ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΛΑΣΚΑΣ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - TERMS & ©ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΛΩΝ & ΦΥΣΙΓΓΙΩΝΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣΠΡΟΦΙΛΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗFEEDBACKΕ.Μ.Α. ΛΑΣΚΑΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1977 από Κρητηκιά μητέρα, όπου και έζησα τα πρώτα μου χρόνια στα νότια του νομού και αργότερα σε ηλικία 8 χρονών, μετακομίσαμε στην Κέρκυρα, την πατρίδα του πατέρα μου.

Ο παππούς μου, από την μεριά της μητέρας μου, ήταν κυνηγός και ψαράς! Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να βγώ μαζί του για κυνήγι, λόγο του προχωρημένου της ηλικίας του, όμως τον καμάρωνα διότι ήταν πραγματικός λεβέντης με όλη την σημασία της λέξεως, αφού από πολύ μικρός...είχα διαπιστώσει ότι έχριζε σεβασμό από όλους όσους τον γνώριζαν!

Από μικρός έβλεπα τον πατέρα μου που ήταν δεινός ψαροτουφεκάς και ανυπομονούσα να γίνω σαν και αυτόν, πράγμα βέβαια που δεν κατάφερα ποτέ, λόγο μειωμένης αναπνευστικής αντοχής κάτω των 4~5 μέτρων βάθους...έτσι αποφάσισα να κόψω οριστικά το ψαροντούφεκο...

Σε ηλικία 18 χρονών βρέθηκα στην Ιταλία για σπουδές, στο πανεπιστήμιο της Pisa και αργότερα με μεταγραφή στο αντίστοιχο της L'Aqula, όπου και άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με τους Η/Υ και με την εφαρμοσμένη μηχανική...αντικείμενα που είχαν άμεση σχέση με την δουλεία μου, για αρκετά χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2008, κυρίως για λόγους υγείας και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να επαναπατριστώ ώστε να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αφού δεν άντεχα άλλο να δουλεύω σταθερά από 10 έως και 14 ώρες την μέρα και κάποιες φορές ακόμα και την Κυριακή το απόγευμα... Έτσι ως Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, τις εκπλήρωσα κανονικά, αφού η τύχη θέλησε να με γλυτώσει από τον καταστροφικό σεισμό που έγινε στην πόλη της L'Aquila στις 6 Απριλίου 2009, ενώ ήμουν στρατιώτης στην Ρόδο!

Οι γνώσεις μου και τα πράγματα που κατάφερα να κάνω κατά την διαμονή μου στο εξωτερικό, ήταν τα ακόλουθα: 

 • Ιδιοκτήτης επιχείρησης Η/Υ στην Ιταλία από το 2004 έως το 2008
 • Δίπλωμα εμπορικών Ιταλικών CIC Avanzato C1
 • Πολυετή εμπειρία χειρισμού και τεχνικών θεμάτων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 • Οκταετή εμπειρία σε παρουσιάσεις προϊόντων και σε τεχνικές αναλύσεις
 • Οκταετή εμπειρία ως διαχειριστής σίτε στο ιντερνέτ
 • Πολυετή εμπειρία στο διαδίκτυο με πολυετή εμπειρία ως επαγγελματίας
 • Γνώσεις ψηφιακής φωτογραφίας και μοντάζ βίντεο ημι-επαγγελματικού επιπέδου
 • Κατασκευή πρωτoτύπου για το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Φλωρεντίας
 • Πατέντες ευρεσιτεχνίας (RM2002A000ΧΧΧ, RM2004A000ΧΧΧ, RM2004A000ΧΧΧ)
 • Συνεργασία με εργοστάσια που διέθεταν μηχανήματα CNC (φρέζες, τόρνους, laser)
 • Πολυετή εμπειρία στην δομή και τις δυνατότητες των εργοστασιακών μηχανημάτων
 • Περί τις 150 δημοσιεύσεις άρθρων και τεχνικών αναλύσεων για Η/Υ κατά την περίοδο 2001-08

Μετά τον στρατό, αποφάσισα να αποκτήσω το ECDL Core και κατάφερα να περάσω τα 6 από τα 7 μαθήματα, την ίδια μέρα, δίνοντας εξετάσεις σε δύο διαφορετικά εξεταστικά κέντρα. Αργότερα πήγα να δώσω εξετάσεις στο κεντρικό εξεταστικό κέντρο της πρωτεύουσας, όπου και απέκτησα τα ακόλουθα αναγνωρισμένα διπλώματα-πιστοποιήσεις από την ΕΕ:

 • KeyCERT IT Specialist Τεχνικός Η/Υ
 • KeyCERT IT Specialist Τεχνικός Δικτύων

Επίσης από το 2009 έως και το 2011, συνεργάστηκα με τις Ιταλικές εταιρείες PDA, SIARM και GAEP, ενώ μετά το καλοκαίρι του 2011, άρχισα να συνεργάζομαι περιστασιακά και με άλλες εταιρείες.

 

Κυνήγι

Η πρώτη μου επαφή με το κυνήγι, ως απλός θεατής, ήταν στο γυμνάσιο...αφού μέχρι να καταφέρω να τουφεκίσω, χρειάστηκε να περιμένω αρκετά χρόνια... Το πρώτο όπλο που απέκτησα, ήταν ενα μεταχειρισμένο Α390 προς 180.000 Δρχ., από εκεί και πέρα, αν και τα πράγματα κυλούσαν με αρκετά αργούς ρυθμούς, μετά τον επαναπατρισμό μου στην Ελλάδα, άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με το κυνήγι και τα κυνηγετικά όπλα, ενώ από το καλοκαίρι του 2009, άρχισα να ασχολούμαι και με την ιδιογόμωση!

Αν και προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα μπορούσα να καυχηθώ για τις κυνηγετικές μου επιδόσεις, σε σχέση με αρκετούς συνάδελφους, ως προς τις καρπώσεις και το σημάδι, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι από την αρχή που ξεκίνησα την κυνηγετική μου δραστηριότητα, επέλεξα να είμαι όσο το δυνατόν πιο σωστός γίνεται!

Επέλεξα λοιπόν ευθείς εξ' αρχής τον δρόμο της διόφθαλμης σκόπευσης και προσπάθησα πάρα πολύ, ώστε να την καθιερώσω ως κυνηγετικό ένστικτο, μέχρι που τα κατάφερα...μετά άρχισα να προσπαθώ να φέρω το όπλο στα μέτρα μου.

Τέλος όσο αναφορά τα θηράματα, εκτός του κυνηγετικού κώδικα, προσπαθώ να σέβομαι επίσης τους άγραφους κανόνες, που έχουν σχέση με τον τρόπο θήρευσης των θηραμάτων και την σωστή συμπεριφορά του κυνηγού προς το περιβάλλον...

 

Ιδιογόμωση

Αν και το είχα ήδη στο μυαλό μου από πιο πριν, άρχισα να ασχολούμαι με το κεφάλαιο της ιδιογόμωσης, μόλις από το καλοκαίρι του 2009...αφού είχα υπολογίσει ότι με συνέφερε ως κόστος/απόδοση και ως κόστος/ποιότητα. Ανέκαθεν όμως, μου άρεσε ως χόμπι και ως ασχολία, αλλά δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με κάτι τέτοιο, οπότε αφού επιτέλους βρήκα την ευκαιρία, είπα να κάνω την αρχή!

Η αρχή έγινε στο Ελληνικό forum e-atermis.gr, όπου συγκεκριμένα παιδιά, με είχαν προειδοποιήσει, ότι δεν θα ήταν και τόσο εύκολο όσο αρχικά υπολόγιζα ή ενδεχομένως να με βόλευε σε τέτοιο βαθμό από άποψη κόστους/απόδοσης...όμως επειδή είχα κάνει κάποιους επιπλέον υπολογισμούς, αποφάσισα να προχωρήσω... 

Άρχισα λοιπόν ρωτώντας και ακούγοντας τις συμβουλές συναδέλφων, μέχρι που έφτασα σε ένα Α σημείο...εκεί λοιπόν αποφάσισα ότι χρειαζόμουν περισσότερες γνώσεις και μάλιστα τις ήθελα επιτόπου και δωρεάν! Έτσι αποφάσισα να παρακολουθώ όσα Ιταλικά site και forum μπορούσα και επίσης άρχισα να αναζητώ συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένες γνώσεις, που τελικά κατάφερα να αποκτήσω σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που ενδεχομένως από αρκετούς συναδέλφους...να θεωρείται τουλάχιστον απίθανο...αν όχι αδύνατο!
 
Και ακριβώς επειδή σε αυτήν την πορεία τα δύο τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι τίποτα δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται και επειδή είμαι της άποψης ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία πλην ίσως μεμονωμένων εξαιρέσεων, εκτιμώ αρκετά συνοπτικά ότι στα αρνητικά πρέπει να υπογραμμίσω ότι εν μέσω αντιπαραθέσεων, έχασα κάποιους φίλους και ενδεχομένως να δημιούργησα κάποιους εχθρούς, όμως στα θετικά πράγματα πρέπει να τονίσω ότι κατάφερα να κερδίσω τον σεβασμό αρκετών συναδέλφων, να δημιουργήσω νέες φιλίες και να συνεργαστώ με τον κύριο Giancarlo ως beta tester.
 
 
www.idiogomosi.com
 
Το παρόν site μου κόστισε μόλις 16€ ως domain name και δουλεύει μέσο προπληρωμένου server, με δωρεάν open source software, που τροποποίησα ο ίδιος. Η δημιουργία του δεν αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος, αλλά στην συγκέντρωση και στην ταξινόμηση δωρεάν πληροφοριών που έχω συλλέξει εδώ και δύο χρόνια με πάρα πολύ κόπο, ιδιαίτερη επιμονή και αρκετό μεράκι, σε ένα site χωρίς γραφικά, με απλό και λιτό στυλ. Ελπίζω λοιπόν να μην χρειαστεί να τοποθετήσω διαφημίσεις, για να μπορέσω να καλύψω τα μελλοντικά έξοδα bandwith του server...
 
Έχοντας λοιπόν ήδη υπ' όψιν όλα τα παραπάνω και επειδή όπως λέει ο σοφός λαός μας, ουδέν κακό αμιγές καλού, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μέσω του εν λόγο site, ένα μεγάλο μέρος των γνώσεών μου και αρκετές από τις εμπειρίες μου, εντελώς αφιλοκερδώς!

 

Νικόλαος Καββαδίας

 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΕΚ 147Α Ν.2168/1993 & ΦΕΚ 242Α Ν.3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2020 - All rights reserved