ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΛΑΣΚΑΣ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - TERMS & ©ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΛΩΝ & ΦΥΣΙΓΓΙΩΝΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣΠΡΟΦΙΛΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗFEEDBACKΕ.Μ.Α. ΛΑΣΚΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Η ιδιογόμωση εκτός του ότι είναι μια ευχάριστη ασχολία, είναι επίσης και μια μικρή επιστήμη!

Η ασχολία μας λοιπόν με την ιδιογόμωση, μπορεί να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης και απόλαυσης, αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι κάνουμε και για ποιόν ακριβώς λόγο το κάνουμε, ώστε να μην ρισκάρουμε να δημιουργήσουμε ποτέ, επικίνδυνα φυσίγγια για το όπλο μας ή για εμάς τους ίδιους!

Ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο, δεν θα πρέπει να γεμίσουμε φυσίγγια, όταν:

 • έχουμε πονοκέφαλο, ζαλιζόμαστε, δεν έχουμε καλή διάθεση, έχουμε νεύρα, νυστάζουμε ή βιαζόμαστε
 • έχουμε πιει αλκοόλ ή έστω ακόμη και μια μπύρα, αφού ο κίνδυνος λάθους παραμονεύει
 • δεν γνωρίζουμε σε βάθος όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε
 • ο συγκεντρωτήρας δεν είναι ο σωστός αλλά διαφορετικός από αυτόν που χρειαζόμαστε
 • φτάνουν στα χέρια μας παλαιά υλικά ή που ενδεχομένως δεν φυλάχτηκαν με σωστό τρόπο και σε σωστό μέρος
 • μας συμβουλεύουν άτομα που δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και μας λένε άλλα αντί άλλων
 • μας συμβουλεύουν παλαιοί ιδιογομωτές που χρησιμοποιούσαν υλικά περασμένων εποχών
 • δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία ακριβείας ή ασφάλειας που χρειάζεται ο σύγχρονος ιδιογομωτής

Επίσης ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο, δεν θα πρέπει να προβούμε σε μία από τις παρακάτω ενέργειες:

 • να κόψουμε τους κάλυκες Cal.12, σε χαμηλότερο ύψος από τα 65 χιλιοστά
 • να ρελιάσουμε εκτός προδιαγραφών ασφαλείας
 • να λιώσουμε τις πτυχές ή το κέντρο από το αστεράκι με πυρωμένο σίδερο ή με κολλητήρι
 • να στάξουμε έστω και μία μικρή σταγόνα κόλλας πάνω στο αστεράκι ή στο ρέλι
 • να βάλουμε έστω και λίγο ζελοτέηπ στο αστεράκι ή στο ρέλι ή στον συγκεντρωτήρα
 • να ρίξουμε φυσίγγια άλλου ιδιογωμοτή, εκτός και αν του έχουμε 100% απόλυτη εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι γεμίζει πάντα σωστά και ασφαλή φυσίγγια

Τέλος, ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο, δεν θα πρέπει να παίξουμε με τις πυρίτιδες ή να διανοηθούμε να τις ανακατέψουμε!!!

Καλύτερα λοιπόν να μην προσπαθήσουμε ποτέ να γεμίσουμε εκείνα τα φυσίγγια όπου ενδεχομένως να καταβάλλουν το θήραμα στα 60-70-80-90-100 μέτρα, παρά να ρισκάρουμε, ώστε να μπορούμε έτσι να απολαύσουμε με ασφάλεια την μαγεία της ιδιογόμωσης για πάρα πολλά χρόνια κατά τις κυνηγετικές μας εξορμήσεις και προπαντός με απόλυτη ασφάλεια!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει πάντα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να εφαρμόζουμε στο ακέραιο, όλους τους παραπάνω κανόνες ασφαλείας!

 

Κανόνες υγιεινής

Βασικοί κανόνες υγιεινής, είναι να αποφεύγουμε να αναπνέουμε τις μυρωδιές και τις αναθυμιάσεις των υλικών ιδιογόμωσης, όπως και την άμεση επαφή των υλικών με το δέρμα. Φοράμε πάντα τα προστατευτικά γυαλιά και λαμβάνουμε όλες τις δυνατές προφυλάξεις!


Φύλαξη υλικών

Βασικός κανόνας για την σωστή φύλαξη των υλικών, είναι να ακολουθούμε κατά γράμμα όλες τις οδηγίες του κατασκευαστή, όπως ακριβώς αναγράφονται επάνω στις αυθεντικές συσκευασίες ή στα φυλλάδια συνοδείας. Με απλά λόγια και εντελώς επιγραμματικά, θα πρέπει να φυλάγουμε τα υλικά μακριά από τα παιδία ή τρίτους, σε κάποιο απόλυτα στεγανό μέρος, χωρίς υγρασία και προπαντός μακριά από οποιανδήποτε πηγή θερμότητας ή ψύχους!


C.I.P.

CIP είναι οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας, άρα θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι τα φυσίγγια που θα γεμίσουμε θα πρέπει να είναι εντός αυτών των προδιαγραφών και να μπορούν να ριχτούν από το αντίστοιχο όπλο, που με την σειρά του θα φέρει τις ανάλογες σφραγίδες CIP.

 

Βλητικός έλεγχος

Ο βλητικός έλεγχος των φυσιγγίων ιδιογόμωσης, μπορεί να γίνει επί πληρωμή, σε οποιονδήποτε πιστοποιημένο βλητικό σταθμό.

 

Σημείωση: Εκτός από όλους τους παραπάνω κανόνες, οφείλουμε επίσης να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, ώστε να αποφεύγουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο παράλειψης ή πιθανότητα λάθους!ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΕΚ 147Α Ν.2168/1993 & ΦΕΚ 242Α Ν.3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2020 - All rights reserved