" /> ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΛΩΝ & ΦΥΣΙΓΓΙΩΝΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - TERMS & ©ΠΡΟΦΙΛΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑΛΑΣΚΑΣ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗFEEDBACKΕ.Μ.Α. ΛΑΣΚΑΣ

JK6B

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά, την γνωστή μονοβασική πυρίτιδα JK6/B με βάση την νιτροκυτταρίνη και την επεξεργασία της πλήρους ζελατινοποίησης, στην νέα της μορφή και όπως πλέον εισάγεται επίσημα στην χώρα μας σε συσκευασίες του ενός κιλού!

 

 

Η πυρίτιδα JK6/B δημιουργήθηκε από την Σουηδική εταιρεία Swedish Bofors και αργότερα πέρασε στα χέρια της Eurenco και Vihtavuori, με αποτέλεσμα να εισάγεται στην χώρα μας από την Ιταλική εταιρεία Cheddite.

Πρόκειται για μία μονοβασική πυρίτιδα σε σχήμα τετράγωνων φυλλιδίων, όπου βασίζεται κατά κύριο λόγο στην νιτροκυτταρίνη και παράλληλα κατά την διαδικασία παραγωγής της, υπόκειται στην χημική επεξεργασία της πλήρους ζελατινοποίησης ώστε να είναι σχετικά λιγότερο ευάλωτη στις διάφορες μεταβαλλόμενες κλιματολογικές αλλαγές!

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, η πυρίτιδα JK6/B είχε αφήσει αναμφισβήτητα πάρα πολύ καλές εντυπώσεις στους ανά τον κόσμο ιδιογομωτές και στους ανά τον κόσμο βαθύτατους γνώστες του συγκεκριμένου προωθητικού υλικού, αλλά πλέον θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχει υποστεί αλλαγές προοδευτικότητας και ενδεχομένως να μην είναι το ακριβές και αυτούσιο προϊόν που πρωτοπαρουσιάστηκε από την τότε Σουηδική εταιρεία!

Όσο αναφορά τις πρακτικές ογκομετρήσεις της, τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα και η ογκομετρήσεις γίνονται αρκετά γρήγορα, λόγο της παντελούς απουσίας των συσσωματώσεων και του κολλήματος των φυλλιδίων της επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού. Επίσης δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ακόμη και χρησιμοποιώντας κάποια ογκομετρικά αρκετά χαμηλού κόστους!

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Μονοβασική πυρίτιδα
  • Σχήμα σε τετράγωνα φυλλαράκια
  • Κιτρινωπό χρώμα [υπάρχει διχρωμία]
  • Συσκευασία 1 κιλού

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα JK6/B σε κανονικές φώτο [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro με διαφορετικές λήψεις, ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την σχετική υγρασία ως δεδομένο παράγοντα προς αποφυγή, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα και σε φάσμα ευρείας χρήσης στην πέρδικα, στο αγριοπερίστερο, στην φάσα και ενδεχομένως στον λαγό και τα υδρόβια σε λογικές αποστάσεις βολής! Τονίσουμε ότι αναφερόμαστε στην σχετική υγρασία, πράγμα που αποκλείει τις υψηλές συνθήκες υγρασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τις σχετικά υψηλές φθινοπωρινές θερμοκρασίες της πλήρους κυνηγετικής έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...θα πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου και θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας. Εξυπακούεται ότι ανάλογα με το setup όπου θα συνθέσουμε, θα πρέπει να προσδοκούμε και στα αντίστοιχα αποτελέσματα!

Όσο αναφορά το κυνήγι της πέρδικας και του αγριοπερίστερου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες όπου θα επικρατούν στα κυνηγετικά τερέν που προτιθέμεθα να περιπλανηθούμε και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι επαρκούν ακόμη και τα 33gr γόμωσης με σκάγια Ν.7 ενός σωστά εξισορροπημένου setup.

Στην φάσα θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις πραγματικές αποστάσεις βολής και τις κλιματολογικές συνθήκες όπου θα επικρατούν κατά τις κυνηγετικές μας εξορμήσεις...ώστε να πράξουμε ανάλογα, ενώ όσο αναφορά το κυνήγι του λαγού και ενδεχομένως των υδροβίων, θα πρέπει να εξεταστεί εξονυχιστικά το βάρος της γόμωσης και η ακριβή επιλογή των setup μας...με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν σχετικά υψηλά ποσοστά υγρασίας στο περιβάλλον και παράλληλα θα υπάρχει πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων μας.

Τέλος κατά την ενδεχόμενη πτώση της θερμοκρασίας στα κυνηγετικά τερέν όπου προτιθέμεθα να κυνηγήσουμε ή και στις αντίστοιχα χαμηλότερες θερμοκρασίες υπό το μηδέν, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο εμφανές πρόβλημα όπου να σχετίζεται με πτώση βλητικής απόδοσης, αρκεί βεβαίως ο καιρός να παραμένει σχετικά στεγνός και ξηρός, καθόλη την διάρκεια των κυνηγετικών μας εξορμήσεων!

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Το καψύλλιο 686 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες ή με γεμάτα setup
  • Τα καψύλλια 616 και CX2000 είναι τα πλέον ενδεδειγμένα καψύλλια για γενική χρήση
  • Στις αρνητικές θερμοκρασίες ή στα setup χαμηλότερης γόμωσης ενδέχεται να χρειαστεί το καψύλλιο 688

 

Ενδεικτικά setup

Το πρακτικό range της πυρίτιδας JK6/B, σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις διάφορες πρακτικές δοκιμές, μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 32~33gr για τα ψιλά σκάγια [N.7~Ν.9] και περί τα 33~35gr για τα χοντρά σκάγια [N.4~Ν.6].

Η ογκομετρία της πυρίτιδας JK6/B μας επιτρέπει την χρήση ενός κανονικού κάλυκα 12/70, με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά και τα πράγματα γίνονται ευκολότερα όταν πρόκειται για setup με σχετικά γεμάτες γομώσεις. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον απόλυτο καλυκοκόφτη και να συνθέσουμε κάποιο ελαφρύτερο setup, χρησιμοποιώντας κάλυκες των 67.40 χιλιοστών...με την προοπτική της δημιουργίας setup με γεμάτες καμπύλες καύσης και αυξημένες αρχικές ταχύτητες, ώστε ενδεχομένως να μπορέσουμε να προσδοκούμε ότι θα αντέξουν κάπως περισσότερο στις σχετικά μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες και την πιθανή σχετική υγρασία του περιβάλλοντος!

Όσο αναφορά το δικό μας setup, υπογραμμίζουμε ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος, να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρος από το χείλος του κάλυκα περί τα 11 [*] χιλιοστά και φυσικά να κρατηθεί το σχετικό κοστολόγιο σε χαμηλά επίπεδα!

JK6/B - 12/67.40 - 1.70x33gr/N.7 - Giovanni 20 + Χαρτάκι Cal.20 - * - Τρίτο Στάδιο/I2S Idiogomosi - 56.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

 

Ορίστε κύριοι το δικό μας ελαφρύ και ταχύτατο setup με αφρεζάριστους κάλυκες των 67.40 χιλιοστών [click για μεγέθυνση]

<--- Click για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα! <---Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΕΚ 147Α Ν.2168/1993 & ΦΕΚ 242Α Ν.3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2020 - All rights reserved