ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΛΑΣΚΑΣ & ΚΕΝΤΑΥΡΟΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - TERMS & ©ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΛΩΝ & ΦΥΣΙΓΓΙΩΝΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣΠΡΟΦΙΛΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΡΧΙΚΗΚΑΦΕΝΕΙΟΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗFEEDBACKΕ.Μ.Α. ΛΑΣΚΑΣ

CSB5

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αναλυτικά την Ισπανική μονοβασική πυρίτιδα CSB5, όπου η χημική της σύσταση βασίζεται στην νιτροκυτταρίνη και όπου προορίζεται για σκοπευτική χρήση!

 

 

Η πυρίτιδα CSB5 διανέμεται πλέον από την Ισπανική εταιρεία Maxam και πρόκειται για μία μονοβασική πυρίτιδα σε σχήμα δισκοειδούς φυλλιδίων ομοιόμορφης κοπής. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στην νιτροκυτταρίνη και είναι σχετικά ευάλωτη στις διάφορες μεταβαλλόμενες κλιματολογικές αλλαγές!

Όσο αναφορά τις πρακτικές της ογκομετρήσεις, τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα και η ογκομετρήσεις γίνονται αρκετά γρήγορα, λόγο της απουσίας συσσωματώσεων και κολλήματος των φυλλιδίων της επάνω στα πολυμερικά μέρη του ογκομετρικού μας. Επίσης δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει προβλήματα ογκομέτρησης, ενδεχομένως ούτε με τα ογκομετρικά χαμηλότερου κόστους!

Τα ακριβή χαρακτηριστικά για τις παρούσες παραγωγές, όπως επίσημα ανακοινώνονται, είναι τα ακόλουθα:

  • Μονοβασική πυρίτιδα
  • Σχήμα σε δισκοειδή φυλλαράκια
  • Γριζοπό χρώμα [υπάρχει διχρωμία]
  • Μέγεθος: 1.70 x 1.70 x 0.30 χιλιοστά
  • Φαινομενική μάζα γραμμάρια/dm³: 490

 

Σχετικές φώτο

Πυρίτιδα CSB5 σε κανονικές φώτο [click για μεγέθυνση]

 

Και σε φώτο macro με διαφορετικές λήψεις, ώστε να σχηματιστούν οι καλύτερες δυνατές χρωματικές αποχρώσεις [click για μεγέθυνση]

 

 

Κλιματολογικές συνθήκες

Εφόσον θεωρήσουμε την σχετική υγρασία ως δεδομένο παράγοντα προς αποφυγή, τότε και μόνον τότε, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα την εν λόγο πυρίτιδα κατά την κυνηγετική έναρξη στο τρυγόνι και στο ορτύκι! Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...ενδεχομένως να πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών μας δυνατοτήτων!

Εφόσον δεν θα υπάρχει σχετικά αισθητή υγρασία στο περιβάλλον και ο καιρός θα είναι σχετικά στεγνός, η πυρίτιδα CSB5 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα σε κάποια κλειστά καρτέρια για τα σχετικά κοντινά τρυγόνια, ενώ δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με καλές ή με μέτριες κλιματολογικές συνθήκες στα ορτύκια. Εξυπακούεται ότι όσο δεν θα υπάρχουν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, η πυρίτιδα αυτή θα μας βγάζει σχεδόν πάντα ασπροπρόσωπους και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις σχετικές μεταβολλές της θερμοκρασίας εντός των κυνηγετικών τερέν όπου προτιθέμεθα να κυνηγήσουμε!

 

Επιλογή καψυλλίου

  • Τα καψύλλια 686 και 616 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες ή με σχετικά γεμάτα setup
  • Το καψύλλια CX2000, 688 και UEE-G είναι τα πλέον ενδεδειγμένα καψύλλια για γενική χρήση

 

Ενδεικτικά setup

Το πρακτικό range της πυρίτιδας CSB5, σύμφωνα με την σχετική της προοδευτικότητα και σύμφωνα με τις διάφορες πρακτικές δοκιμές, μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει να κυμαίνεται περί τα 28gr για τα ψιλά σκάγια [N.9~Ν.10] και περί τα 29~30gr για τα μεσαία σκάγια [N.7~Ν.8].

Η ογκομετρία της πυρίτιδας CSB5 θα μας επιτρέψει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα την χρήση ενός κανονικού κάλυκα 12/70, με σχετικό ύψος περί τα 69.40 χιλιοστά και παράλληλα χρησιμοποιώντας σωστά και γρήγορα τον απόλυτο καλυκοκόφτη θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάλυκες των 68.50 χιλιοστών, ώστε να δημιουργήσουμε ελαφρά και ταχύτατα πολυσταδιακά setup με γεμάτες καμπύλες καύσης, όπου ενδεχομένως να αντέξουν κάπως περισσότερο στην σχετική υγρασία του περιβάλλοντος ή ακόμη και σε συνθήκες με κάπως περισσότερη υγρασία!

Όσο αναφορά το δικό μας setup, υπογραμμίζουμε ότι προβήκαμε στις απαραίτητες τροποποιήσεις και παράλληλα επιλέξαμε τα πλέον κατάλληλα υλικά γόμωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή χρήση του Τρίτου Σταδίου μετά την μισή χάραξη του αστεροειδούς κλεισίματος και την κωνική χάραξη, ώστε να υπάρχει ο σχετικός ελεύθερος χώρος από το χείλος του κάλυκα περί τα 12 [*] χιλιοστά και φυσικά να κρατηθεί το σχετικό κοστολόγιο σε χαμηλά επίπεδα!

CSB5 - 12/68.50 - 1.40x28gr/N.9,5 - V-Zero 23 - * - Πολυσταδιακό Idiogomosi/I2S - 57.00mm

[*] Έχει ασκηθεί περί τα 2~3 κιλά στατική πίεση στην μεζούρα 11-6 και η επιπλέον συμπίεση του βύσματως σε σχέση με την απλή χάραξη και το απλό ρέλιασμα, υφίσταται στο Τρίτο Στάδιο! Εάν επιθυμείτε να κλείσετε στα πραγματικά 12 χιλιοστά ελεύθερου χώρου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό βύσμα και η μεζούρα 11-6 θα πρέπει να επανέλθει στο ίδιο ύψος με το χείλος του κάλυκα...αφού πρώτα ασκηθεί επάνω της 1~2 κιλά στατικής πίεσης και έπειτα αφεθεί ελεύθερη.

 

Ορίστε κύριοι το δικό μας ελαφρύ και ταχύτατο setup σε φρεζαρισμένους κάλυκες των 68.50 χιλιοστών [click για μεγέθυνση]

<--- Click για επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα! <---Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου www.idiogomosi.com, αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: TERMS & ©
Η ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΕΚ 147Α Ν.2168/1993 & ΦΕΚ 242Α Ν.3944/2011
ΤΟ ΠΑΡΟΝ WEB SITE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 100% ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ! - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - Copyright © 2011-2020 - All rights reserved