ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣΛΑΣΚΑΣ

ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Αναλυτικός οδηγός μη συμβατικής ιδιογόμωσης εξαιρετικά ανωτέρου επιπέδου!

Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2015

ΤΑ ΝΕΑ SETUP ΤΩΝ 68.50 @ 57.00 & 74.50 @ 63.00 ΧΙΛΙΟΣΤΑ

Δεδομένου ότι δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιοι αναμεταξύ τους όλοι οι κάλυκες που προορίζονται για το αστεροειδές κλείσιμο, ως προς το συνολικό τους ύψος και εντός της ίδιας παρτίδας ή σε διαφορετικές παρτίδες παραγωγής, θα πρέπει να θεωρείται ως μεταβαλλόμενο το συνολικό τους ύψος και να οριστεί ο σχετικός βαθμός της διαφοροποίησής τους, σύμφωνα με τα στάνταρ των προδιαγραφών όπου θέτει η κάθε μεμονωμένη εταιρεία και σύμφωνα με όλους εκείνους τους πιθανούς λόγους εμπορικότητας και κοστολόγησής τους!

Συνήθως, το πρακτικό αποτέλεσμα μας φέρνει εμπρός σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα και μην έχοντας εναλλακτικές λύσεις, δεν μας μένει παρά να θέσουμε και να ορίσουμε εμείς εκείνα τα νέα στάνταρ, όσο καλύτερα γίνεται και παράλληλα να προβούμε σε όλες εκείνες τις σχετικές παραμετροποιήσεις, όσο περισσότερο μπορούμε, χρησιμοποιώντας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι τώρα γνωστά σε εμάς δεδομένα!

Η κίνησή μας αυτή, επιζητείται, για τους ακόλουθους λόγους:

  • για να εξαλείψουμε παντελώς τις όποιες διαφοροποιήσεις του συνολικού τους ύψους
  • για να έχουμε όλοι τα ίδια στάνταρ
  • για να εξαλείψουμε τις όποιες πιθανές αποκλίσεις κατά το ρέλιασμα
  • για να διευκολύνουμε το πολυσταδιακό κλείσιμο
  • για να εξαλείψουμε τις σχετικές τρυπίτσες ή την σχετική σύμπτυξη των πτυχών του αστεροειδούς
  • για να σταθεροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα setup μας

Όσο αναφορά τους κάλυκες 12/70, γνωρίζουμε ότι οι επιτρεπόμενες διακυμάνσεις τους, ορίζονται από τα 67.50 έως και τα 70.00 χιλιοστά συνολικού ύψους! Άρα εμείς ως ιδιογομωτές, καλούμαστε να αναζητήσουμε και να βρούμε εκείνη την τελειότητα και εκείνα τα συγκεκριμένα στοιχεία, όπου και θα μας επιτρέψουν να συνθέσουμε, να τελειοποιήσουμε και να παραμετροποιήσουμε τα δικά μας φυσίγγια προς τον μέγιστο δυνατό επιτρεπόμενο βαθμό!

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μας μένει παρά να ορίσουμε ως στάνταρ τα 68.50 χιλιοστά συνολικού ύψους, διότι οι γνωστότερες και εμπορικότερες εταιρείες στην χώρα μας, διατηρούν εμπορεύσιμους κάλυκες με συνολικό ύψος ανάμεσα από τα 68.50 και τα 69.20 χιλιοστά! Παράλληλα και δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να θέσουμε ως στάνταρ, τα 75.00 χιλιοστά ακριβώς για τους κάλυκες 12/76 Magnum, καλούμαστε να θέσουμε τα 74.50 χιλιοστά συνολικού ύψους και να ορίσουμε έτσι το νέο ύψος ρελιάσματός τους!

Άρα στην παρούσα περίσταση και συνοψίζοντας όλα τα μέχρι τώρα σε εμάς γνωστά θεωρητικά και πρακτικά δεδομένα, αποφασίσαμε ότι οι συγκεκριμένοι κάλυκες θα πρέπει να ρελιάζονται περί τα ~11.50 χιλιοστά, ώστε να σταθεροποιούν και να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο το πολυσταδιακό κλείσιμο! Οπότε δεδομένου ότι την πρακτική λύση μπορεί να μας την παρέχει ο απόλυτος καλυκοκόφτης, θα έχουμε τις ακόλουθες επιλογές:

  • θα πρέπει να κόβουμε όλους του κάλυκες 12/70 στα 68.50 χιλιοστά και να τους ρελιάζουμε στα 57.00 χιλιοστά ακριβώς
  • θα πρέπει να κόβουμε όλους του κάλυκες 12/76 στα 74.50 χιλιοστά και να τους ρελιάζουμε στα 63.00 χιλιοστά ακριβώς

Τέλος, θα πρέπει να ελέγχουμε την σωστή ογκομετρία και την σωστή συναρμολόγηση των υλικών μας, ώστε να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα αμορτισέρ και παράλληλα να διαθέτουμε τον ελεύθερο και απαιτούμενο χώρο από το χείλος του κάλυκα!

 

Σημείωση: Ενδέχεται ορισμένα setup σε απλούς ή σε Magnum κάλυκες, να χρειαστούν περί τα 0.05~0.15 gr λιγότερη πυρίτιδα και περί τα 1~2 gr λιγότερα σκάγια! Επίσης δεν θα πρέπει ποτέ να διαλέξουμε κάλυκες, με χαμηλότερο συνολικό ύψος, από τα παραπάνω προαναφερθέντα!

<--- Click για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα! <--- 

Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΦΕΚ 147 Α - Ν. 2168/1993 & Ν. 3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2018 - All rights reserved