ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗFEEDBACKΛΑΣΚΑΣ

SETUP CAL.20 ΣΕ ΚΑΛΥΚΑ CAL.12

ΕΡΩΤΗΣΗ του Γιώργου Α.

Ονομάζομαι Γεώργιος Α. και ήθελα να ρωτήσω το εξής, στο site της B&P δίνει για διαμέτρημα 20 την MBx32 προς 1.25x24-26gr. Αν αυτή η συνταγή την χρησιμοποιήσουμε σε διαμέτρημα 12, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα και τι κινδύνους μπορεί να κρύβει, ως προς την ασφάλειά μας;

Ευχαριστώ

Υ.Σ Συγχαρητήρια για το site που έχετε φτιάξει

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεδομένου ότι στην ίδια ακριβώς σελίδα η εταιρεία αναφέρει ότι η δοσολογία για setup Cal.12, είναι της τάξεως των 1.70gr...για γομώσεις από 32 έως και 25 γραμμάρια, εξυπακούεται ότι εφόσον προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια, θα βγάλουμε την πυρίτιδα εντελώς εκτός προδιαγραφών!

Δεν τίθεται θέμα να σκάσει η κάννη του όπλου από τις αναπτυσσόμενες πιέσεις, αφού αυτές δεν θα υπάρξουν σε τέτοιο μέγεθος, αλλά αντιθέτως τίθεται θέμα βραδυφλογίας, κούφιου φυσιγγίου, αρκετά χαμηλών πιέσεων, φυσιγγίου που ενδεχομένως να μην καταφέρνει ούτε να τραυματίσει τα μέσης απόστασης θηράματα και ότι άλλο σχετικό προκύψει από μια τέτοια ενέργεια!

Με απλά λόγια η επικινδυνότητα μιας τέτοιας ενέργειας, σχεδόν σίγουρα θα κάνει το φυσίγγι να βγάζει φωτιές από την κάννη...ή και το κλείστρο, από την ατελή καύση και ενδεχομένως σε οριακές περιπτώσεις να δημιουργήσει κάποια ταλάντωση ή κάποιον συγχρονισμό που να επιφέρει παραμόρφωση ή σχάση μετάλλου!

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο setup με range τα 24~25gr, τότε η καλύτερη λύση είναι η F2x24 ή κάποια άλλη πυρίτιδα με προοδευτικότητα x24, για γομώσεις 24gr/Cal.12!

Επίσης λόγο της εντελώς διαφορετικής ογκομετρίας και διατομής, δεν γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο, εκτός και αν προβούμε σε πατέντες και σε αλλαγές βυσματώσεων ή ακόμη και υλικών, πράγμα βεβαίως που θα επιφέρει τα ίδια ή και χειρότερα αποτελέσματα από όσα ήδη προαναφέρθηκαν.

Τα τυπικά και σωστά setup για το Cal.12, είναι τα ακόλουθα:

F2x24 - 12/70-688 - 1.30x24gr/N.7 - T2 - * - 58mm

MBx32 - 12/70-CX2000 - 1.70x33gr/N.9 - Z2M-21 - * - 58mm

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί κάποιο setup Cal.20 στο Cal.12 ή και αντίστροφα!

<--- Click για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα! <--- 

Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες, σχετικά με τα άρθρα όπου σας παρουσιάζουμε εντός της παρούσης κατηγορίας ή μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνο για λόγους πληροφόρησης σε αυστηρά θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες μας!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΦΕΚ 147 Α - Ν. 2168/1993 & Ν. 3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2019 - All rights reserved