροτητα στο βαρος των υλικων στα φυσιγγια του εμποριου .Εγω τις περισοτερες δοκιμες που κανω ειναι γιατι λογω ελλειψης υλικων ,και βυσματων τωρα προσπαθω να βρω εναλακτικους τροπους ,ωστε να εχουμε ενα αριστο φυσιγγιο στο κυνηγι μας .